2023-01-25
 00:03:14

Tisdag...

© Soffiloffis
 
 
Idag hade flickorna en prova-på-dag på det gymnasieprogrammet dom vill gå i höst, så båda två var uppe på Malmen hela dagen. Dom verkar ha haft jättekul och fick prova på en massa olika maskiner :)
 
Pontus hade ont i magen så han fick gå hem från skolan nån gång på förmiddagen. Men nu mår han bättre igen så förhoppningsvis kan han gå tillbaks redan imorron igen.
 
Jag har börjat med kurserna datakommunikation och IT-projekthantering och börjar väl komma in i det lite grann. I datakommunikation får vi bland annat lära oss att koppla upp datorn mot en switch och/eller router och ta fram ip-adresser m.m. Och i IT-projekthantering håller vi på med ett projektarbete där vi ska försöka lösa ett påhittat företags situation. Förra veckan gjorde vi en förstudie och den här veckan ska vi fortsätta med planering. Nästa vecka blir det genomförande och veckan därpå överlämning och avslut. 
 
Annars rullar veckorna bara på. 
I helgen var vi i Borlänge, barnen behövde lite nya kläder. Och så fick dom shoppa loss med sina julklappspengar och presentkort också :)
 
Ah, jag ska väl strax gå o lägga mej
Hörs sen
Kram
 
2023-01-17
 15:59:16

Tisdag...

© Soffiloffis
 
 
24-timmarslabben gick åt skogen, vi försökte lösa det under helgen och fick till det ganska så bra, det är bara en till grej som ska fixas så är det klart sen. Då har vi kanske något att utgå ifrån sen, för vi får ett nytt försök om några veckor. Vi får väl hoppas vi slipper sitta hela 24 timmar den gången :'D
 
Men nu har två nya kurser börjat, Datakommunikation och IT-projekthantering. Det verkar vara en del krockar i schemat, men förhoppningsvis löser dom det... Det ska iaf bli intressant, särskilt projekthanterings-kursen eftersom den verkar vara lite mer administrativ :)
 
Idag hade vi en workshop via zoom och efter det skulle vi sätta oss i våra grupper och börja grupparbetet. Men i vår grupp kom vi fram till att vi skulle läsa dokumenten tills imorgon och sen sätta igång på riktigt då istället.
 
Sen på torsdag ska jag till Borlänge för då är det laboration i den andra kursen (Datakommunikation).
 
Hörs sen
Kram
 
 
 
 
2023-01-11
 21:15:00

Onsdag...


© Soffiloffis
 
 
 
I måndags gjorde jag och labbkompisen klart laboration 6 i java och skickade in den.
Och idag kom reslutatet, vi blev godkända, yay! :D 
 
Idag har jag suttit med responsiv webbdesign-gruppen och försökt fixa den koden. Det gick bra, tills vi upptäckte efteråt att det var nåt fel på det responsiva. Jag försökte fixa till det nu på kvällen och fick det o funka ganska bra, men på vissa ställen ville det sig inte riktigt så jag tänkte att vi skulle kolla det på fredag. Men nyss när jag satt och kollade facebook såg jag att jag hade fått mail. Då hade en av gruppmedlemmarna skickat in den, så nu är det bara o hålla tummarna för att den blir godkänd då :)
 
Annars började barnen skolan idag och det verkar ha gått bra. Dock har tjejerna varit vråltrötta sen dom kom hem. Men snart är det läggdags iaf :)
 
Hörs sen
Kram 
 
2023-01-07
 13:43:27

Lördag...

© Soffiloffis
 
 
Idag fick jag resultatet på programmeringsuppgiften i förra kursen och jag blev äntligen godkänd :)
Så nu är den kursen helt klar, så skönt :D 
 
Igår höll jag och min labbkompis på med labb 6 i javan. Vi ska göra ett program där man kan lägga till studenter med namn och efternamn, sen ska termin, årtal, användarnamn och epost läggas till automatiskt. Det har vi fått till, men sen ska man kunna ändra, ta bort, sortera och söka på studenter genom att trycka på olika knappar.
 
Först fick vi till så det gick att ändra, så då började vi med ta bort-knappen, och vi fick det nästan att funka när vi upptäckte att det hade blivit nåt fel med ändra-knappen ändå =/ Så jag tror vi höll på till kl 20 eller något för att försöka fixa till den och ta bort-knappen. Till slut löste det sig iaf. Då började vi med sortera-knappen men där fastnade vi igen! Så vi får se om vi sätter oss med det nånting i helgen eller om vi fortsätter på måndag. Den ska in 23.59 på måndag tillsammans med en inspelad redovisning och labbrapporten så det börjar bli stressigt igen... Sen på torsdag har vi den där 24-timmarsuppgiften också =/  Och på fredag ska webb-projektet i den andra kursen lämnas in. 
 
På onsdag börjar barnen skolan igen efter ett härligt jullov. Dom är väl inte heltaggade direkt... Men hoppas det kommer gå bra! 
 
Hörs sen
Kram
 
2023-01-04
 15:12:00

Onsdag...

 © Soffiloffis
 
 
 
Imorse vid 5.30 klev jag o Daniel upp. 
Sen körde jag honom till jobbet och åkte till Borlänge för redovisningen som började kl 8. Ett tag var jag nästan orolig att vår grupp inte skulle hinna redovisa idag, klockan tickade på så snabbt och vi var väl ca 8 grupper som skulle redovisa så... men det var inga problem. Vi blev till och med klara tidigare än planerat.
Tjohoo, så himla skönt att ha det gjort, nu är det bara o hoppas på att vi blev godkända!
Men nyss klarade jag kryssfrågetentan i java iaf, pjuh :D
 
Nästa vecka ska webbside-projektet lämnas in så vi har väl en del saker vi behöver fixa till innan dess. Sen ska vi ha den där 24-timmarsuppgiften på javakursen också. Och veckan därpå börjar vi två nya kurser. Hoppas dom inte är lika stressiga som dessa två har varit :)
 
 
På vägen hem åkte jag förbi och hälsade på mamma och Hans en sväng. Men strax innan jag skulle svänga in på gården stängde jag av musiken och då hörde jag ett skrapande ljud =/
Jag kollade under bilen och hoppades väl på att ett snöblock hade fastnat nånstans bara, men så enkelt fixat var det inte, det var avgasröret som hade lossnat från en bussning och släpades i marken, suck!
 
Så jag och Hans försökte hänga upp det lite provisoriskt så att jag åtminstone kunde ta mig hem. Till slut fick han dit det så en stund senare åkte jag o hämtade Daniel på jobbet och väl hemma satte han fast det ordentligt.
Tack än en gång för hjälpen Hans, så snällt :)
 
Ah, hörs sen
Kram
 
 
 
2023-01-03
 19:54:39

Tisdag...

 © Soffiloffis
 
 
Imorgon är det dags för redovisning av vårat webbprojekt. Vi fick veta tidigare under dagen att det var en grupp som blev underkända på plats under sin redovisning =/
Fy sjutton vad jobbigt det måste kännas!
Och man blev ju inte mindre nervös av att få höra det heller...
 
Idag har vi gjort en powerpoint-presentation, det tog exakt hela dagen att få till den! Sen har vi övat lite på hur vi ska lägga upp själva presentationen. Få se hur det går imorron.
 
Hörs sen
Kram