2021-11-29
 20:20:00

Viktig information...

 
 
En väldigt intressant video jag hittade på twitter som förklarar lite hur jag tänker om vaccin/vaccinpass...
 
 
 
 
 
 
Länkar också till den här artikeln som kom idag...
 
 
2021-11-29
 17:20:00

Måndag :)

© Soffiloffis
 
 
Igår gjorde vi inte så mycket, tog det mest lugnt.
Det har varit iskallt ute dom senaste dagarna så jag bara väntar på att snön ska komma...
Flickorna tog en promenad på eftermiddan som slutade med att dom gick hem till Vilma :)
Sen var dom där till strax före sju. Efter det åt vi och sen var det typ läggdags efter det.
 
Idag åkte/gick barnen till skolan igen efter helgen.
Sen vid 13 började min lektion. Det tog jättelång tid innan länken till lektionen kom så jag började nästan undra om den var inställd, men det var den inte :)
Det blev bestämt att vi ska ha prov i Geometri nästa tisdag så det blir massor med plugg nu! Och jag lär väl börja med Geometri-inlämningsuppgiften också...
Vi har inte fått tillbaks resultaten på förra provet än så jag vet inte hur det gick, håller fortfarande tummarna stenhårt för att jag blev godkänd!!!
 
Annars fick vi en ny statsminister idag för andra gången på en vecka xD
Och från och med onsdag verkar det bli vaccinationsintyg för att gå på olika event o sånt...
 
Ah, hörs sen
Kram
 
2021-11-27
 21:40:49

Lördag :)

© Soffiloffis
 
 
I onsdags blev jag klar med inlämningsuppgiften efter mycket om o men, jag skickade in den samma dag och fick ett ganska bra omdöme på den :) Så skönt!
Sen hade jag prov i torsdags o jag vet inte hur det gick, få se om jag får veta i helgen eller om det blir först nästa vecka. Jag håller tummarna såå hårt för att jag blev godkänd!
 
På matten har vi kommit in på Geometri nu och försöker lära oss Pythogaras sats, krångligt som sjutton. Men det känns som vi kommer köra igenom det här kapitlet ganska snabbt när jag kollar planeringen. Sen är det ett kapitel kvar och så nationella provet förstås.
 
 
Idag åkte vi till Stadium Outlet o köpte nya vinterskor till barnen. Sen blev det en sväng till Borlänge efter det. Där delade vi upp oss, så Daniel o Pontus gick på affärer tillsammans och jag o flickorna gick tillsammans. Det blev nya byxor o hoodies till tjejerna och två blusar/skjortor till mig.
 
Nu är vi hemma igen och har varit det i några timmar och jag är så himla trött!
På tisdag kommer en ny uppdatering av Minecraft :)  Det blir kul :)
 
 
Hörs sen
Kram
 
2021-11-24
 00:57:00

Spammers i farten?

© Soffiloffis
 
 
För nån dag sen fick jag ett meddelande från arbetsförmedlingen, att jag skulle vara med på ett möte om utbildning nästa vecka.
Här är meddelandet:
 

"Hej!

Du är kallad till ett digitalt möte om Arbetsförmedlingens utbildningar onsdag den 01 december. kl. 09.00.

Du ansluter dig till mötet via följande länk: http://...

Vid mötet deltar Arbetsförmedlingens utbildningsanordnare och du kan ställa dina frågor kring arbetsmarknadsutbildningar.

Inför mötet kan du också besöka Arbetsförmedlingens hemsida för att veta vilka utbildningar som finns i Dalarna: Hitta utbildning - Yrkesområden (arbetsformedlingen.se)

Mötet är obligatoriskt! Närvaro i mötet tas via ett meddelande där du uppmanas att logga in på din bank ID. Vi rekommenderar därför att du loggar in dig i mötet 5 minuter innan mötestid!

Om du skulle få förhinder är det viktigt att du meddelar oss snarast. Kontakta oss antigen via chatt För arbetssökande - Arbetsförmedlingen (arbetsformedlingen.se) eller telefon 0771-416 416 (Öppet måndag-fredag: 8 - 16)

Vänliga hälsningar

Arbetsförmedlingen Dalarna"

 

Först var jag helt säker på att det var ett riktigt meddelande, men nu när jag skulle sova låg jag och funderade lite. För det första läser jag ju på komvux just nu och det vet AF, så varför skulle jag då få information om utbildningar just nu? Det kunde dom ju ta efter jul i så fall när jag är klar med kursen.

 

Sen stod det att man skulle logga in med BankID för att visa att man deltar, och det känns orimligt eftersom det brukar synas vilka som deltar i chatprogram, utan att man behöver använda sig av bankid. Det gjorde det både på Clockwork när jag var inskriven hos dom och på skolan när jag är med via zoom.

 

Förutom det fanns det ingen logga i mailet, och det brukar väl alltid vara med när det gäller sånt där har jag för mig. Och dessutom så brukar de mailen komma på minmyndighetspost, men då brukar det vara frivilligt att gå.

 

Så jag klev upp och loggade in på mina sidor på arbetsförmedlingens hemsida för o kolla upp det, och där står det ingenting om nåt möte så jag lär väl ringa dom och fråga imorron så det inte blir problem om jag låter bli o vara med. Jäkla spammers (som det troligtvis är) o krångla till allt.

 

Ah nu lär jag sova... var bara tvungen o skriva av mig...
Hörs sen
Kram

 

2021-11-23
 11:00:00

Tisdag :)

 
Jag håller på med en inlämningsuppgift, har försökt lösa den hela förmidddagen men det går inte hur jag än gör. Jag blir galen snart! Jag måste lämna in den innan provet som är på torsdag så det är lite stressigt också :/
 
Annars rullar väl den här veckan på som vanligt.
Förra veckan hade vi en vikarie för vår ordinarie lärare var på semester, men nu är han tillbaka igen.
Om några timmar har jag lektion...
 
Ah jag måste försöka lösa den där uppgiften nu
Hörs sen
Kram
 
2021-11-18
 22:06:24

Torsdag :)

© Soffiloffis
 
 
Igår hade kyrkskolan öppet hus, så jag och flickorna åkte dit och pratade med några av deras lärare om betyg och sånt, Pontus var också med så klart :) Vi fick skjuts av mamma eftersom Daniel jobbade o hade bilen, jättesnällt, tack igen :)
 
Sen imorse körde Daniel in mig till mamma och så skjutsade hon mig till Borlänge så jag fick göra mammografi. Det gick ganska bra tror jag, det gjorde inte alls lika ont som jag hade trott :)
Bara o hoppas att det såg bra ut på bilderna också...
 
Resten av veckan har jag räknat lite matte o nästa vecka har jag prov på kapitel två. Jag är skitnervös den här gången också!
Det har inte varit så många lektioner den här veckan för i måndags var det studiedag, idag missade jag lektionen pga sjukhusbesöket och imorron har läraren förhinder.
 
Hörs sen
Kram
 
 
2021-11-07
 20:48:56

Söndag :)

© Soffiloffis
 
 
I torsdags hade vi prov i ekvationer. Det kändes som det gick rätt bra men jag har haft en lite orolig känsla i magen hela tiden och tänkt att det kanske gick sämre än jag trodde när jag satt där.
Idag hade läraren rättat proven iallafall och jag blev godkänd!! Så himla skönt! Särskilt eftersom ekvationer är det svåraste jag vet!
Så nu kan jag fokusera helt och hållet på det andra kapitlet, Linjära funktioner.
 
Annars är det helg nu, eller ja det är ju söndag så helgen är snart slut.
Men vi har mest tagit det lugnt. Jag har försökt plugga lite och så har vi spelat minecraft :)
 
Imorron ska barnen tillbaks till skolan igen efter en veckas höstlov.
 
Hörs sen
Kram
 
2021-11-04
 07:05:24

Torsdag :)

© Soffiloffis
 
 
Idag har jag prov på första kapitlet i matteboken.
Jag är såå nervös för det är så himla mycket man ska komma ihåg och tänka på, särskilt när det gäller algebra! Sen efter provet har jag vanlig mattelektion :)
 
Jag fick nyss ett mail från läraren också, han berättade att brandlarmet ska gå under dagen så man ska ta med hörselskydd eller hörlurar för o slippa det värsta av oljudet, ifall larmet går under provet/lektionen, gaah.
 
Igår hade jag utvecklingssamtal med Pontus lärare över telefon. Hon berättade att det går jättebra för honom i de olika ämnena och att han verkar trivas bra på skolan, det känns ju skönt att höra :)
 
Men nu måste jag strax åka om jag ska hinna hitta parkering i tid.
Hörs sen
Kram