2022-10-25
 15:28:22

Tisdag :)

© Soffiloffis
 
 
Nu är presentationen och opponeringen färdig och det gick bra. Vår grupp behövde inte göra några ändringar i arbetet för läraren tyckte det såg riktigt bra ut, så det var ju skönt :) 
Imorron börjar nästa delmoment i den här kursen - programmering :) 
Det ska bli kul (hoppas jag). Jag har aldrig hållit på med det, så spännande ska det bli åtminstone...
Sen på torsdag är det dags för nästa seminarium... 
 
Annars har det inte hänt så mycket idag.
Hörs sen
Kram
 
 
2022-10-24
 22:23:39

Måndag...

© Soffiloffis
 
 
Imorse träffades jag o gruppen på discord och gick igenom opponeringen och manuset inför presentationen. Sen skickade vi in opponeringen till läraren. Usch och fy, imorron är det dax! Hoppas det kommer gå bra iaf :)
Det ska iaf bli såå skönt när det är gjort!
 
Strax efter att vi var klara med det kom Pontus hem från skolan och sen vid 17.30 drog vi till Ludvika o tandläkaren. Dom röntgade hans tänder och det visade sig att han har ett hål i en tand som behöver lagas. Så tandläkaren gick igenom alla verktyg dom kommer använda och så fick han lite bedövning för att få prova hur det känns så han inte ska vara orolig sen när det är dags. Egentligen verkar det som dom brukar boka in en extra tid för sånt men dom hade tid över nu så det passade ju jättebra :)
 
Efter att vi var klara där åkte vi hem till mamma o Hans och hälsade på och jag skrev ut ett papper som jag behövde fylla i. Sen försökte vi scanna in det igen när det var ifyllt men vi visste inte riktigt hur man gjorde så vi gav upp till slut. Jag har ju en skrivare hemma men den matar inte in pappret så det går inte o skriva ut med den, bara scanna in saker, så jag tror jag lär köpa en ny skrivare snart.
 
Innan vi åkte hem gick vi in på Coop på Lyviksberget en snabbvända. Och väl hemma åt vi lite grann och jag scannade in pappret, skönt o ha det fixat o klart tills imorron!
 
Strax är det dags o sova :)
Hörs sen
Kram
 
2022-10-22
 11:32:24

Lördag...

© Soffiloffis
 
 
Jag vaknade imorse vid 7-tiden av att det var några barn som ställde sig och illskrek utanför fönstret upprepade gånger och det följdes av ett gapskratt, sen kastade dom boll mot plåtväggen så det bara dånade i hela huset. Jag hade skitsvårt o sova hela natten så det var lagom kul o vakna på det sättet... 
 
Jag är skitnervös inför tisdagen då vi ska ha en stor presentation inför klassen, jag drömmer mardrömmar om det och vaknar hela tiden på nätterna. Vi ska gå igenom hela rapporten på ett intressant sätt och har fem minuter på oss, så det är väldigt snabba puckar om vi ska hinna få med allt. Klarar vi det inte inom tidsramen så får vi göra om det en annan gång. Vi kommer göra det via zoom så det känns iaf lite bättre att slippa stå inför hela klassen i klassrummet.
 
Vi köpte nya skor till Pontus i onsdags, det blev ett par vinterkängor den här gången, det börjar ju bli dags för det så... dom var jättefina så han blev helnöjd :)
Sen på torsdagen när han kom hem från skolan berättade han att någon hade hittat hans skor som hade blivit stulna, dom hade legat slängda nånstans bredvid eller bakom skolan. Så härligt att dom hittades men varför ens ta dom från första början kan man ju undra?
 
Ah hörs sen
Kram
 
2022-10-17
 17:09:28

Måndag...

© Soffiloffis
 
 
Arbetet med rapporten har fortsatt under dagen och den börjar se bra ut... det är lite detaljer att fixa men vi har några dagar på oss som tur är.
 
Annars har jag varit på utvecklingssamtal med Pontus under eftermiddagen och det verkar gå bra för honom i de olika ämnena. Det känns bra :)
Efteråt gick vi till affären och köpte hem lite behövligheter och sen gick vi hem och åt mellanmål.
Nu är han på kvarte, han fick skjuts dit av Thomas, jättesnällt :)
Flickorna hängde med en kompis hem efter skolan.
 
Hörs sen
Kram
 
 
2022-10-14
 16:46:12

Lång vecka...

© Soffiloffis
 
 
Gud vad skönt det ska bli med helg!
Det har varit en lång vecka med massor att göra...
Nästa vecka är det ganska lugnt, inga seminarier eller sånt, så då kan vi göra klart rapporten i lugn o ro. Men veckan därpå är det två seminarier, en på tisdag och en på torsdag, en föreläsning i programmering på onsdag och sen en övning i programmering på fredag... fullt upp då med alltså :'D
Men idag fick jag iaf meddelande om att vi vart godkända på webbprojektet som vi höll på med i början av kursen :) Så skönt!
 
Tjejerna slutade strax efter 12 idag så dom fick åka med Daniel hem efter skolan. Pontus slutade vanlig tid. 
 
Ah hörs sen
Kram
 
 
2022-10-12
 21:53:00

Onsdag...

© Soffiloffis
 
 
Igår var jag och två av de andra gruppmedlemmarna i Säter och intervjuade personal på ett äldreboende. Det gick bra och det gick mycket snabbare än jag trodde att det skulle gå :) 
Sen fick vi skjuts till Borlänge av en av gruppmedlemmarna och så tog jag tåget hem därifrån. Jag var helt slut när jag kom hem men det var bara o fortsätta jobba på...
 
Idag skickade vi in fjärde delen av uppgiften. Och nästa vecka ska vi göra klart rapporten så att vi kan skicka in den om två veckor, sen blir det en stor redovisning och opponering på en annan grupps arbete efter det. Jag är jättenervös inför det, men det går säkert bra... hoppas jag.
 
Imorron ska jag till skolan igen och redovisa den delen av rapporten som vi skickade in idag. Det har varit redovisningar fyra veckor på raken nu... Fortsätter det så här så kanske man lär sig nån gång att inte bli lika nervös innan :D
 
Annars ringde Julias dietistläkare idag och vi pratade lite om de senaste proverna som vi lämnade in och lite sånt. Det verkade se mycket bättre ut nu, så det känns ju skönt! 
 
Strax ska sovdax...
Hörs sen
Kram
 
 
2022-10-10
 12:35:00

Måndag...

© Soffiloffis
 
 
Usch vad helgen gick fort... det sa bara swisch så var den över!
Idag har jag och min grupp hållt på och pillat med den akademiska rapporten igen, vi ska fortsätta efter lunch och sen lär jag börja skriva på loggboken som ska in imorron.
 
Imorse var det jättesvårt att få upp barnen, ingen var riktigt pigg på att gå till skolan tror jag. Till slut så klev dom väl upp iaf, gjorde sig i ordning och stack iväg. 
Daniel är på jobbet, han slutar väl om ett litet tag.
 
Ah hörs sen
Kram
 
2022-10-09
 10:14:44

Söndag...

© Soffiloffis
 
 
 
Dom senaste veckorna har jag och min grupp hållit på med en akademisk rapport. Den här veckan som kommer ska vi intervjua personal på ett äldreboende i Säter. Jag är lite nervös inför det men alla fyra måste göra en varsin intervju. Och det verkar som det kommer bli mycket intervjuande längre fram i utbildningen så det är ju bra om man får lära sig hur man ska göra... Sen har vi haft Litteraturseminarier också där vi skulle diskutera olika frågor i grupper...
 
Och i fredags fyllde ju Isabelle och Julia 15 år! Tiden går så fort! Snart är det dags för dom att välja vad dom vill gå på gymnasiet :) Det lutar åt fordon för båda två, men vi får se...
Och igår var vi hem till mamma och Hans och hälsade på en stund :)
Daniel skruvade med opeln så han följde inte med den här gången.
 
Hörs sen
Kram