2010-09-30
 22:52:47

Dagens...

 


Dagens humör:
Lite ångest över allt som ska fixas...
Dagens borde: Ringa en massa samtal för o boka tider!
Dagens mående: Jodå...
Dagens frisyr: Utsläppt för första gången på länge
Dagens klädsel: Svarta mjukisbyxor och randig tröja
Dagens planer: Inget planerat än... tar dagen som den kommer typ :)
Dagens vill ha: Nya möbler...
Dagens fundering: En dröm jag hade inatt där jag och tre personer till frontalkrockade med en annan bil, men precis i krockögonblicket blev den andra bilen osynlig så vi åkte rakt igenom den istället, skumt! Sen efter det bakade vi sockerkaka... i bilen :) Sjuka drömmar man kan ha ibland?
Dagens beroende: Är väl inte direkt beroende av nånting tror jag... Mjölk kanske haha :P
Dagens tidning: Digitalfoto
Dagens blogg: Theshiet
Dagens låt: Eminem - Not afraid
Dagens bild:

© Soffiloffis




Eminem - Not afraid
2010-09-30
 20:18:31

Torsdag :)

Idag klev vi upp vid 11-tiden :)
Sen på eftermiddan åkte vi in till stan där Daniel var in på arbetsförmedlingen och visade upp sina sökta jobb, och efter det åkte vi hem till mormor och hämtade flickorna som inte alls kände för att åka hem än.

Sen när vi ändå var ute och åkte så svängde vi förbi vid Ylva och hälsade på lite. Så där fikade vi och flickorna lekte med Lukas och Ella :)
Pontus fick ett par jättefina sockor som Ylva hade stickat :) Jättesnällt!

Sen när vi kom hem så kom Ketty förbi en snabbis så Daniel pratade lite i tfn med Jesper innan hon drog vidare...
Nu ligger flickorna och sover, och imorron ska dom följa med farmor och farfar till bilskroten :)

Nepp nu ska jag surfa lite innan sovdax...
Hörs sen
Kramar

Lite gamla bilder:

En gammal bild på Lukas :)


En gammal bild på Julia :)


En gammal bild på Isabelle :)


En gammal bild på Victoria :)


Och en gammal bild på Ella :)

 

© Soffiloffis



2010-09-29
 19:55:17

Besök :)

Idag fick jag sova lite längre igen... jätteskönt var det :P
Sen på eftermiddan kom Johan, hans flickvän Kim och deras hund Lucky förbi en sväng, så vi pratade lite med dom ett tag :) Och när dom hade dragit vidare så åkte jag och barnen in till stan och hälsade på mormor o morfar :)
Dom hade varit i Ullared så vi fick lite saker av dom därifrån, bland annat en ståbräda till vagnen... Tack så mycket! Och så tog vi lite syskonbilder lite senare också... Flickorna blir kvar där tills imorron :)

Var även in en snabbis på marnäsliden innan jag åkte hem, så där träffade jag en gammal bekant som jag pratade lite med, skoj skoj :)

 

 


2010-09-27
 20:44:07

Myspys...

Imorse gick Daniel upp med flickorna så jag fick sova en stund till, för jag hade varit vaken ganska mycket inatt eftersom Pontus var gnällig o så... Så tillslut klev jag upp vid 11.30 iaf :)

Resten av dagen har vi gjort typ ingenting...
Jag gjorde lite chokladbollar nu på eftermiddan som jag o flickorna mumsade i oss av :P
Sen hade jag lite huvudvärk igen, men den gick över efter ett tag skönt nog... det kommer o går typ varje dag nuförtiden. Ganska störande!

Dom ringde från Svenska Postkodlotteriet på kvällen, så det gick jag med i :)
För det skulle ju kännas ganska förjävligt om grannen vann pengar som vi också kunde ha fått tagit del av om vi hade varit med i det där, men eftersom vi inte var det så får man inte ett ruttet öre... Nej, då är jag hellre med i gemenskapen :P


Imorron ska vi hem till Ylva m. familj o hälsa på... Det tror jag tjejerna tycker ska bli jättekul! :)
Vi hade först tänkt gå dit idag, men det fick bli en slappardag här hemma istället...

Aja, nu ska jag se nån film tror jag...
Hörs sen
Kramar


Myspys :)

2010-09-26
 00:37:46

Dagisfotona :)

Nu har jag registrerat mej på Stjärnstudios sida och fått sett dagiskorten på flickorna :D
Hihi Isabelle ser riktigt sur ut på bilderna, men Julia ser ju lite gladare ut iaf :P

Här är bilderna på våra små sötisar:

 

 

 

Och så gruppbilden så klart :)

2010-09-25
 22:35:16

Kopparbergs marknad...

Idag vid 9-tiden klev vi upp, sen vid 11 åkte vi till Kopparberg tillsammans med Ketty, Ylva, Janne, Ella o Lukas :) Och där gick vi runt lite på marknaden...
Efter ett tag så gick vi ner på tivolit så barnen fick åka lite karusell, så Isabelle, Julia och Ella åkte kaffekopparna medan Lukas åkte ett snigeltåg...
Flickorna blev jättefrusna efter ett tag, tror dom satt lite för länge i vagnen, dom skulle nog ha gått själva hela tiden istället... :/

Vi hittade inget särskilt att köpa, bara lite bröd :)
Kom hem efter 15 nån gång så då gick vi o vilade en stund, och det var ju inte helt fel :)


En glad liten kille :)


Belle o Ia (som dom kallar sig själva) :)

2010-09-24
 12:30:30

Smile...

Pontus ligger o sover här bredvid i sin babysitter och för en stund sen började han låta konstigt, typ som att han hostade fast ändå inte, så då tittade jag såklart ner på honom och där låg han med värsta smilet och gapskrattade :D  Det såg så himla gulligt ut! Han har gjort så några gånger tidigare också och man blir lika glad varje gång...

Man undrar ju lite vad han drömmer om, och vad det är han tycker är så kul :P
Men det lär jag ju aldrig få veta synd nog... tänk om man kunde minnas vad man tänkte på när man var (nästan) 3 veckor gammal :)

Aja, ville bara dela med mej lite :)
Kramar

Lilla Pontus, ca 1 vecka gammal :)

2010-09-24
 10:48:17

BVC o Filipstad...

Usch idag försov vi oss, vi vaknade 7.18 och skulle egentligen ha gått upp 6.30 så imorse blev det riktigt stressigt! Men vi hann iaf till dagis i tid trots allt :P
Sen när jag hade lämnat flickorna där åkte jag hem och matade Pontus och vid 9 var det bara o åka iväg till Björkås och BVC. Där blev han vägd och han vägde 3930g :) Så uppåt går han och följer sin kurva jättebra :)

Nu är jag hemma och strax bär det av till Björkås igen för klockan 11 ska tjejerna hämtas på dagis...
Det känns som det blir väldigt mycket åkande idag hehe


Ungefär samtidigt som jag åkte till dagis med flickorna imorse så åkte Daniel iväg till Filipstad på möte... Fåse hur det gick o så... Han borde väl snart vara på väg hem iaf

Aja nu ska jag väl klä på Pontus igen då...
Hörs sen
Kramar

2010-09-23
 18:58:57

Dagisfoto...

Imorse vi klev upp vid 7-tiden som vanligt och sen körde jag flickorna till dagis... där var det fotografering idag så det ska bli kul o se bilderna sen :P

Medan flickorna var där så fick vi besök av BVC-sköterskan, så hon gick igenom lite broschyrer och pratade om vaccinationer o sånt. Sen när hon var klar och hade åkt så var det dags att hämta tjejerna på dagis igen :)
När jag kom dit så frågade fröknarna om jag var intresserad av att ta syskonbilder på barnen, så då gick vi bort till fotografen och skulle fixa det, men väl där så tvärvägrade tjejerna, dom ville minsann inte ta nå fler kort så då åkte vi hem istället :)

När vi kom hem så åt vi och sen la jag o pontus oss o vilade, och när jag vaknade hade jag skitont i huvudet igen :(  Jag fattar inte varför jag får huvudvärk varenda gång jag vilar! Drygt är det iaf...

Imorron ska jag till BVC med Pontus igen för lite vägning o mätning... fåse om han har gått upp nånting i vikt den här gången då!
Daniel kommer inte vara hemma på hela dagen imorron för han ska till Filipstad på ett möte.
Och flickorna ska väl till dagis som vanligt... :)

Aja, nu ska jag försöka bota huvudvärken
Hörs sen
Kramar


2010-09-22
 08:57:49

Onsdag

Onsdag idag då...
Och jag har nyss lämnat flickorna på dagis... det går bättre och bättre för varje dag även om det behövs lite övertalning innan dom följer med fröken in.
Imorron är det iaf dagisfotografering så det ska bli kul :) Får väl hoppas tjejerna också tycker det, men åtminstone Isabelle brukar ju vara en riktig linslus så det borde ju inte vara några problem att få henne med på bild :P

Idag ska vi försöka städa lite här hemma :)
Annars vet jag inte om vi har nåt annat planerat... blir det fint väder kanske vi går till lekparken i eftermiddag igen, vi får se.

Hörs sen
Kramar

 


© Soffiloffis
2010-09-21
 12:30:00

Lekparken...

I söndags hade jag huvudvärk hela dagen... och jobbigt var det, men efter lite kaffe och lite panodil så gick den iaf över tillslut!
På kvällen sen var det valvaka, och helt fel parti vann ju :(

Igår fick flickorna gå till dagis igen, men dom var jätteblyga när vi skulle lämna dom... :/
Men medan dom var där så åkte vi in till stan o handlade... Och när vi hade hämtat flickorna på dagis sen vid 11-tiden så la vi oss och vilade en stund :)

Och igår på eftermiddan gick vi till lekparken så flickorna fick leka av sej lite grann, det verkade dom tycka var kul iaf... och speciellt sen när farmor kom förbi och lekte med dom :)



Idag när jag skulle lämna tjejerna på dagis så vägrade dom gå in, så tillslut fick jag lyfta in dom i hallen där... Men efter lite övertalning från Maggan så gick dom tillslut in på själva dagiset frivilligt iaf :)

Sen i eftermiddag ska jag ev. in till stan o träffa Mia, men det berodde på om hon skulle köra på barnen eller vad det var... så vi får se hur det blir :)

Hörs sen
Kramar


2010-09-18
 21:28:26

Marknad :)

Tidigare idag var jag, pontus, isabelle och julia på marknaden med mormor o morfar, först gick vi runt lite bland stånden och sen gick vi bort till karusellerna så flickorna fick åka lite :)
I den ena karusellen åkte dom hästar och sen fick dom flyga elefant...

Julia :)

Isabelle :)

Båda flickorna på sin häst och åsna :P

 

 

Flickorna i elefanten :)

 

När vi kom hem la vi oss och vilade lite och nu när jag vaknade hade jag skitont i huvvet :(
Daniel fixade nyss lite mat åt oss, korvsnuttar med ris och currysås, jättegott! Och nu ligger flickorna och ska sova :)

Imorron är det söndag då och valet blir väl klart om jag inte har missuppfattat nåt... Det ska bli spännande o se vem som vinner!

Aja nu ska jag slappa lite innan sovtajm
Hörs sen
Kramar

2010-09-18
 12:16:25

Lördag :)

Idag ska vi på marknad :)
Hade först inte tänkt följa med, men idag när jag vaknade kände jag att jag ville komma ut o röra lite på mej så jag följer med ändå... Jag måste ju se när flickorna åker karusell för första gången, det får man ju inte missa :P
Hoppas dom kommer tycka det är kul!

Jag börjar bli lite småirriterad på våran bil... IGEN!
Varje gång man lägger i backen så går säkringen till vindrutetorkarna, dvs varje gång man ska starta eller stänga av bilskrället (saab = backen måste ligga i när man startar/stänger av bilen). Så innan jag stänger av bilen måste jag ta ur säkringen till vindrutetorkarna, och hur många gånger har jag glömt o göra det då?! Ganska många gånger kan jag säga! Tänk att bilar aldrig kan hålla sig hela ett helt år utan att nånting ska börja krångla på dom :(


Nä nu ska vi äta nåt iaf...
Hörs sen
Kramar

Bilskrället...


2010-09-17
 16:48:13

BVC :)

Nu har jag och Pontus varit på BVC, och han vägde 3780gram och var 53cm lång :) Så han verkar ju gå upp i vikt som han ska iaf :)
Nu ska vi dit om en vecka för nästa vägning och mätning...


Hörs sen
Kramar


2010-09-17
 13:45:59

Torsdag & lite fredag :)

Igår på förmiddan var jag iväg och tog bort stygnen och sen åkte jag hem o la mej och skulle vila eftersom både Pontus och Daniel sov, men precis när jag hade lagt mej så ringde mamma o berättade att dom var på väg hem från Hedtjärn så då var det bara o kliva upp igen :P

Så en stund senare kom flickorna hem, och dom verkade ha haft jättekul vid sjön :) Dom berättade att dom hade ätit grillad korv iaf och att dom hade fiskat och att dom hade åkt i mormors bil :)

Lite senare på eftermiddan sms:ade jag o milla lite grann och bestämde att hon skulle hämta mej och Pontus här hemma, så vid tre-halv fyra tiden kom hon och plockade upp oss :)
Sen mötte vi upp Lotta vid Åhléns och gick runt i lite affärer...
Träffade Mia och Hampus inne på Kapp Ahl, så jag pratade lite med henne innan vi gick vidare, och sen träffade vi Linn också :)
Innan vi åkte hemåt så gick vi in på Hemköp en sväng, så där blev det lite handlat iaf... Vi kom hem vid 19-tiden tror jag och då var det bara o slå sej ner o amma för Pontus sov under hela Ludvikavistelsen, så när vi kom hem hade han blitt lite hungrig!
Daniel o flickorna kom hem nästan samtidigt som mej, dom hade varit hos Ylva och firat Victoria på sin 10-årsdag :)

Nu ska jag snart åka till BVC och väga o mäta Pontus... Sen ska jag hem och bara ta det lugnt!
Imorron ska jag ev. gå på marknaden med barnen och mormor o morfar, fåse om jag orkar annars kanske flickorna får följa med mormor själva... känns inte så kul o gå när man ändå inte har några pengar :/

Nä nu måste jag börja åka bort mot bvc då..
Hörs sen
Kramar


Lilla Pontus :)

2010-09-15
 17:48:53

Nu har dom åkt...

Nu har flickorna åkt med mormor till Hedtjärn så det känns riktigt tomt här hemma :/  jag saknar mina små bustroll! Men jag hoppas dom får kul där borta iaf o lyssnar på sin mormor o morfar :)

Jag och Daniel gick iväg o röstade tidigare idag, och Pontus somnade nästan så fort vi la ner honom i vagnen :) Skönt o ha det gjort nu iaf, får väl hoppas att rätt parti vinner bara!!

Imorron har jag fått tid på vårdcentralen så kl 11 ska stygnen tas bort :) Ska bli skönt o bli av med skiten även om dom inte stör mej så mycket än så länge...
Sen på eftermiddan ska jag nog träffa milla, malle och lotta också så dom får se lilla Pontus... Det ska bli kul!

Funderar på om jag ska lägga mej o vila nu medan Pontus sover... bäst o passa på!
Hörs senare iaf
Kramar


2010-09-14
 21:48:54

Mycket idag igen...

Jag satt o försökte ringa MVC på deras telefontid mellan 8-9.30 för o avboka en läkartid, men det var ju helt omöjligt att komma fram, det tutade bara upptaget precis hela tiden så jag fick inte prata med nån!! Men som tur var så såg jag sen att tiden jag hade till läkaren är först den 14:e nästa månad, så jag hade inte behövt ringa alls haha

Sen idag vid 13-tiden kom Ketty o hämtade Isabelle, och när hon hade åkt försökte vi väcka Pontus så han skulle få äta lite innan vi åkte, men det tog säkert en kvart innan han behagade vakna :P Lik mor och far sin mån tro? Sen vid 13.30 åkte vi till Falun :)

Väl i Falun gick det hur bra som helst, Julia sa knappt ett pip när dom stack henne i fingret. Hon satt mest och tittade på en bild med Pippi Långstrump och pratade om den :)

Men vi lämnade in ett urinprov från båda tjejerna och båda hade fortfarande blod och äggvita i urinen så dom skulle skicka iväg proverna nånstans och ta mer tester på det... Sen tog dom nya njurprover på Julia när dom ändå stack henne. Jag undrar vad det är dom har egentligen?! :/

När vi kom tebax till byn så åkte vi hem till Ketty och fikade lite grann :)
Men nu är vi hemma och tjejerna somnade nyss...

Imorron ska Isabelle o Julia följa med mormor till Hedtjärn o fiska, det blir nog roligt för dom! Det kommer bli jekligt tomt här hemma bara!!


Pontus :)

 

Isabelle :)

 

Julia :)

2010-09-13
 21:47:56

Måndag...

Idag på förmiddan städade vi lite... har väl en del kvar o göra än men det får vi ta en annan dag, det är så mycket som måste göras hela tiden känns det som! :/
Ketty kom iaf förbi med en ångdamsugare tidigare så nu har Daniel rengjort soffan idag :)

På eftermiddan hade vi bestämt att vi skulle gå upp till Ylva, så vi tog en omväg förbi ica och postade ett brev innan vi fortsatte upp dit. Väl där fikade vi lite med hembakta bullar, och sen fick Pontus en jättefin filt som Ylva hade stickat åt honom :)  Jättesnällt!
Flickorna lekte en massa med Lukas och Ella och verkade ha skitkul som vanligt :)

På vägen hem följde vi med Ylva o Ketty och kollade på ett hus som Ylva med fam. ska hyra... Det var fint o så så där kommer dom nog o trivas :)  Hoppas dom får en bättre hyresvärd den här gången!!

Pontus i babysittern med sin nya filt :)



Imorron kommer vaktmästaren hit och byter ut kranarna(?) i badrumen, tvättrumet o köket... Sen ska vi till Falun med Julia på eftermiddan, och under tiden får Isabelle vara hemma hos farmor, det är nog roligare för henne att vara där :)

Jag skulle egentligen på efterkontroll hos en läkare imorron, men det går ju inte eftersom vi ska till Falun då... så den tiden måste bokas om. Sen måste jag försöka få tid på vårdcentralen för o ta bort stygnen nu nån dag också!

Men nu ska jag slösurfa lite innan sovtajm
Hörs sen
Kramar
2010-09-13
 14:35:48

Gårdagen & lite annat

Igår följde flickorna med farmor hem en stund :)
Och jag tror dom hade kul där för dom ville följa med henne hem igen när hon kom tillbaks för o lämna dom.

Pontus var jättehungrig hela dagen igår, så jag fick amma nästan hela tiden från kl 9 när vi vaknade till kl 16 när flickorna hade åkt hemifrån. Då däckade han och sov till ca 19, då var det bara o börja amma igen :P
Är väl bara o hoppas han går upp i vikt som han ska nudå!!



Idag har vi städat lite grann igen :)
Och om ett tag ska vi gå upp till Ylva o hälsa på... Jag ska bara mata Pontus först.

Men vi hörs senare
Kramar


2010-09-11
 12:39:31

Utvilad :)

Igår skulle det komma en vaktmästare hit och byta nånting på toaletterna och i köket, så vi klev upp redan vid 8-tiden... Men sen när vi tittade på lappen såg vi att det är först den 14:e han ska komma, så vi hade ju kunnat sova åtminstone en timme till. Flickorna vaknade ju när vi började skramla runt så vi kunde ju inte gå o lägga oss igen då :P  Smarta vi då!
Annars igår gjorde vi inte så mycket, vi var bara hemma o latade oss. Det kändes som det behövdes efter att ha åkt till MVC var o varannan dag nu!

Pontus i babysittern :)


Våra små bustroll :P

 

Pontus badar för första gången :) Han sov sej igenom hela badet hihi




Inatt har jag fått sova jättemycket! Så jag känner mej ganska utvilad idag :)
Pontus har bara vaknat två gånger inatt och velat haft mat, hoppas det fortsätter så, så det blir lite rutin på hans ät-tider!

Idag har/hade vi planer på att gå till lekparken med flickorna, men det är sånt konstigt väder så vi får se hur vi gör.. Vi skulle ju behöva hämta resten av sakerna hos Veronica också! Och rösta skulle vi med behöva göra så vi har det gjort!

Men nu ska vi göra mat
Hörs sen
Kramar
2010-09-09
 21:58:55

Torsdag...

Idag var jag till MVC igen, och sen efter det åkte jag hem till mamma o var där i några timmar...
Annars har det väl inte hänt så mycket mer idag.
Daniel höll på o bar ner lite saker i källaren när jag kom hem, och så har han satt upp mediahyllan på väggen o sen har vi städat lite grann...

Imorron ska vi inte göra nåt särskilt iaf vad jag vet hittills... plocka lite mer här hemma kanske. Men det ska bli sååå skönt att bara vara hemma iaf :P

Några bra låtar:

 


Hörs sen

Kramar

2010-09-08
 21:51:27

Onsdag...

Idag var jag till MVC och tog det där infektionsprovet, och det hade sjunkit ännu mer :)
Sen vägde vi Pontus när vi var där, så nu väger han 3530 gram, han har ju gått ner lite sedan förlossningen men nu hade han iaf gått upp över 100 gram igen så det betyder ju att han får tillräckligt med mat iaf! Skönt :)

När vi var där ringde Daniel o berättade att dom hade ringt från Falun och berättat att det inte var nåt fel på  flickornas njurar, dom var felfria så nu har vi ingen aning om vad det är som har gjort att dom har fått dessa symptom :S 
Men senare idag såg jag att Julia har små röda prickar över hela armarna, benen och magen, sen var hon och Isabelle väldigt rödprickiga inne i munnen också! Jag har pratat med läkaren om det och hon skrev upp allt men jag glömde att fråga vad hon trodde det kunde vara :/
Själv har jag läst lite på nätet och funderar på om det kan vara scharlakansfeber? Mmen jag har ingen aning! Läkaren skulle iaf skicka remiss så dom får ta nya prover nästa vecka...

 



Nu ska jag strax lägga mej och sova, är helt slut i hela kroppen...
Och imorron ska jag till MVC igen för o prata med min barnmorska om förlossningen... jag känner att jag behöver göra det :)

Hörs sen
Kramar
2010-09-07
 21:56:14

Mycket idag...

Isabelle o Julia behövde inte läggas in igår, men dom följde med farmor hem och sov kvar där inatt eftersom det blev så sent innan dom kom hem från Falun inatt... så nu ska dom äta pencilin i tio dagar, och eventuellt ska dom till Falun på fredag igen och göra ultraljud för o se hur deras njurar ser ut. Men allt berodde visst på hur provsvaren såg ut från igår, om det behövs ultraljud eller ej. Får hålla tummarna för att proverna ser bra ut!!
Nu är dom hemma iaf så dom var med in till stan tidigare idag :) Gud vad vi har saknat dom nu!

Isabelle :)


Julia :)

© Soffiloffis



Natten här hemma var ganska dryg, såriga bröstvårtor är inte o leka med precis... :/

Så idag var vi in till stan och jag o Pontus gick upp till MVC o hämtade ut en amningspump och sen fick jag lite tips på vad jag kan göra för att underlätta amningen :)  Pontus sög tydligen fel så det var därför jag fick så mycket sår, men nu kan jag amma utan att nästan skrika av smärta, så det känns skönt :)
Trodde ett tag där inatt att jag skulle bli tvungen att ge upp amningen och det vill jag inte den här gången så jag hoppas att det kommer funka härdanefter :)

Förutom det så har jag varit till den där aktiviteten och sagt till att jag inte kommer dit nåt mer eftersom bebisen är här nu. Och så har jag skrivit ut mej från arbetsförmedlingen också... Så nu ska jag väl ansöka om föräldrapenning istället då :)

Men nu ska jag kolla facebook och sen sova :)
Kramar



2010-09-06
 21:16:44

BB :)

Den 4 september kl 2.27 föddes alltså lilla Pontus :)
Jag låg på uppvaket i minst fyra timmar tyckte jag Daniel sa, och sen när jag fick se vår lilla bebis så såg han så pytteliten ut, han var så himla söt :)
Jag fick amma honom lite och sen åkte vi ner på rummet på BB-avdelningen...

På dagen fick jag prova att sätta mig upp på sängkanten, och med mycket möda så gick det tillslut, sen fick jag ställa mej upp för dom var tvugna att göra nåt med min säng, minns inte vad. Det gjorde iaf jätteont så jag trodde jag skulle bli sängliggande i flera dagar.
Men annars vilade vi väl mest den dagen och myste med bebisen :)
Daniel åkte hem senare på eftermiddan...

Dagen efter, igår, frågade barnmorskan om jag ville försöka gå iväg o duscha.. jag trodde hon skämtade, hur skulle jag klara av det som knappt kunde stå på benen dagen innan.
Men jag kunde faktiskt resa mig upp ganska problemfritt och jag kunde ta mig ut till duschrummet och fick min efterlängtade dusch :) Men sen när jag skulle ut därifrån så höll jag på o svimma så då fick jag åka rullstol tillbaks till rummet hehe
Lite senare frågade jag en annan barnmorska om jag kunde åka hem snart, eller om man var tvungen att stanna ett visst antal timmar som kejsarsnittad, och då sa hon att jag kunde åka hem när jag ville och skulle skriva upp mig på hemgång till dagen efter.

Så idag har vi gjort PKU-test, hörseltest och läkarundersökning på Pontus :)
Och allt har gått jättebra... Eller PKU-testet får vi svar på om ca två veckor tyckte jag hon sa...

Själv fick jag feber igårkväll, men den hade gått ner imorse. Det gjorde iaf att dom blev oroliga över om dom verkligen skulle skicka hem mej idag ändå. Så dom tog infektionsprover igårkväll och imorse och dom var ganska höga men hade iaf sjunkit lite grann under natten. Så jag fick åka hem efter att ha pratat med en läkare :)
Sen om två dagar ska jag till MVC och ta nya infektionsprover, så det är bara o hoppas att dom har gått ner ännu mer tills dess då...


Pontus :)


Aja, nu har vi kommit hem iaf och Pontus ligger här bredvid och sover så sött :)
Jag, daniel och pontus mår jättebra... jag är väl lite öm i tuttarna bara hehe, men så ska det väl va antar jag :)

Isabelle o Julia däremot mår inte så bra, dom har fått njurbäckeninflamation och har åkt till Falun med mormor och farmor. Vi har ingen aning om hur dom har kunnat fått det eftersom dom inte har visat några tecken alls på urinvägsinfektion eller liknande tidigare, så det blev lite chockartat :(
Får höra sen när dom ringer vad läkarna har sagt... men aldrig ska allt få vara bra :/
Jag hoppas att dom slipper bli inlagda iaf och kan behandlas här hemma!! För nu vill vi träffa våra tjejer, dom har ju varit hos mormor sen i onsdags nu så vi saknar dom jättemycket!!

Hörs senare
Kramar


Flickorna käkar mackor på sitt nya rum och på sitt nya bord :)


2010-09-06
 20:20:58

Pontus födelse :)

I fredags vid 22-tiden åkte vi till Falun igen, och den här gången tänkte vi begära att få stanna kvar oavsett hur lite/mycket jag hade öppnat mig för värkarna var jättestarka och kom med tre minuters mellanrum hela tiden.

När vi kom dit vid 23-tiden så tittade dom hur mycket jag hade öppnat mig, och då var jag öppen fyra centimeter så vi fick stanna kvar, jippi :P Sen gick allt ganska fort så jag minns inte riktigt allt som hände. Men barnmorskan försökte iaf kolla hjärtljuden med CTG-apparaten men det funkade inte så då spräckte hon tillslut vattnet och satte en elektrod på bebisens huvud. Sen fick jag lustgas och allt blev som en enda stor tjock dimma. Men värkarna kom iaf hela hela tiden så jag fick knappt nån paus alls emellan, det var jättejobbigt!

Mitt i lustgasdimman så kändes det som jag hade en stor tjock tampong där inne med ett snöre som nån drog i varje gång det kom en värk, men det kom ju inte ut nånting när dom drog utan det gjorde bara väldigt, väldigt ont så jag kunde inte fatta varför dom inte slutade dra i snöret nån gång!
Och sen gick min hjärna verkligen ner på lågvarv, allt som sades i rummet kändes det som dom hade sagt för en timme sen och jag inte uppfattade det förrän då, ganska jobbig känsla. Hade helst velat lägga bort lustgasen helt ett tag, men då gjorde det alldeles för ont istället...

Sen helt plötsligt kände jag att jag behövde "bajsa" dvs krysta, och samtidigt hade jag vanliga värkar. Men eftersom jag inte hade öppnat mig tillräckligt än så fick jag lov att hålla emot så mycket jag bara kunde när krystvärkarna kom. Jag blev ju helt slut av detta.
Och eftersom bebisens huvud kom ner för fort så var barnmorskan tvungen att trycka upp honom en bit igen, detta gjorde nog honom livrädd för hans hjärtljud sjönk från 140-150 och ner till 45. Så då blev det jättebråttom och jag fick hoppa över till en annan säng och sen sprang dom bort med mig till operationssalen där jag fick byta säng igen. Narkosläkaren sa nåt ord och jag fick dricka nånting o sen suga i en mask, och sen somnade jag.

Så klockan 2.27 på natten mellan fredag o lördag föddes lilla Pontus med urakut snitt!
Han vägde 3630gram och var 52cm lång. :)
Men läget med honom var riktigt riktigt allvarligt när han kom ut, så hade han inte förlösts med snitt så hade han troligtvis inte funnits här hos oss idag! Det känns jättehemskt att veta!!

Pontus som precis har kommit ut och får lite hjälp att andas...

 


En piggare liten kille igår (söndag) :)

 


En tuff liten kille som precis ska åka hem från BB :)



En stolt Julia ser lillebror för första gången :)

 


Och en lika stolt Isabelle :)

2010-09-02
 19:28:42

Mot förlossningen....

Nu åker vi snart in till förlossningen... så fort Ylva kommer :)
Jag har mellan 3-5 minuter mellan värkarna nu så...

Kramar

2010-09-02
 12:21:44

MVC...

Nu har vi nyss hämtat flickorna på dagis... och sen sprang Daniel in på konsum en snabbis och köpte mjölk o bröd på vägen hem :)

Värkarna kommer lite tätare nu iaf, ca 10 minuter emellan... men dom är ganska oregelbundna fortfarande.
Jag måste in till barnmorskan till kl 13.30, för jag hade visst en tid idag så...
Som tur var kunde mamma hämta mej så jag slipper köra iaf, vill helst inte göra det när jag har värkar :P

Vi formaterade föresten om min dator igår eftersom Daniel behövde sno en av mina hårddiskar... Så nu har jag inget msn längre :(  Det går inte att installera på min dator heller för det blir nåt fel hela tiden :/  Jag hatar att inte ha msn så jag hoppas det går o fixa snart!

Aja, nu ska jag göra mej i ordning lite...
Hörs sen
Kramar


En glad liten Julia (gammal bild)


Och en glad liten Isabelle (en gammal bild)

© Soffiloffis

2010-09-02
 01:42:56

Klockar...

Sitter o klockar värkar för fullt på varktimer.se, men än så länge är dom ganska oregelbundna... det är ca 13-15 minuter mellan dom, och för att få komma in tror jag man ska ha värkar med 5-6 minuters mellanrum som omföderska. Så det kanske dröjer några timmar innan vi kan åka in då (hoppas, så det inte är dagar/veckor!!).

Jag är skitnervös just nu!! Är rädd att det ska bli som förra gången så jag får panik på slutet... får försöka att inte tänka så mycket kanske :P  Men den här gången ska Ylva vara med så då får jag ju lite extra stöd därifrån, det känns bra!

Nä nu ska jag lägga mej o försöka sova en stund. För det kanske kan va bra om jag har lite energi kvar i kroppen ifall det sätter igång på allvar sen :)

Hörs sen
Kramar

Mina värkar just nu...

2010-09-01
 09:50:11

Konstiga drömmar...

Nu är flickorna ivägkörda till dagis och ska väl hämtas om ca 1½ timme :)
Tror jag ska försöka vila lite om en liten stund, för jag har inte sovit så bra dom senaste nätterna, har bara drömt en massa konstiga drömmar. Inatt drömde jag om typ tio bilar som råkade åka ner för ett stup och rakt ner i en sjö där dom sjönk till botten. Jag satt i en av dessa bilar och blev tvungen o föda ut bebisen där nere i djupet :/ Ingenting jag skulle vilja uppleva precis...



Imorron är bebisen beräknad att komma iaf! Och jag hoppas den gör det också!! :P
Jag har iaf fortfarande värkar som kommer lite då och då, men det känns inte som dom gör nog ont för att det skulle kunna vara "på riktigt" än. 
Eftersom vattnet gick vid förra graviditeten när jag reste mej upp från stolen så "förväntar" jag mej nästan att det ska starta på samma sätt den här gången. Det skulle ju vara skönt om det gjorde det, för då vet man iaf säkert att det är dags! :)

Nepp nu ska jag lägga mej på sängen o lösa lite korsord innan vi ska hämta tjejerna
Hörs sen
Kramar