2023-04-28
 14:06:00

Fredag

© Soffiloffis
 
 
Nu har jag varit i skolan gjorde en labb i excell för att veta hur vi ska göra sen för att kunna mäta statistiken vi får ut från enkäten. Det var lite krångligt men ah...
 
På vägen hem hämtade jag upp flickorna i skolan, dom hade nationellt prov idag så dom hade slutat redan vid 11.50. Och sen när jag kom hem var det bara o hoppa in i zoom direkt och spela in redovisningsfilmen till datamodellen och skicka in den fort som tusan för en av gruppmedlemmarna var tvungen att åka till skolan efteråt och den behövde vara inlämnad senast klockan 18 så det var lite bråttom.
 
Nu är det iaf jättemycket helg för min del! 
Hörs sen
Kram
 
 
 
2023-04-27
 07:52:00

Torsdag

© Soffiloffis
 
 
Igår hade jag dugga i Forskningsmetodik och jag var helt säker på att det skulle gå åt skogen eftersom vissa frågor hade flervalsalternativ och man skulle få minuspoäng om man valde för många eller för få svar på de frågorna. Men det gick hur bra som helst, 49 av 50 poäng fick jag :D  Så skönt att det gick vägen :)
 
Efteråt satte vi oss i gruppen och fixade det sista med enkätfrågorna och så skickade vi ut länken så nu är den igång :D
Efter det intervjuade vi varandra för att se hur lång tid varje intervju skulle ta och det verkar ligga någonstans mellan 10-15 minuter beroende på hur långa svar vi får :P
 
Idag och imorron måste jag till Borlänge. Idag har vi handledning i Databassystem, sen efteråt ska vi sitta med gruppen och försöka göra klart datamodellen och imorron har vi en labb i Forskningsmetodik och så ska vi fortsätta med datamodellen efteråt eller spela in redovisnings-film iaf. Sen efter det blir det lite långhelg :D Det ska bli såå härligt!
 
Pontus hade fått in en blyertspenna i benet igår när dom åkte till språkvalet =/ Men det hade gått bra som tur var. Han har nationellt prov idag, hoppas det kommer gå bra för honom.
 
Hörs sen
Kram
 
 
2023-04-25
 08:40:11

Tisdag

© Soffiloffis
 
 
Igår hade vi workshop i Borlänge och skulle ta fram frågor till enkäten. Men vi var ju typ nästan klara med det så vi satt bara och ändrade lite i de frågorna vi redan hade.
På vägen hem hämtade jag tjejerna i skolan för dom hade brytdag och slutade typ vid 11-tiden :)
 
Idag har det kommit snö igen, usch! Hoppas det försvinner fort! Det har ju varit såå härligt väder dom senaste dagarna, det kunde gott ha fått stannat tycker jag :)
 
Imorron har vi dugga i Forskningsmetodik. Men nu kommer varken jag eller mina gruppkompisar åt kurserna i Learn =/
 
Pontus har nationellt prov i matte idag och på torsdag, och tjejerna har np i geografi imorron och på fredag, hoppas det kommer gå bra för dom :)
 
Hörs sen
Kram
 
2023-04-21
 08:19:00

Fredag :)

© Soffiloffis
 
 
Det känns såå skönt att inte behöva åka iväg till Borlänge idag :)
Jag är svintrött och har varit det i flera dagar nu, helt jäkla slutkörd! Jag hade helst velat sova lite längre idag men jag vet inte om vi ska sitta med databas-gruppen under förmiddagen så jag får nog sova imorron istället...
 
Igår hade vi workshop i Borlänge och blev indelade i smågrupper där vi skulle intervjua varandra. En skulle vara intervjuare, en skulle vara respondent och en skulle vara observatör och sen fick vi skifta roller så att alla fick intervjua och bli intervjuade. 
 
Sen när jag kom hem satt vi med forskningsmetodik-gruppen på discord och försökte komma på frågor att ställa i intervjuerna och i enkäterna. Och vi kom på en hel del så det känns bra inför workshopen på måndag när vi ska hålla på med sånt :)
 
Idag har tjejerna nationella prov igen, hoppas det kommer gå bra. 
 
Hörs sen
Kram
 
 
2023-04-19
 23:54:45

Onsdag...

© Soffiloffis
 
 
Idag hade vi labben och den gick inte alls bra, det krånglade till sig och tiden rann ut.. Suck! Det hade varit såå skönt o slippa den kursen nu, det har strulat med precis allt, från början till slut. Det har till och med varit möten med kåren och högsta ledningen på skolan för några veckor sedan för att den var så uselt upplagd! Aja, bara hoppas på att vi klarar den nästa gång...
 
När jag kom hem från Borlänge satte vi oss i Forskningsmetodikgruppen och jobbade lite. Så vi fick ihop en inledning och bakgrund på rapporten. Sen lär vi fortsätta med syfte o frågeställningar imorron eller någon annan dag. Nästa vecka ska vi göra enkäter och intervjufrågor tror jag, sen har vi en dugga då också.
 
Imorron ska jag till Borlänge igen, då är det en workshop... det hade varit skönt o haft det online istället, men ah...
 
Tjejerna hade nationellt prov idag och jag tror det gick bra, sen ska dom ha det igen på fredag. Och imorron har Pontus bad igen, hoppas han får kul :)
 
Men shit vilket härligt väder det har varit idag, så soligt o fint :)  hoppas det fortsätter så och att snön som dom har hotat med håller sig borta!
 
Ah, hörs sen
Kram
 
 
2023-04-18
 17:20:06

Tisdag...

© Soffiloffis
 
 
Jag var i Borlänge idag och hade seminarium. Vi skulle läsa alla gruppers stycken och opponera på dom, precis som vi trodde. Skönt o ha det gjort nu iaf.
Men shit vad trött jag är, jag skulle kunna somna där jag sitter!
 
Imorron-bitti har vi labb i datakommunikation i Borlänge och fy sjutton vad jag inte har nån lust med den... Jag känner mig ganska lost när det gäller den uppgiften... det känns som det inte fastnar hur mycket jag än försöker läsa på och öva =/
Möjligtvis att kommandona sitter, men inte det andra... ta fram ip-adresser osv.
Det skulle vara så skönt om vi klarade den så vi slipper tänka nåt mer på det :)
 
Ah nu lär jag försöka plugga in lite iaf
Hörs sen
Kram
 
2023-04-17
 19:21:38

Måndag...

© Soffiloffis
 
 
Den här veckan måste jag till Borlänge tre dagar i rad!
Imorron har vi ett obligatoriskt seminarium där vi ska opponera på alla andra gruppers stycke. Sen på onsdag har vi en laborationsexamination och på torsdag har vi en workshop. Jag längtar redan till helgen haha...
 
Påsklovet är över för barnen och dom har börjat skolan igen. Tjejerna har nationellt prov på onsdag och torsdag, i engelska den här gången. Hoppas det kommer gå bra :)
Och på torsdag har Pontus bad också.
 
Ah, hörs sen
Kram
 
 
2023-04-15
 17:16:21

Lördag :)

© Soffiloffis
 
 
Idag har jag o barnen varit hem till mamma o Hans och hälsat på :)
Det var flera månader sen vi träffades sist så det var kul o träffa dom igen. Dom bjöd på kladdkaka med grädde o kaffe, gött :P 
Och sen satt vi o pratade lite innan Pontus ville hem.
Men nu är vi hemma igen och ska väl snart äta nåt...
 
Imorron lär jag göra labb i databassystem och så måste jag läsa på lite inför en labb vi har på onsdag i datakommunikation också... det känns som jag har glömt massor nu sedan de nya kurserna började. 
Men idag tänkter jag bara ta det lugnt, behöver lite helg känns det som :)
 
Hörs sen
Kram
 
2023-04-14
 12:59:00

Fredag...

Riktigt regnigt o grått väder idag...
© Soffiloffis
 
 
 
Idag har vi haft grupparbete hela förmiddagen och kommer troligtvis sitta hela eftermiddagen också, först grupparbetade vi i databassystem och nu håller vi på med forskningsmetodik.
I databassystem gjorde vi klart datamodellen och spelade in en film och skickade in arbetet. Och i forskningsmetodik har vi fått i uppdrag att skriva ett stycke på inledningen av rapporten och ska skicka in det när vi är klara, det var lite pyssligare än vi hade tänkt oss med att hitta rätt referenser osv.
Men sen på tisdag kommer vi antagligen få opponera på någon annan grupps stycke, men det visar sig då, vi har inte fått så mycket info om det seminariet än...
 
Barnen har påsklov så dom har sovit rätt länge idag. Skönt för dom o få vila ut lite.
Daniel har sagt upp sig från jobbet och börjar på ett annat jobb om ungefär en månad :) 
Jag tror det kommer passa honom jättebra!
 
Ah nu ska vi strax börja igen
Hörs sen
Kram
 
2023-04-12
 17:48:18

Onsdag...

© Soffiloffis
 
 
Idag har vi haft ett obligatoriskt seminarium under förmiddagen, det gick bra, men det blir liite segt o sitta och lyssna i flera timmar... När det var klart tog vi lunch och direkt därefter hoppade vi in i grupparbetet och satt med det fram till 17. Nyss åt vi och nu tänker jag ta det lugnt ett tag :)
Jag är helt slut i huvudet känns det som...
 
Vi fick tid till Falun med flickorna i mitten av maj. Vi har varit lite fundersamma för dom brukar få komma dit i januari-februari nån gång. Men men, bättre sent än aldrig.
 
Hörs sen
Kram
 
2023-04-11
 16:02:00

Tisdag...

© Soffiloffis
 
 
Det har varit en massa plugg hela helgen, dels inför omtentan, men sen har jag även hållt på med labbar och moduler. Tentan gjorde jag idag på morgonen och det gick jättebra, jag fick bara 2½ fel så nu är jag klar med den kursen, såå härligt! :D
 
Nu håller vi ju på med forskningsmetodik och databassystem. Så på fredag ska vi lämna in en modul i databas och på söndag ska vi lämna in ett stycke från vår rapport till forskningsmetodiken. Så det är lite mycket just nu eftersom vi inte har så jättemycket tid på oss...
 
Medan jag gjorde tentan i förmiddags var det en handledningslektion i databaskursen så jag kunde ju inte vara med på den. Men men, hoppas det går bra ändå, dom andra två gruppmedlemmarna var ju med på den iaf, så jag får försöka höra vad dom fick med sig därifrån :)
 
Annars har barnen lov nu, eller tjejerna har lovskola idag och imorron. Sen får dom också lite ledigt :)
 
Nu ska jag försöka läsa lite
Hörs sen
Kram
 
2023-04-07
 12:56:00

Långfredag

 
 
 
 
Igår på kvällen såg jag på en serie som hette War Sailor (eller Krigsseileren på norska) och den var jättebra. Men det var en scen som var så hemsk att jag fick lov o ta av hörlurarna, jag blev verkligen o må dåligt av o se det, så himla trovärdigt och vidrigt! Det var en person som hade förlorat sitt ena ben i en bombattack och hade så fruktansvärt ont. Usch!
 
I helgen är det marknad i Ludvika. Äntligen är den tillbaks :) 
Annars har vi tvättid idag...
 
Igår somnade jag med huvudvärk och så vaknade jag med ännu värre huvudvärk idag =/
Sömn brukar ju hjälpa men tydligen inte den här gången... kanske hade druckit för mycket kaffe eller nåt. Hoppas det går över snart!
 
Hörs sen
Kram
 
 
2023-04-06
 13:34:00

Torsdag...

© Soffiloffis
 
 
Nytt datum för omtentan är bokad, så på tisdag blir det ett nytt försök. Hoppas det flyter på bra då utan en massa strul! 
 
Idag har jag varit i Borlänge och haft seminarium. Vi skulle ta fram tre olika källor i våra grupper och dela in dom i klassificeringar beroende på hur pålitliga källorna var, och sen presentera vårt resultat för dom andra. Det gick bra tycker jag :)
 
När jag kom hem åkte Daniel till jobbet och snart kommer Pontus hem :) 
 
Hörs sen
Kram
 
2023-04-04
 09:45:58

Omtentan som inte blev av...

© Soffiloffis
 
 
 
Alltså gaah!
Jag misslyckades med IT-projekttentan häromveckan (den som blev 53 frågor istället för 40) så idag skulle det bli en omtenta på den.
Vi satt där och väntade till klockan blev 9 innan vi kunde klicka in oss och börja skriva provet. Men där tog det stopp för när vi klickade in oss på provet fick vi upp ett meddelande "Du gjorde den här tentan <datum>" och så kunde man gå tillbaks till kursrummet eller kolla sina tidigare resultat, men inget mer än så...
 
Så tentavakterna fick höra av sig till läraren så att denne fick försöka lösa problemet, men det gick inte! Så nu blir det ett nytt tentatillfälle längre fram =/
Så jäkla surt, jag ville verkligen göra den där tentan nu och klara den den här gången så jag slipper ha saker släpandes... Det är så jäkla mycket strul i varenda kurs hela jäkla tiden, fan vad matt man blir!!
 
I övrigt så är barnen i skolan som vanligt, den här veckan verkar det inte vara några nationella prov, skönt med lite paus från dom. Det blir väl efter påsklovet om jag har förstått rätt :)
 
Daniel ska iväg på ett möte om ett tag :) Jag håller verkligen alla tummar för att det kommer gå bra för honom :)
 
Hörs sen
Kram