2022-12-29
 01:43:00

Torsdag...

© Soffiloffis
 
 
Dom senaste veckorna har varit hemska på riktigt. 
Det har varit så mycket uppgifter i skolan att det typ känns som jag håller på o stressar ihjäl mig. Det ska vara två halvtids-kurser vi läser men det känns som det är fulltid på båda två. Man är ju aldrig ledig, inte ens på helgerna, så det går aldrig o vila ut ordentligt! Jag går runt som en zombie, hinner knappt göra annat än att sitta vid datorn och skriva kod! Hinner knappt ens äta ju för sjutton =/
Sen ger sig aldrig förkylningen heller, jag har hostat i över fyra veckor nu!
Och nu har tjejerna blivit förkylda också, det bröt ut första dagen på lovet så dom börjar bli lite bättre iaf som tur är.
 
Idag lämnade vi i alla fall in två labbar i Java-kursen. Förutom själva labbarna var det som vanligt en labbrapport där vi skulle kommentera en annan grupps kod, skriva in tider för hur mycket vi har jobbat med det och skriva in vad vi lärt oss m.m. och så skulle det spelas in en video, plus att vi skulle göra ett UML-diagram som vi aldrig hade gjort förut så vi fick leta info och försöka ta reda på hur man skulle göra det. Jag tror inte lärarna inser hur mycket tid som går åt för att göra allt.
Och det hade känts mycket bättre om vi inte hade hittat fel i koden i eftermiddags och fick sitta o försöka lösa det i flera timmar. Stressen alltså, labbarna skulle vara inne 23.59 igår (onsdag) men jag tror vi blev nån minut sena den här gången. Det är bara o hoppas att läraren godtar det ändå.
 
Och om typ två veckor ska vi göra en labb under 24 timmar, jag bara bävar inför den! Då antar jag att vi lär sitta vakna ett helt dygn och bara koda! De andra labbarna har vi iaf haft några veckor på oss att fixa...
 
Sen i den andra kursen håller vi på med ett projekt, en webbsida där vi först ska lägga in små "kort" med information och det ska se ut exakt som lärarens webbsida med färger osv.
Sen ska vi lägga in en bild som ska vara rund och som ska kunna snurra och en ikon som blir större och ändrar färg när man för muspekaren över den. Sen ska webbsidan vara responsiv, dvs se olika ut beroende på vilken skärmstorlek man har.
 
Det projektet ska redovisas nästa onsdag. Alla i gruppen ska kunna koden till punkt och pricka och alla ska veta exakt varför vi har lagt in all kod där den ligger, vi ska typ bevisa för läraren att vi har arbetat tillsammans hela tiden och inte låtit en person göra allt jobb. Läraren har sagt att han kommer ställa oss mot väggen på riktigt under redovisningen, det känns inget vidare att bli utstirrad av både honom och resten av klassen! Jag tror aldrig jag har varit så nervös inför en redovisning någon gång.
 
Uppe på det fick jag underkänt på en programmeringsuppgift i förra kursen så senast på söndag måste jag lämna in en ny video på det. Blä!
 
Min gruppkompis sa lite ironiskt idag att dom nog tar in över 80 studenter till den här utbildningen för att hälften går in i väggen innan den är klar. Jag tror nästan det ligger något i det ;)
 
Ah, jag ber om ursäkt för att det blev ett gnälligt inlägg, behövde bara få ur mig lite frustration...
Hörs sen
Kram
 
2022-12-24
 22:20:00

Julafton 2022

En låt jag hörde igår när vi var på Clas Ohlson, fattar inte hur jag har kunnat missa den... så fin!
 
 
 
Igår åkte vi till Borlänge och handlade julklappar, vi var ute i sista sekunden som vanligt. Det var massor med folk precis överallt... Men ah det gick ju det med. Vi hittade en del av det som barnen hade skrivit på sina önskelistor. Pontus hade till och med gjort en ritning på exakt vad det var han önskade sig :D
 
Tjejerna fick smink, en helkroppsspegel, smycken, lampor som lyser när det låter, presentkort m.m. 
Pontus fick en webbkamera, mikrofon på stativ med flåsskydd, pengar m.m.
 
Idag är det julafton :) Barnen fick öppna sina paket från oss tidigare under dagen och sen vid 17-tiden åkte vi hem till mamma och Hans o firade med dom. Det var jättetrevligt och gott! Tomten kom och delade ut paket på kvällen också.
 
Men nu är vi hemma igen. Jag sitter o lyssnar på musik och tar det lugnt, Daniel spelar med en kompis och barnen spelar o kollar youtube :)
 
 
Hörs sen
Kram
 
 
2022-12-08
 20:17:49

Torsdag...

 © Soffiloffis
 
 
I tisdags skickade jag in den stora laborationen jag hade gjort i Responsiv Webbdesign och dagen efter fick jag veta att den blev godkänd :D
Så skönt! Jag hade verkligen inte velat göra om den, det har varit så mycket krångel med den så jag är såå glad att den blev okej!! :)
 
Förkylningen sitter i än, jag är snorig och hostig som sjutton och allt smakar exakt likadant, kaffe smakar exakt lika som köttbullar och makaroner. Det är skittråkigt att både äta o dricka kaffe! Hoppas det ger sig snart så jag får tillbaks mina smaklökar!
 
Jag och min gruppkompis håller på med Javauppgifter och det går väl framåt iaf. Vi försöker hjälpas åt och jobba lite på egen hand om vartannat. 
 
Hörs sen
Kram
 
2022-12-06
 20:16:00

Tisdag...

 © Soffiloffis
 
 
 
Nu har jag lämnat in laborationen på responsiv webbdesign. Så himla skönt att vara klar med det! Jag trodde helt ärligt att jag inte skulle hinna färdigt, för sista delen krånglade som fan. Nu är det bara o hoppas på att den blir godkänd då...
 
Förkylningen sitter i än, jag är hostig som sjutton och snorar som en liten gnu. Men smaksinnet börjar komma tillbaks igen iaf :)  Allt har smakat jättekonstigt dom senaste dagarna, så tråkigt o äta nåt då...
 
Hörs sen
Kram
 
2022-12-02
 11:29:04

Fredag...

© Soffiloffis
 
 
Hela denna vecka har vi varit dyngförkylda hela familjen.
Jag har haft hög feber nästan hela tiden, den mest opassande tiden att bli sjuk! Jag har en programmeringsuppgift som ska in senast på söndag som hör till förra kursen, sen har vi en laboration i objektorienterad programmering som ska in senast på måndag, och på tisdag ska laborationsuppgift i responsiv design in =/ 
 
Och uppe på det så hade jag en dugga idag (liten tenta online) men den gick åt skogen :(  Så det blir omprov i vår någon gång... Det var sex delar och man var tvungen att ha 50% rätt på alla delarna, jag missade med tre poäng!  Suck!
Jag hade iofs inte räknat med att klara den eftersom jag har varit för sjuk för o lära in allt som man behövde kunna, men det känns ändå surt när det bara var tre poäng som skiljde :/
Aja, bara o ta nya tag sen då...
 
Daniel tog med barnen och åkte iväg med bilen medan jag skrev provet, för jag var tvungen att vara helt själv i rummet. Så dom kom precis hem :)
 
Hörs sen
Kram