2021-03-30
 17:58:20

Tisdag :)

© Soffiloffis
 
 
 
Idag fick vi brev från Falun om Julias glukosbelastning och det visade att hon hade fastehyperglykemi, dvs att värdet inte låg helt normalt när hon hade duckit sockerlösningen. Det stod att det är ett tillstånd som man benämner som prediabetes. Och hon ligger tydligen i ett riskområde för att kunna utveckla diabetes typ 2.
Den 1 april kommer en dietist ringa upp mig så får vi prata mer om hur vi ska gå vidare med det.
 
Flickorna kom precis hem så dom ska äta lite och sen går vi ner och tränar :)
Daniel har nyss vilat och Pontus sitter o tittar på youtube.
 
Hörs sen
Kram
 
 
2021-03-25
 09:09:00

Otäck morgon...

Mina älsklingar <3
© Soffiloffis
 
 
Fy sjutton vilken morgon.
Först var Pontus på jättedåligt humör och ville verkligen inte kliva upp, sen ville han verkligen inte klä på sig eller äta frukost. Men tillslut så blev det bra iaf :)
Sen gick han och Isabelle till skolan/bussen, Julia och Daniel är i Falun och gör glukosbelastning idag.
 
Men efter ett tag smsade Julia mig och berättade att deras kompis Saga hade hört av sig till henne och sagt att Isabelle inte hade varit med på bussen! Hon hade sett henne på stationen men sen hade hon bara försvunnit. Då blev jag jätteorolig för hon hade gott om tid på sig för att hinna med bussen när hon gick hemifrån. Jag försökte ringa upp Isabelle flera gånger men hennes telefon tar inte laddning som den ska så jag kom inte fram =/ Saga stannade vid stationen i Ludvika och väntade ifall att Isabelle hade tagit tåget istället. Men sen smsade Daniel och sa att hon inte hade varit med på tåget heller. Oron bara växte allt mer, var sjutton hade hon tagit vägen?!
Jag var på väg ner på byn för att kolla efter henne när Daniel ringde upp mig, då berättade han att Isabelle hade fått skjuts av farmor till skolan. Pjuh, vilken lättnad!
 
Men nu har vi bestämt att Isabelle ska få ta min gamla telefon så man kan nå henne. Det är otäckt när det blir så där!
 
Hoppas bara att Julias glukosbelastning går bra nu och att hon inte har diabetes!
 
Hörs sen
Kram
 
2021-03-16
 12:50:58

Tisdag :)

© Soffiloffis
 
 
Igår la jag o Daniel oss och vilade en liten stund på eftermiddan. Han hade knappt sovit kvällen innan och jag kände mig helt slut av nån anledning.
Sen när jag vaknade kunde jag knappt ta djupa andetag utan att det gjorde ont i bröstet och bak ryggen. Skitotäckt! Det sitter fortfarande i, jag försökte vila bort det under förmiddagen idag men det vägrar släppa =/ Jag försökte även ligga på en varm flaska men det gjorde bara ont eftersom den var så hård och obekväm. Jag vet inte vad det är för fel... hoppas det går över snart!
 
Julia har varit hos skolsköterskan idag, hoppas det gick bra :)
Pontus kom nyss hem från skolan så han ska väl strax få börja med läxorna och snart kommer Daniel också hem.
 
Jag känner för o färga håret, jag har haft hårfärg ståendes hur länge som helst men jag får aldrig tummen ur och gör det :) Mitt hår börjar bli grått både här o där =/
 
Idag kommer nya säsongen av Fortnite, så det ska vi kolla in :)
Och sen måste vi beställa busskort till tjejerna idag också, till nästa läsår så dom slipper gå till Ludvika då :P
 
Hörs sen
Kram
 
2021-03-15
 20:46:49

Måndag

© Soffiloffis
 
 
Häromdagen ringde Julias dietist igen, hon undrade om vi inte hade fått remissen till glukosbelastningen än. Och det hade vi ju inte, så hon skulle prata med någon koordinator på sin avdelning. Dagen efter att jag pratade med dietisten fick vi en remiss till Falun istället, så klockan 7.45 ska vi vara där nästa vecka. Men skönt att den kom tillslut iaf, även om det hade varit bättre om vi hade fått komma till Ludvika istället, det är ju lite närmare.
 
Imorron ska Julia till skolsköterskan för hälsosamtal och tillväxtkontroll. Hoppas det kommer gå bra, men det tror jag nog :)
 
Annars har vi haft tvättid idag. Så det har blivit några vändor ner dit :)
Flickorna har varit med Saga efter skolan så dom kom hem nyss. Pontus sitter o håller på med läxan nu. Snart sovdax för dom.
 
Hörs sen
Kram
2021-03-09
 13:51:00

Tisdag :)

© Soffiloffis
 
 
Igår fick jag ett meddelande av min chef på Romme att dom kommer bjuda alla anställda på middag :) Så nästa torsdag ska jag dit och äta, trevligt trevligt :)
 
Barnen är i skolan just nu, Pontus kommer hem om en liten stund. Då har han lite läxor o göra, han var ju sjuk veckan innan lovet så han har lite att jobba ifatt.
 
Igår när tjejerna kom hem lagade vi mat och efter maten gick dom in på sitt rum och somnade båda två. Det verkar ha varit drygt att gå tillbaks till skolan efter lovet :D
 
Jag har nyss fyllt i en skolenkät på alla barnen och så skickade jag in aktivitetsrapporten till AF när jag ändå var i farten. Skönt o ha det gjort :)
Och nyss ringde jag till sporthallen o frågade varför koden till gymmet inte funkade och då fick jag veta att gymmet i gränges är stängt på helgerna. Det sitter en lapp på dörren med öppettider för badhuset, men jag trodde inte det hade med gymmet att göra för där behövs ju ingen bemanning på det sättet. Men aja, då vet vi det iaf...
 
Hörs sen
Kram
 
2021-03-08
 17:15:30

På tiden...

© Soffiloffis
 
 
 
Idag har barnen gått tillbaks till skolan igen efter sportlovet.
Isabelle har äntligen fått byta till Julias klass från och med idag, det var på tiden tycker jag! Förhoppningsvis kommer hon trivas bättre i skolan nu :)
 
På fredagen veckan innan lovet skaffade vi gymkort till mig och tjejerna så vi var ner och tränade förra lördagen och måndagen. Sen skulle vi ner i lördags igen men då hade dom bytt kod till gymmet så det blev inget med det då =/ Dom hade stängt inne på badhuset annars hade vi gått o frågat där, men jag får ringa o höra vad som har hänt...
 
Jag har nyss städat lite, ska fortsätta om en stund. Men vi har alldeles för mycket grejer!
Blir så matt...
 
Ah, hörs sen
Kram