2022-09-27
 18:20:47

Tisdag...

 
© Soffiloffis
 
 
Det har hänt en del idag... Först läste jag lite i boken på förmiddagen. Medan jag höll på med det ringde Pontus lärare och berättade att Pontus hade stuckit från skolan. Så jag tog paraplyet och gick ut och letade efter honom, det spöregnade verkligen och han hade varit ute i över en timme när läraren ringde, men jag såg honom ingenstans. Precis när jag var på väg mot skolan ringde läraren och berättade att han var hittad, han hade inte stuckit trots allt. Skönt, blev riktigt orolig där ett tag!
 
Sen träffade jag gruppen och vi fixade lite med den akademiska rapporten vi håller på med. Medan vi satt där ringde Noa, han berättade att Pontus (ganska nya) skor hade blivit stulna så han kunde inte ta sig hem! Fy fan alltså!! Jag ringde Daniel för jag var ganska säker på att han var på väg hem, och det stämde så han åkte upp till skolan. Dom letade efter skorna överallt men dom var borta så Pontus fick låna ett par tofflor av rektorn. Som tur är har han sina gamla skor kvar så han kan använda dom imorron. Men så jäkla störande, vem gör ens så? Och varför?!
 
 
Hörs sen
Kram
 
2022-09-24
 18:32:05

Lördag...

© Soffiloffis
 
 
Idag åkte vi till Västerås. Först tänkte vi åka till NetonNet men dom hade flyttat och vi visste inte var så vi åkte tillbaks till Erikslund. Där gick vi in på köpcentrumet och handlade lite på IKEA och sen åkte vi iväg till lite andra butiker. Vi åt på KFC för första gången, jag och Pontus tyckte det var helt okej men Daniel och flickorna gillade det inte. 
 
På vägen hem åkte vi in vid Lyviken och köpte blommor på Plantagen. Vi har alltid varit usla på blommor så jag hoppas det går bättre den här gången :) 
Sen blev det lite lördagsgodis på Coop och småprylar på Biltema innan vi åkte hem. 
 
I skolan är jag med i ett grupparbete just nu och håller på och ska skriva en akademisk rapport. Vi ska intervjua folk i Säter typ nästa vecka...
Sen har vi en halv bok att läsa och svara på frågor kring det och ska skriva loggbok två gånger i veckan om hur gruppdynamiken är.
 
Hörs sen
Kram
 
2022-09-16
 17:30:41

Fredag :)

© Soffiloffis
 
 
Nu har vi gjort klart den andra webbsidan och spelat in en film där vi presenterar hela grupparbetet. En person har typ varit frånvarande under hela projektet och har inte gjort nånting så det har varit ganska störande! Han verkar typ vilja glida på en räkmacka utan att behöva bidra med något själv. Så under filmningen fick jag presentera både min egen del plus det han skulle ha presenterat =/
Men resten av gruppen har kommit jättebra överens, det känns skönt :)  Nu har vi fått en varsin grupp till vi ska arbeta med från och med nästa vecka, bara o hoppas på att det går lika bra eller ännu bättre!
 
Annars har jag sökt kurser inför vårterminen nu på eftermiddagen, skönt att ha det gjort!
 
Tjejerna har varit dyngförkylda hela veckan, så dom har varit hemma. Båda har haft feber, ont i halsen och varit jättehostiga. Vi typ bara väntar på att resten av familjen också ska bli sjuka, hoppas vi slipper det.
 
Hörs sen
Kram
 
 
2022-09-11
 15:48:07

Söndag...

© Soffiloffis
 
 
 
I fredags träffade jag gruppen i skolan, vi skulle planera den nya webbsidan och då är det nog enklast att ses på plats :) Efteråt fick jag skjuts till stationen av en av dem, jättesnällt :)
Sen när jag kom hem började jag koda lite, i början krånglade det massor men till slut löste det sig och nu har jag fastnat igen :) Får nog fråga dom andra om hjälp sen imorgon tror jag för jag hittar inte lösningen...
 
Igår började jag kolla på andra säsongen av "Kärlek & anarki", den är rätt bra :)
Annars var vi mest hemma o tog det lugnt.
 
Och idag har vi varit iväg och röstat. Det var kö in till röstningslokalen, men det gick ganska snabbt ändå. Nu ska det bli intressant o se hur det går ikväll :)
Håller tummarna...
 
Hörs sen
Kram
 
2022-09-07
 20:13:59

Onsdag...

 
© Soffiloffis
 
 
 
Idag träffades vår grupp på discord och gjorde klart webbsidan vi har hållit på med. Så nu är den redo att skickas in, men först ska vi göra en till webbsida och länka ihop dom :)
Så imorron ska vi träffas i skolan och komma fram till hur den sidan ska se ut med färger och allt, det blir kul. 
 
Flickorna fick rösta igår i skolan för att prova på hur det fungerar. Och idag hade resultatet kommit. SD hade fått 27% o M och S hade fått 21% vardera, resten visste dom inte. 
Få se hur det går i riktiga valet sen då, på söndag är det iaf dags o rösta...
 
Pontus har varit på kvarte hela eftermiddagen, han fick skjuts dit och hem av Thomas, tack än en gång för hjälpen :) Han verkar ha haft lika kul som alltid. 
 
Julia ville prova att göra köttbullar i gräddsås idag så jag skrev till mamma och frågade efter hennes recept för hon har världens bästa gräddsås och Julias blev o smaka nästan exakt lika. Så gott! Hon är jätteduktig på att laga mat <3
 
Hörs sen
Kram
 
2022-09-05
 21:50:00

Måndag :)

Pontus för några år sedan :)
© Soffiloffis
 
 
Igår fyllde Pontus 12 år :)
Han börjar bli så stor!
Han fick t-shirtar, en luvtröja, pengar, skor, trådlöst tangentbord o mus och några spel, han verkade nöjd o glad :)
 
Idag har jag varit i skolan och träffat min grupp, vi börjar nästan bli klara med första webbsidan. På torsdag ska vi börja jobba med nästa webbsida som kommer vara valfri, få se vad det blir :)
Jag har nyss tittat på några filmer om gruppdynamik som vi ska se den här veckan. Sen imorron ska jag skriva loggbok om hur grupparbetet fungerar hittills och så har jag föreläsning.
 
Vi åt för ett tag sen när Pontus hade kommit hem från kvarte :)
Han fick skjuts dit av farbror Thomas, tack för hjälpen :)
Det är snart sovdags för barnen.
 
Hörs sen
Kram
 
 
2022-09-02
 20:50:04

Fredag :)

© Soffiloffis
 
 
 
Idag åkte jag till Borlänge och träffade resten av gruppen. En person i gruppen hade gjort ganska mycket på hemsidan igår så det var ju jättebra :) Men vi kunde inte riktigt sitta så att vi såg på varandras skärmar vad alla höll på med, så vi ska försöka koda lite mer hemma i helgen och sen träffas på måndag igen. Helst hade jag föredragit att vi satt på discord och gjorde skärmdelning typ, jag tror det skulle vara lite enklare då... men vi får se om vi kanske kan göra så nästa vecka.
 
Strax efter att jag kom hem från Borlänge ringde Mia så vi pratade ett tag, hon var på väg till Gränges med cykel, starkt jobbat :)
Jag o Daniel var o köpte presenter till Pontus födelsedag idag. Hoppas han kommer bli glad, men det tror jag nog :)
 
Sen fick jag svar på examinationsuppgiften jag lämnade in igår, att jag blev godkänd på den, så skönt! Men det är bara en pyttedel av hela kursen så jag hoppas resten också kommer gå bra...
 
Hörs sen
Kram
  
 
2022-09-01
 10:35:00

Torsdag...

© Soffiloffis
 
 
Första skolveckan börjar gå mot sitt slut. Än så länge verkar det vara både kul och ganska stressigt. Det är riktigt mycket datum att komma ihåg, och tider. Jag har en kalender som tur är men det gäller att komma ihåg o titta i den bara :)
 
I tisdags hade jag föreläsning på förmiddagen mellan 9-12, sen skulle jag vara i Borlänge kl 13 för fotografering så det var liite stressigt. Men väl där var det superlång kö så jag fick vänta kanske en timme innan det blev min tur. Jag hade säkert lika gärna kunnat kommit dit senare, men nu är det gjort och jag har fått mitt passerkort :) Jag såg ju ut som "hej kom o hjälp mig" på bilden bara, men men :D
 
Idag har jag lämnat in första examinationsuppgiften, det är bara o hålla tummarna nu att det blir godkänt. Sen imorron ska gruppen träffas på campus och komma igång med hemsidan som vi ska göra :)
 
Barnen har varit i skolan som vanligt och Daniel har gått förmiddag. 
Pontus åkte upp till Kvarte igår och fick göra en t-shirt med tryck, den blev jättesnygg :)
 
Hörs sen
Kram