2023-05-31
 12:24:59

Onsdag...

© Soffiloffis
 
 
Daniel har åkt iväg till lasarettet och ska röntga sin handled. Hoppas han får veta något snart om vad det är, vad det kan bero på och vad dom kan göra åt det...
 
Barnen är i skolan. Nästa vecka får dom sommarlov, Pontus sommarlov börjar på onsdag och flickornas på torsdag. Men på onsdag kväll ska dom (tjejerna) iväg och äta middag med sina klasskompisar, hoppas det blir kul :)
 
Jag har lite plugg jag måste göra. Först läsa på till omduggan lite mer, för den är på fredag. Och sen läsa på till datakommunikationslabben som vi har på måndag. Det vi är mest oroliga över är väl vilken ip-adress vi kommer få, för vi behöver subnetta (dela upp den i flera olika subnät). Men hoppas verkligen det går vägen nu!!
 
Vi är iaf glada att vi fick välja rätt datasal denna gång, tidigare har vi fått göra den här labben i en annan datasal där allt funkar helt annorlunda, eftersom datorerna inte funkade i den salen vi brukar vara i. Men nu har dom fixat datorerna i "vår" datasal så nu kan vi vara där :D
 
Hörs sen
Kram
 
 
2023-05-30
 21:28:00

Tisdag kväll...

 © Soffiloffis
 
 
 
Det gick inte att vila, jag har fått jättesvårt att somna på dagarna när jag försöker av nån anledning :/
Så jag o flickorna satte oss och tittade på film, Pontus ville inte vara med. Vi såg på Skönheten och odjuret med tjejen från Harry Potter (minns inte vad hon heter).
Den var ganska bra men lite störande när dom ska sjunga hela tiden bara, typ 15 gånger genom hela filmen xD
 
Imorron ska Daniel iväg o röntga handleden. Hoppas det kommer visa något så han får veta vad som är fel, och att dom kan göra något åt det!
 
Hörs sen
Kram
 
 
2023-05-30
 16:48:05

Tisdag...

© Soffiloffis
 
 
Idag åkte jag till Borlänge vid 7.30, jag körde tjejerna till skolan på vägen dit.
Sen satt jag och labbkompisen fram till någon gång under eftermiddagen och övade på datakommunikation. Det krånglade massor först, sen hittade vi problemet och efter det flöt det på hur bra som helst. Så nu lär det övas här hemma på packettracer och sånt :)
 
Men just nu är jag helt slut så jag ska nog lägga mig o vila en stund.
Hörs sen
Kram
 
2023-05-29
 12:35:47

Måndag

© Soffiloffis
 
 
Idag vid 6.30-tiden åkte jag till Borlänge och klockan 8 började vi med opponerings-seminariet. Det kändes som det gick bra men jag vet inte. Ingen av våra grupper vet hur det gick, för vi fick inget att revidera av mentorn så jag antar att det gick bra? Vi stannade utanför klassrummen efteråt och diskuterade och allihop kände oss typ som levande frågetecken haha
Men ah det visar sig väl...
 
Nu är jag hemma iaf. Jag tänkte vila när jag kom hem eftersom jag sov rätt dåligt inatt, men jag struntade i det o gjorde lite kaffe istället. Daniel ska snart till jobbet så jag vill hinna träffa honom lite innan han går.
 
Barnen är i skolan och jag ska snart hoppa in i grupparbete. Vi har en labb att skicka in snart i forskningsmetodiken så vi måste försöka bli klara med den.
 
Hörs sen
Kram
 
 
2023-05-27
 18:28:00

Lördag

© Soffiloffis
 
 
Idag åkte jag och flickorna till Borlänge och shoppade lite :)
Kul o åka iväg bara vi tre för en gångs skull! Daniel har ju jour denna helg så han kunde inte följa med och Pontus ville inte så dom blev hemma. Men jag tror vi sprang in i varenda klädbutik på kupolen och tillslut hittade flickorna en varsin skolavslutningsklänning, varsitt par byxor och tröja. 
Jag hittade en kjol som fick följa med hem :)
 
Precis när vi skulle åka hem tappade jag min mobil rätt ner i asfalten så glaset fick värsta sprickan :'(
Så drygt =/
 
Men nu är vi hemma igen och åt för ett tag sen.
Jag tror tjejerna ligger o vilar lite och Pontus sitter o spelar.
 
Ah, hörs sen
Kram
 
2023-05-26
 12:12:00

Fredag...

© Soffiloffis
 
 
Idag har vi suttit med grupparbete under förmiddagen :)
Vi ska ha ett seminarie med opponeringar på måndag så då måste vi kunna försvara vår rapport, så vi satt och tittade lite på vad dom andra kan komma att opponera på.
 
Nu i eftermiddag kommer jag och min opponeringsgrupp sätta oss ner och prata ihop oss om vem som ska prata först och lite sånt. 
  
Flickorna hade bad i skolan idag för att visa idrottsläraren att dom kan simma, och det hade gått bra, dom skulle få godkänt i idrott nu hade han sagt till dom :) Härligt!
 
Igår hade jag tenta i databas och jag vet inte riktigt hur det gick. Jag är lite nervös inför det för jag vill inte behöva göra om det i höst! Det är nog tillräckligt mycket att göra då som det är ändå...
 
Sen på eftermiddagen igår åkte jag, Daniel och barnen in till stan en sväng. Tjejerna behövde nya skor så det köpte vi och Pontus behövde en ny bäddmadrass så det blev en sån också. Plus nya slangar till Pontus cykel, däcken har Daniel lagat så vi ska testa och se hur det går :)
 
Hörs sen
Kram
 
2023-05-24
 14:12:15

Onsdag

© Soffiloffis
 
 
I måndags hade jag dugga 2 i Forskningsmetodik, men den gick inte bra alls. Upplägget på sidan var jättedåligt eftersom texten i frågorna och svaren stod på både svenska och engelska. För vid svarsalternativen hamnade de svenska alternativen jättenära svaret nedanför, så då kopplade man ju samman de två och det kan hända att jag valde fel svar på grund av det. Sen var det 28 frågor man skulle hinna svara på, på 30 minuter. Så man hann ju knappt läsa frågorna/svarsalternativen ordentligt. Och många av frågorna var att man skulle koppla samman ett ord med en textsnutt. Alltså, fy sjutton, den stressen...
På slutet var jag så stressad att jag skakade! Och jag hann inte klart, jag missade två frågor och hade fel på några. Så det blir omdugga nästa fredag då.
 
Igår skulle vi lämna in projektarbetet vi har jobbat med iaf, så det gjorde vi :)  Skönt, nu är det bara seminarie på måndag med opponeringar kvar, sen får vi hoppas vi blir godkända på allt där.
 
Imorron har vi tenta i databaskursen, i övrigt så är den kursen klar. Så just nu sitter jag och försöker läsa på för fullt, men börjar känna stressen komma krypandes igen. Det är mycket info att ta in!
 
Igår skulle tjejerna ha åkt till Stockholm på studieresa, men i förrgår när dom kom hem från skolan kräktes en av dom och båda hade huvudvärk/migrän. Den andra tjejen kräktes också senare :/ Så dom kunde inte följa med dit. Och idag var dom lediga eftersom dom skulle ha kommit hem så sent igår kväll.
 
Nu måste jag fortsätta plugga
Hörs sen
Kram
 
2023-05-20
 13:43:04

Lördag

© Soffiloffis
 
 
Igår blev vi klara med datamodellen och kunde skicka in den i tid. Hoppas den blev rätt nu!!
Efter det åkte vi in till stan på kvällen och efter det hände väl inte så mycket mer. 
Jag drack en guinness på kvällen, det är typ den enda ölen jag verkligen tycker om :P
Daniel drack lite öl o spelade Pubg med några kompisar :)
 
Idag har jag huvudvärk som sjutton, troligtvis kaffehuvudvärk. Jobbigt!
Jag behöver plugga till duggan på måndag och tentan som är på torsdag. Får göra det när huvudvärken lagt sig lite för just nu kan jag inte koncentrera mig. 
 
Sen ska vi till Biltema o köpa nya däck till Pontus cykel eftersom nån jävel hade skurit sönder dom han hade =/ Det låg ett rakblad nere i cykelförrådet och hålet i däcket var skuret eller klippt så...
Och så ska vi vattna lite blommor o ta in post också.
 
Hörs sen
Kram
 
 
2023-05-19
 13:18:00

Fredag

© Soffiloffis
 
 
Igår var vi bara hemma o tog det lugnt. skönt med en ledig dag mitt i veckan sådär :)
Daniel hade ju jobbat natt och skulle jobba natten som kom, så han sov ganska länge. 
 
Men idag är det skola för mig iaf, barnen är lediga idag också :)
Vi har hållit på med databas på morgonen, vi är inte riktigt överens om en liten detalj i datamodellen så vi måste försöka fixa det i eftermiddag och filma, för den ska in senast kl 18 ikväll.
 
Sen hann vi med lite forskningsmetodik också och där försökte vi fixa sidnummer bland annat, det är typ omöjligt att få det rätt. Vi kom på att rapporten ska lämnas in nästa tisdag så det börjar bli riktigt bråttom med allt. Allihop var helt säkra på att det var veckan efter den skulle in eftersom vi har dugga och tenta på tisdag och torsdag nästa vecka, men ah...
Snart har vi handläggningstid med läraren, efter det måste vi hoppa på databasen igen...
 
Usch jag kunde knappt sova alls inatt. Jag somnade efter två, sen drömde jag en mardröm och vaknade runt kvart i tre och var hur pigg som helst. Så nån gång närmare fem imorse tror jag att jag somnade om =/
 
Ah, hörs sen
Kram
 
2023-05-16
 19:56:00

Tisdag...

© Soffiloffis
 
 
Idag på förmiddagen höll vi på med grupparbetet i Forskningsmetodik, sen var jag tvungen att sticka vid kvart i tolv för o hinna i tid till Borlänge. Väl på plats hade vi handläggningstid för datamodellen i typ en timme innan jag kunde åka hem igen. Vi fick lite nya idéer iaf så det var ju bra.
 
När jag kom hem var jag helt slut, yr i huvudet o trött som sjutton. Så för ett tag sen åt vi och sen gick jag o la mig på sängen o tittade på telefonen en stund. Jag hade nog kunnat somnat men jag väntar till ikväll istället :)
 
Imorron har vi grupparbete hela dagen, först i forskningsmetodik och sen i databas... Och på torsdag är det röd dag så då blir det iaf lite ledigt :)
 
Hörs sen
Kram
 
 
 
2023-05-15
 08:42:34

Måndag morgon...

 
© Soffiloffis
 
 
 
Igår gjorde vi inte mycket. Daniel skulle ju jobba natt så han la sig och vilade en stund på eftermiddagen. Sen åt vi och så stack han ner till jobbet.
Jag började titta lite på datamodellen vi ska göra denna vecka, den ska in på fredag så det är väl bra om vi får den klar så fort som möjligt. Vi har massor att göra i den andra kursen också så...
Och nästa vecka har vi en dugga och en tenta i båda kurserna... jag måste försöka börja läsa på lite mer tror jag.
 
Barnen har iaf gått till skolan nu, Daniel har lagt sig o ska sova lite och jag ska snart in i discord med gruppen.
Hörs sen
Kram
 
2023-05-13
 09:05:16

Lördag...

© Soffiloffis
 
 
En av tjejerna var på uselt humör igår, hon skrek, var uppkäftig, smällde i dörrar osv... gaah, det är kul med tonåringar xD
 
Sen igår kväll, strax före 22 skulle jag lägga mig på sängen o titta på mobilen en stund. Men jag måste ha somnat för jag vaknade nu vid 8-tiden av att klockan ringde... det var jag inte riktigt beredd på, men jag antar att jag måste ha varit lite trött...
Daniel har varit vaken typ hela natten sa han, för han kunde inte sova, så han ligger o sover nu. Imorron kväll börjar han på Spendrups! Hoppas han kommer trivas bra där :) Han gick sista skiftet på Hitachi i torsdags. 
 
Just ja, när vi skulle ut o gå i torsdags gick vi ner i källaren och tänkte ta fram cyklarna till Pontus o tjejerna, men då har någon varit på Pontus cykel. En av navpinnarna i hjulet var trasig och stack rakt ut, det var punka på bakdäcket och det gick inte att pumpa i luft så det verkar vara helt trasigt, sen hade dom gjort något med kedjan också =/ Tänk om folk bara kunde låta andras saker vara ifred!
 
Ah hörs sen
Kram
 
 
2023-05-12
 17:39:00

Fredag...

© Soffiloffis
 
 
På förmiddagen opponerade jag på de andra två gruppernas arbeten, skickade in det och upptäckte att jag hade gjort fel. Så jag fick fixa det och skicka in en till opponering, det gick inte att ta bort den första så nu fick dom två olika sorters opponeringar av mig då :P
 
Efter det satte vi oss med databaslabben och försökte felsöka en av uppgifterna i den. Tillslut hittade vi felet och kunde börja skriva reflektionen och efter lite paus kunde vi även spela in redovisningen. Så vi blev precis klara med det och har skickat in den. Pjuh! Så skönt att den är klar!
Usch, jag helt vimsig av all kod...
 
Men nu är det helg iaf :D
Hörs sen
Kram
 
 
2023-05-11
 21:16:12

Torsdag...

© Soffiloffis
 
 
Idag har vi suttit och kodat hela dagen, så segt när det är så fint väder ute.
Vi fick igång på alla 20 funktioner/triggar osv. utom en, så den får vi försöka lösa imorron.
 
Sen på kvällen tog jag, Daniel och barnen en promenad runt grängesberg på kvällen :) Det var lite mysigt, och skönt med lite frisk luft för en gångs skull :D
 
Imorron ska vi lämna in två opponeringar på forskningsmetodiken och sen datalabben vi har hållit på med idag, och vi måste spela in en redovisning på den också så det känns lite smådrygt. Men ah, skönt när det är gjort sen!
 
Hörs sen
Kram
 
 
2023-05-07
 23:10:48

Söndag...

© Soffiloffis
 
 
Idag blev jag ett år äldre... det firades med lite marängswish på eftermiddagen :)
Jag fick en kopp av barnen och Daniel också <3
 
Sen på kvällen intervjuade jag Daniels kompis Lager om molntjänster, och det gick ju bra. Så jag har nyss transkriberat det. Imorron ska vi jobba som tusan på rapporten för på tisdag ska den skickas in så långt som vi har kommit hittills, och så ska den bli opponerad på av de andra studenterna.
 
Hörs sen
Kram
 
 
2023-05-06
 18:58:20

Lördag :)

Gammal bild på Pontus
© Soffiloffis
 
 
Idag fyller Milla år, stort grattis till henne :)
 
Annars har jag o Daniel varit o storhandlat idag, skönt att ha det gjort... På eftermiddagen/kvällen gick tjejerna ut och var borta i några timmar, men nu är dom hemma igen :)
 
Pontus spelade VR och hade skitkul, han låtsades vara en amerikansk polis som grep en massa andra spelare för olaglig teleportering :D "May I please see your teleportations-licence sir? You are arrested for illegal teleportation!" på typisk Texas-dialekt :D
 
Nu ska vi göra mat
Hörs sen
Kram
 
2023-05-03
 17:25:34

Onsdag...

© Soffiloffis
 
 
 
Idag på förmiddagen hade vi en frågestund om analysering av data. Det togs upp mycket annat också så det var ganska intressant :)
Sen när det var klart åkte jag hem till mamma och Hans o hälsade på lite, drack kaffe o pratade en bra stund. Jag fick blommor också, jättefina!
När jag kom hem var det bara o hoppa in i grupparbetet och sen satt vi med det fram tills nyss ungefär.
 
Om en stund ska jag o barnen ta en promenad eftersom det är så fint väder. Bäst o passa på :)
Så lär vi väl köpa hem nåt att äta också, undrar vad vi ska hitta på idag?
 
Hörs sen
Kram
 
2023-05-02
 21:47:51

Tisdag...

© Soffiloffis
 
 
I helgen försökte jag ta det lugnt o vila lite grann, det har varit lite mycket dom senaste veckorna igen så det behövdes. Och i söndags åkte vi runt o kikade efter majbrasor, vi såg några små längs vägen men annars verkar det typ bara vara i Saxdalen det är nån riktig brasa nuförtiden. I parken började dom elda redan vid lunch och när vi svängde förbi där på kvällen hade dom stängt grindarna för dagen :/ 
 
Idag hade vi handledning i forskningsmetodik, annars har det mest varit plugg på egen hand. 
Pontus har haft prao idag och det verkade ha gått bra :)
 
Hörs sen
Kram