2020-08-28
 11:23:09

Fredag :)

© Soffiloffis
 
 
Igår var Daniel och Julia till Falun. Han åkte dit med henne själv för att det stod att de helst bara ville att en anhörig följde med in pga Corona. Det hade gått bra iallafall och vi ska få en tid för ultraljud och se om hon har någon sköldkörtel eller om hennes är borta precis som på mig.
Efteråt körde han henne till skolan och kom hem några minuter innan han drog iväg till jobbet.
 
Idag kom diskmaskinen, den hade kunnat komma igår men det passade bättre för oss att den kom idag så vid 10-tiden knackade det på dörren :) Den är mycket tystare än den förra maskinen och det känns som det är mycket mer plats också. Plus att man kan köra program och snabbdisk nu, det kunde vi inte tidigare, då var det bara ett program som gällde och det tog typ 3 timmar.
 
Ah hörs sen
Kram
2020-08-26
 15:50:00

Onsdag eftermiddag...

© Soffiloffis
 
 
Pontus har kommit hem från skolan nu och vi har nyss ätit lite mellanmål. Flickorna slutar efter fyra, men dom ville hänga lite på stan idag så dom skulle ta en senare buss hem.
 
Julias lärare ringde tidigare idag och sa att flickorna hade berättat för honom att några killar från deras förra klass fortfarande håller på att skriva en massa taskiga saker på snapchat. Så nu skulle han kontakta rektorn och så skulle ett team ta över som har hand om såna här saker. Han sa även att skolan tar det här på största allvar. Det känns skönt o höra för det verkade ju inte Park göra direkt...
 
För en stund sen gick jag bort till affären och då passade jag på att gå in på apoteket och köpa ögonsalva, men hon som jobbade där tyckte jag skulle kontakta en läkare så jag får kortisonsalva utskrivet istället. Så jag lär nog göra så då... Men jag vill knappt visa mig ute när jag ser ut så här runt ögonen, skäms ju =/
 
Aja
Hörs sen
Kram
 
 
2020-08-26
 13:10:00

Onsdag...

Pontus för kanske 5 år sedan :)
© Soffiloffis
 
 
Idag fick barnen en födelsedagspresent i förskott. Det blev en varsin mobil, för vi vill kunna nå dom alla tre nu när flickorna och Pontus går på olika skolor.
 
Men jag börjar tröttna ur på Elgiganten som sjutton. Vi beställde telefonerna den 12 augusti, sen skulle det ta 2-6 arbetsdagar att få dom. På 7:e arbetsdagen (den 21 augusti) gick Daniel in i butiken och frågade vad som hade hänt, då fick han svar att han skulle kontakta kundtjänst för det verkade ha blivit nåt fel. Så han gjorde det och i förrgår (den 25:e) fick han svar att telefonerna har legat i Ludvika ett tag så det var bara att gå in o hämta dom där. Kunde inte han i kassan ha kollat upp det när Daniel ändå var där? Suck!
 
Aja, nu har barnen fått sina telefoner och dom blev helnöjda alla tre :) Men dom får inte ta med sig dom till skolan förrän vi har skaffat fodral till dom, det fanns inte i Ludvika så det köps imorron i Borlänge om dom inte har tagit slut eller något.
 
Sen har vi väntat på en diskmaskin som skulle komma på annons idag (såg det på deras hemsida), men imorse när Daniel kollade har dom ändrat annonsdatumet till den 2 september istället. Så nu struntade vi i den och köpte en på Netonnet istället :)
 
Annars har jag fått nåt eksem i ansiktet, huden runt ögonen är alldeles torr och röd. Det verkar vara Atopisk dermatit när jag har kollat runt lite. Jag har försökt smörja in med olika hudkrämer men inget verkar inte funka så jag måste köpa nån annan tror jag. Det känns lite småjobbigt men men, det löser sig nog.
 
Hörs sen
Kram
 
 
2020-08-25
 13:04:00

Tisdag

 
Julia på kryssningen 2018 :)
© Soffiloffis
 
 
 
Helgen har gått lika snabbt som alltid.
Vi har bara varit hemma och tagit det lugnt.
 
Barnen kom hem från skolan samma tider som dom brukar igår. Men tjejerna var bara hem och vände för dom skulle hänga med Saga upp till Kvarte.
 
Idag ska tjejerna eventuellt gå till Haffas efter skolan. Men vi får se hur det blir, Julia hade ont i magen tidigare så har hon det fortfarande i eftermiddag kanske det inte är så kul att hänga där.
 
På torsdag ska vi till Falun med Julia, jag tror det är sköldkörtelläkaren hon ska träffa den här gången. Men det stod inget om det i brevet så vi får se.
 
Hörs sen
Kram
 
 
2020-08-20
 13:32:13

Torsdag :)

© Soffiloffis
 
 
Igår möblerade jag om på Pontus rum och han blev helnöjd när han kom hem :) Vi ska skaffa ett sängbord åt honom sen för det har han inte kunnat ha tidigare på grund av platsbrist. Nu har han hur mycket plats som helst om man jämför mot innan :)
 
Sen efter skolan åkte flickorna till kvarte tillsammans med Saga :) Vid 20-tiden ville dom hem så jag åkte upp o hämtade dom. Sen åt dom och pratade en massa om skolan och jämförde scheman och sånt. Strax efteråt var det läggdags. Alla tre somnade ganska direkt för en gångs skull :) Pontus börjar ju tidigare än vanligt och tjejerna slutar senare än vanligt så...
 
Idag har Daniel haft kursdag här i Grängesberg, så han började först kl 8 imorse. Hans truckkort och sånt var på väg på att gå ut så han behövde förnya dom.
Sen började det åska och regna precis när barnen skulle iväg så han skjutsade upp Pontus till skolan och flickorna till bussen.
 
Just nu är han hos Thomas och fixar nånting och sen ska han till jobbet o träna. Han skulle hämta flickorna vid skolan på vägen hem sen när han ändå är i stan :)
 
Hörs sen
Kram
 
 
 
 
 
 
 
2020-08-19
 07:53:00

Onsdag...

Bild från 2018
© Soffiloffis
 
 
Flickorna fick inte gå i samma klass, Isabelle hamnade i 7D och Julia i 7E. Men Julia fick gå tillsammans med Saga och Isabelle fick gå tillsammans med Vilma. Skönt att dom har en varsin kompis med sig iallafall :)
 
Det verkar vara väldigt många barn som började 7:an på tjejernas skola i år, det är klasser ända till 7H! När jag gick i högstadiet hade vi "bara" till 7E. Fast iofs går ju alla från Grängesberg på Kyrk nu, det gjorde dom inte då.
 
Jag funderar på om jag ska försöka möblera om på Pontus rum idag, Daniel förkortade hans säng i helgen så det är bara o köra på nu.
 
Hörs sen
Kram
 
 
 
 
2020-08-18
 08:24:21

Tisdag

© Soffiloffis
 
 
Idag börjar barnen skolan igen efter ett långt sommarlov :)
Flickorna ska bara dit på möte på kvällen, men Pontus fick börja vanlig tid så han har redan stuckit iväg. Hoppas han kommer få roligt :)
 
Daniel började träna på jobbet från o med idag, så han gick upp vid kl 3 imorse! Förstår inte hur han orkar, hade det varit jag hade jag gått runt som en zombie resten av dagen :P
Men bra att han kommer igång, jag och barnen ska börja träna på cykeln här hemma. Och sen kanske dom kan börja på nån träning inne i stan. Vi får se. Isabelle gillar ju basket iaf :)
 
Om en stund kommer min kontaktperson på Clockwork ringa. I vanliga fall ringer hon på fredagar men hon skulle gå på semester så hon ändrade dag :)
 
Hörs sen
Kram
 
 
2020-08-12
 14:18:00

Onsdag

© Soffiloffis
 
 
Idag gick vi upp klockan 9, sen åt vi frukost och spelade lite WoW och Fortnite innan Daniel åkte till jobbet :)
 
Här om dagen gick kaffepannan sönder, det var lite skrattretande för vi hade pratat kaffepannor hos mamma och Hans dagen innan eftersom vi funderade på o köpa en ny.
Daniel stod och diskade ur den när glaset inuti exploderade. 
 
Sen gick Pontus tangentbord till datorn sönder dagen därpå, sladdarna hade lossnat av nån konstig anledning. Så då fick vi åka o köpa ett nytt sånt också.
 
Och nu har diskmaskinen börjat låta jättekonstigt så vi vågar inte köra den nåt mer. Det låter som den håller på och kärvar ihop totalt. Så vi måste antagligen köpa en ny sån också sen. Suck! Allting går ju sönder!
 
Annars har jag sökt lite jobb och vikt in lite tvätt i skåpen och strax ska jag göra uppgiften till Clockwork för den här veckan.
 
På tisdag börjar barnen skolan igen. Pontus börjar 7.45 och flickorna klockan 17.
Jag hoppas tjejerna får gå i samma klass eftersom dom vill det själva. Men när jag pratade med deras förra lärare i våras så sa hon att lärare överlag verkar vilja att tvillingar ska gå i olika klasser för att kunna "blomma ut". Jag tror det är lättare att dom "blommar ut" om dom får gå med personen dom är mest trygga med! Men det blir väl som tidigare när vi ville att dom skulle få gå i samma klass, en massa krånglande och tjafsande. Varför inte bara låta dom välja själva?!
 
Aja, hörs sen
Kram