2020-10-29
 21:41:50

Torsdag :)

Höstdroppe
© Soffiloffis
 
 
 
Dom senaste dagarna har det inte hänt så mycket, vi har bara varit hemma :)
Tjejerna har spelat lite Fortnite med sina vänner, Pontus har spelat Among Us med sina vänner och jag o Daniel har spelat lite Minecraft på eftermiddagarna.
 
Idag beställde jag ett lite mer lättanvänt bakgrundsstativ från Kamda.se, så förhoppningsvis kommer det på måndag eller tisdag :)
Sen var vi in på DollarStore för några dagar sen och då köpte jag lite nya pepparkaksformar. Det blir kul med lite annat sen när vi ska baka sånt.
 
Ah hörs sen
Kram
 
2020-10-27
 18:10:00

Jobbintervju

 
Gammal bild på Rocky :)
© Soffiloffis
 
 
 
 
Imorse klev jag upp samtidigt som Daniel vid 5-tiden och körde honom till jobbet.
Sen vid 9 skjutsade jag hem barnen till mormor och morfar och åkte vidare mot Borlänge till intervjun.
 
Vi var fyra personer i vår grupp och det kändes rätt bra, men vi får väl se om några veckor.
När det var klart åkte jag också hem till mormor o morfar. Dom bjöd på mat och så pratade vi lite om allt möjligt :) Sen när Daniel slutade jobba åkte vi och hämtade honom o sen drog vi hemåt.
 
Vi fick förresten en blomma av mamma o Hans, men så fort jag tog upp den ur påsen här hemma kom Rocky och försökte äta upp den :D Få se hur länge den får vara kvar.
 
 
Hörs sen
Kram
 
 
 
2020-10-25
 19:16:36

Söndag :)

Bild från 2017
© Soffiloffis
 
 
Usch vilken lång dag!
Jag klev upp, fixade mig och åkte in till stan och skrev högskoleprovet. Klockan 8.10 började det och 16.40 var det klart. Mattedelen gick nog som förväntat då det var mest ekvationer och sånt, men svenskan och engelskan tror jag gick bättre iaf :) Jag får veta resultatet om typ en månad.
 
Men jag glömde att ta med något att äta och varken caféet eller matsalen var öppet (det är ju söndag) så jag var lite hungrig under slutet av dagen :P Jag ville inte åka iväg nånstans heller ifall nån skulle sno min parkering så jag skulle bli försenad, för då missar man den provdelen.
 
Sen när jag kom hem åkte vi in till Dollarstore och handlade hem lite nödvändigheter. Och efter det åt vi på Milano :) Bästa pizzerian i stan!
 
Nu är vi hemma igen iaf, så nu ska jag bara ta det lugnt en stund innan det är dags o sova.
 
Hörs sen
Kram
 
 
2020-10-24
 13:33:00

Lördag :)

© Soffiloffis
 
 
Igår var vi i Borlänge. Det blev massa kläder inhandlade till barnen, plus vinterjackor och skor :)
Sen åt vi på Ikea, jag tog fläsksnitzel med pommes och bearneisesås, gött!
 
På vägen hem gick vi in på Coop på Lyviksberget och köpte lite fredagsmys. Sen i kassan hamnade vi bakom näthatsgranskaren! 🤮 Han som anmäler gamla tanter o tar dom till domstol för att dom skriver vad dom tycker på nätet. Undrar vad sjutton han gör i Ludvika?!
När vi kom hem var jag svintrött! Så jag gick o la mig rätt tidigt igår :)
 
Idag ska jag läsa på det sista inför provet och sen imorron är det dags.... Lite nervöst, men det får gå som det går... Har inga direkta förhoppningar eftersom mina mattekunskaper suger.
 
Hörs sen
Kram
 
 
 
 
 
2020-10-22
 16:41:06

Torsdag :)

© Soffiloffis
 
 
Idag har jag läst lite matte inför provet på söndag. Ska fortsätta imorron och på lördag tänkte jag.
Annars har dagen bara rullat på som vanligt. Daniel åkte till jobbet på eftermiddan och strax efteråt kom Pontus hem från skolan. Jag ska väl strax hjälpa honom med läxan så den blir klar tills imorron.
 
Sen ska vi till Borlänge imorron också. Vi måste köpa vinterkläder o skor till barnen :)
Och så tänkte jag att vi skulle svänga förbi vid arbetsplatsen jag ska på intervju hos nästa vecka också så jag hittar dit när det är dags :)
Det blir tydligen både gruppintervju och vanlig intervju. Just nu känner jag mig mest nervös inför gruppintervjun. För det känns som det är svårare att göra sig hörd och sedd när det är 10-20 andra personer med som också vill ha jobbet.
 
Ah hörs sen
Kram
 
2020-10-21
 16:17:00

Klassmusikvideos :D

 
 
Jag såg på Facebook att min gamla musiklärare har slutat med klassmusikvideos på Kyrkskolan, lite synd. Då lär ju inte Isabelle o Julia få göra nån sån då...
Men där (på facebook) var det iallafall nån som tipsade om att man kunde hitta sina gamla videos på youtube så jag letade reda på vår klass.
Dom visades upp i aulan när vi slutade nian! Haha så jäkla pinsamt!
Vette sjutton om jag törs visa dom... men äh, här är dom iaf :D
 
 
 
 
 
 
 
2020-10-20
 18:28:26

Tisdag :)

© Soffiloffis
 
 
I söndags åkte vi hem till mamma o Hans så att dom fick fira flickorna på födelsedagen :)
Vi fikade och pratade om allt möjligt, men sen började det snöa så det kändes som det var dags o åka hem innan det blev alltför halt på vägarna.
 
Idag skulle jag ha träffat Milla, Lotta och Malle men pga snön och lite annat blev det framflyttat till förhoppningsvis nästa vecka :) Vi skulle höras mer då o bestämma dag o så.
 
Efter skolan stannade Isabelle o Julia kvar i stan tillsammans med Saga, dom ville köpa halloweensmink/kläder så dom kan klä ut sig i skolan på fredag. Sen vid 17-tiden började jag ringa dom men dom svarade inte så jag blev skitorolig, men tillslut så :) Puuh! Nu är dom på väg hem iallafall, få se vad dom hittade för skoj :)
 
Nu på eftermiddan hörde dom förresten av sig från ett företag jag sökte jobb hos i somras, så jag tror jag ska på intervju där nästa vecka. Får mail ikväll sa han jag pratade med så jag får veta mer då. Kul kul :)
 
Hörs sen
Kram
 
 
2020-10-13
 11:16:00

Tisdag...

© Soffiloffis
 
 
Förra veckan fick vi svar från Falun om Julias röntgen, och det visade sig att hon troligtvis inte heller har någon sköldkörtel.
 
Annars var barnen förkylda hela förra veckan =/ Men nu mår dom bättre igen iaf...
 
Dagen har bara rullat på. Tjejernas tåg var försenat imorse, så dom fick vänta över en timme innan dom kunde åka mot Ludvika. Sen när dom väl kom fram till stan så ringde en av tjejerna och berättade att hon hade glömt sin skoldator på tåget :(
Som tur var hade någon skrivit i en av Grängesbergsgrupperna att dom hade hittat en dator vid stationen så jag gick ner till Bibblan för o se efter och det visade sig att det var hennes dator som låg där :) Pjuh! Det hade antagligen blivit skitdyrt o ersätta den så det känns riktigt skönt o slippa det :)
 
Hörs sen
Kram
 
 
 
 
2020-10-02
 09:28:23

Prata med barnen!

Bild från 2015
© Soffiloffis
 
 
Igår berättade flickorna att det var några pojkar från Grängesberg som lekte på tågrälsen i Ludvika när dom skulle hem, så dom hade fått en rejäl tillsägelse av någon vuxen som såg det. Tyvärr verkade dessa pojkar inte bry sig så mycket utan var mest irriterade på personen som sa åt dem. Och senare på kvällen fick vi mail av rektorn om att det sker ganska ofta. Sen imorse hade någon skrivit på Facebook att barn var nere på spåret och att dom knuffades, gruffades och jagade varandra på perrongkanten här i Grängesberg nu på morgonen också. Jag tycker det är så jäkla otäckt och jag hoppas verkligen att föräldrarna tar ett snack med sina barn så dom förstår allvaret, det kan ju leda till fruktansvärda olyckor!
 
Annars är barnen i skolan och jag sitter och väntar på att Clockwork ska ringa.
Pontus hade sett fram emot friluftsdagen, men imorse när han förstod att dom skulle ut på promenad och inte vara i Folkets Park som han trodde så kunde man riktigt se besvikelsen. Men hoppas att han får roligt ändå :)
 
Hörs sen
Kram
 
 
2020-10-01
 15:31:18

Torsdag :)

© Soffiloffis
 
 
 
Förra fredagen ringde dom från företaget jag var på intervju hos och berättade att jag tyvärr inte fick jobbet. Synd, men men, bara o söka vidare...
 
Annars var vi hem till Ketty o Sören och klippte barnen i söndags och resten av helgen var vi bara hemma.
 
Veckan har rullat på som vanligt och imorron har Pontus friluftsdag, det ser han fram emot :)
Sen nästa vecka är det dags för hans utvecklingssamtal.
Och på onsdag fyller flickorna 13 år! :)
 
Hörs sen
Kram