2021-10-26
 15:52:51

Tisdag :)

© Soffiloffis
 
Idag har jag mått skitdåligt. Har haft huvudvärk som har kommit o gått under hela dagen, varit lite yr och så har jag mått lite småilla. Vet inte om jag börjar bli förkyld eller något? Så för första gången den här terminen var jag tvungen att vara med på mattelektionen hemifrån via Zoom. Men det gick ju bra det också :)
 
Det börjar bli svårare igen för nu har vi kommit in på kvadreringsregler och konjugatregeln. Och jag tror vi börjar komma in på andragradsekvationer också, jag har inte kommit så långt i boken än men vi gick igenom lite såna uppgifter på lektionen idag o ja, det verkar assvårt! Det ska bli två svar för det är ett ± tecken på slutet.
 
Bild från matteboken
 
 
Flickorna är i skolan och Pontus kom hem medan jag hade lektion så jag pratade lite med honom efteråt om skoldagen o sånt där, det verkar ha gått bra för honom också :)
 
Jag skulle ha hälsat på mamma o Hans förra veckan men glömde helt bort det, jag är vimsig som sjutton tror jag. Jag var helt inställd på att åka hem så Daniel skulle kunna ta bilen o åka till jobbet sen. Jag får försöka åka dit nästa vecka istället :)
 
Hörs sen
Kram
 
2021-10-22
 14:48:00

Fredag :)

© Soffiloffis
 
 
Nu har jag läst matte 2a under en vecka och jag börjar faktiskt förstå lite hur man ska tänka när man gör ekvationer :) Äntligen! Som jag har kämpat tidigare med dessa uträkningar och typ inte fattat nånting! Bara 9 veckor kvar på kursen :)
 
Och nu är det helg, Daniel fick gå ut o jobba 4 timmar idag också, tidigare fick han vara ledig på fredagar under eftermiddagsveckor men det har dom tagit bort.
 
Nu ska jag diska en maskin och sen tvätta och under tiden ska jag försöka repetera matten så den
verkligen blir o sitta :)
Hörs sen
Kram
 
 
2021-10-18
 19:21:01

Måndag :)

© Soffiloffis
 
 
Idag började jag skolan.
Eller, det var bara introduktion så egentligen börjar jag väl på riktigt först imorron :)
När jag kom hem räknade jag lite och det var väl ungefär som jag hade tänkt mig, mycket ekvationer och nya namn att lära sig som t.ex. polynom och koefficient...
Men ah, det blir nog bra :)
 
En av inlämningsuppgifterna är klar iaf, tror jag :)
 
Daniel stack iväg till jobbet nästan direkt när jag kom hem och det blir lika imorron också för då går jag samma tider. Vi måste fixa en till bil den här månaden :)
 
Jag o barnen har nyss ätit o nu tänkte jag ta det lugnt en stund innan det blir dags o sova.
Igår hittade jag förresten pappas dödsannons på dt's hemsida så jag lägger in den här nere...
 
Hörs sen
Kram
 
 
 
 
2021-10-12
 09:41:29

Vila i frid pappa!

© Soffiloffis
 
 
För några dagar sedan såg jag på Facebook att min pappa dog den 3 oktober. Vad jag förstår så har han fått corona och gick bort pga det. Han var även dement på slutet och bodde på ålderdomshemmet "Skogen" i Ludvika.
 
Jag kände ju inte honom alls, jag tror jag träffade honom någon enstaka gång när jag var liten men det har jag inga egna minnen av. Mamma berättade för länge sedan att jag hade sett en massa bilder av honom som barn, och en dag när vi gick förbi ett café på stan hade jag börjat ropa "Pappa, pappa!" och mycket riktigt så satt han där, så vi hade gått fram och pratat med honom.
 
Om han inte hade blivit dement hade jag nog försökt kontakta honom som vuxen. Men efter att jag fick veta att han hade den sjukdomen kändes det ju nästan "onödigt" att ta kontakt när jag ändå inte skulle kunna få svar på några frågor och han antagligen inte skulle veta vem jag var heller, han kanske bara skulle bli förvirrad och orolig istället =/
 
Vila i frid pappa!
 
 
Pappa nån gång på 70-80-talet tror jag
 
2021-10-07
 22:08:22

Torsdag :)

© Soffiloffis
 
 
 
Idag fyller flickorna hela 14 år!
Och som jag säger varje år vid den här tiden - shit vad tiden går fort!
Dom fick sina presenter imorse och dom blev nöjda o glada :)
 
Annars rullar dagarna bara på som vanligt, barnen går i skolan, Daniel jobbar o jag söker jobb.
Vi åkte in till Högbergsskolan imorse och jag fick ett antagningsbesked att skicka in till AF, sen gick vi in på Dollarstore efter det o handlade hem lite nödvändigheter :)
Om ca 1½ vecka börjar jag plugga och jag är sjukt nervös! Just för att matte är så jäkla svårt... Jag undrar ibland vad sjutton jag har gett mig in på, men jag bara MÅSTE klara det!
 
Ah, hörs sen
Kram