2023-03-31
 08:05:54

Fredag :)

 
© Soffiloffis
 
 
 
Igår morse började jag och min gruppkollega med en 24-timmars omlaboration i Java igen, den sista. I början var det lite smådrygt eftersom en del kod krånglade. Men sen fick vi fler och fler saker att fungera så som vi ville ha det. Så vid 12 inatt började vi öva inför inspelningen och vid 3 imorse var vi klara och hade skickat in uppgiften :)  Nu är det bara o hålla tummarna för att det gick bra! 
 
När vi satt och jobbade fick vi ett meddelande om att våra tentor i datakommunikation var rättade, så när vi var klara kollade jag in på mina resultat och jag blev godkänd!! :D Så härligt!! Så nu är det bara laborationen kvar i den kursen. 
 
Den här veckan har vi börjat två nya kurser, Databassystem och Forskningsmetodik. I databassystem ska vi utföra olika laborationer med SQL och i forskningsmetodik ska vi skriva en rapport om något som har med IT att göra. Så idag ska vi sätta oss i vår grupp och försöka bestämma ett ämne att skriva om, efter det behöver jag nog sova lite mer tror jag, för jag är snortrött!
 
Hörs sen
Kram
 
 
 
2023-03-21
 23:54:00

Tisdag

© Soffiloffis
 
 
 
Idag hade tjejerna nationellt prov i svenska. Hoppas det gick bra :)
 
Imorron har jag och gruppkollegan en examinationslaboration i skolan där vi först ska subnäta ip-adresser till en router, en switch och två datorer. Sen konfigurera alltihop så det går att pinga varje enhet. Vi har suttit och testat i simulatorn hela dagen, hon får inte konfigurationen att funka och för mig funkar det inte att pinga. 
Till råga på allt bytte dom datorer i datasalarna förra veckan, så troligtvis kan vi inte sitta i den salen vi brukar för det har blivit nåt krångel som IT-avdelningen måste lösa. Och i den andra salen funkar det helt annorlunda med kabeldragning o sånt. Kanske inte så smart att byta datorer precis innan folk ska ha en examination där... 
Vi får se hur detta går... det känns inte direkt hoppfullt!
 
Sen på fredag har vi en tenta i samma ämne, men eftersom det har varit en massa "för-tentor" via nätet (som måste göras innan man får göra den riktiga tentan) så har jag behövt plugga till dem först och främst, så det känns inte som jag har hunnit plugga nånting till den riktiga. Usch vilken dryg kurs alltså!
 
En positiv grej var att vår grupp i IT-projekthantering blev godkända på budgeten i projektet vi redovisade förra veckan, så nu är det bara omtentan jag har kvar i den kursen :)
 
Nu lär jag gå o lägga mej så jag orkar upp imorronbitti
Hörs sen
Kram
 
 
 
 
 
2023-03-16
 20:19:22

Tenta o redovisning

© Soffiloffis
 
 
I tisdags hade jag prov i IT-projekthantering, kameran skulle stå så dom såg mig, min skärm och vad jag hade på skrivbordet. Det skulle vara 40 frågor och man skulle minst ha 26 poäng. Sen började provet och allt kändes bra, men när jag hade besvarat fler än 40 frågor började jag bli fundersam på om jag hade fått fel prov eller något. Strax efteråt berättade en av tentavakterna att det mycket riktigt hade blivit något fel, det hade blivit 53 frågor istället och därmed ökade även godkänd-gränsen. Hur som helst så gick det åt skogen =/  Sån jäkla besvikelse!!
Omtenta är bokad och förhoppningsvis går det bättre då!
 
Idag har vi haft redovisning i samma kurs. Det gick däremot jättebra :)
Vår grupp var den enda som blev godkänd av oss som redovisade på eftermiddagen. Härligt!
Så nu väntar vi bara på att ekonomi-läraren ska rätta vår budget, sen är den kursen typ klar (förrutom tentan då). 
 
Imorron ska jag och min gruppkollega köra lite Java inför 24-timmarslabben som kommer snart igen. Sen lär jag göra exams i Datakommunikation också. På onsdag har vi laborationsexamination och på fredag nästa vecka har vi tenta i datakom. Så just nu är det väldigt mycket igen! Eller det är det väl hela tiden känns det som...
 
Fick iaf veta idag att vi inte behöver köpa några böcker till kommande kurser, skönt för dom var svindyra den här gången!
 
Annars har Pontus haft nationellt prov i tisdags och idag. Hoppas det gick bra, han tyckte det kändes bra iaf. Nästa vecka kommer tjejerna börja med de nationella proven de med.
 
Hörs sen
Kram
 
2023-03-10
 22:56:05

Fredag...

© Soffiloffis
 
 
I onsdags besiktade Daniel Opeln och vi tyckte det var såå skönt att äntligen ha en extra bil. Det var verkligen välbehövligt! Men tidigare idag när han kom ut på parkeringen och skulle åka o hämta tjejerna i skolan så upptäckte han att någon har varit och stulit katalysatorn under natten! :(
Vad är det för jäkla svin som inte kan skilja på ditt och mitt?! 
Så nu har vi fått slänga ut pengar på en ny katalysator, jättekul =/
 
Annars har vi hållit på med projektbudgeten i grupparbetet hela dagen. Vi är nästan klara, men fastnade på avvikelseanalysen på slutet bara. Förhoppningsvis kan läraren hjälpa oss lite på måndag. På tisdag har vi tenta i IT-projekthantering och på torsdag ska vi redovisa projektarbetet. 
 
Och i helgen lär jag göra examinationer i kapitlen som ska vara klara innan vi får göra tentan i Datakommunikation vecka 12. Det är massor att göra just nu och det börjar bli så där stressigt igen. Jag och min gruppkollega har inte hunnit öva nånting i datasalen än för att det har varit så mycket annat vi har behövt fokusera på. Så vi får väl se om vi klarar laborationsexaminationen sen. Håll tummarna för oss :)
 
Hörs sen
Kram
 
2023-03-07
 16:33:52

Tisdag...

 
© Soffiloffis
 
 
 
Idag hade jag sista omduggan i Responsiv Webbdesign. Och jag klarade den!! :D
Så härligt! 
Hade jag inte klarat det så hade jag varit tvungen o läsa om hela kursen i höst och det hade jag verkligen ingen lust med! Men nu är den kursen helt klar och det känns helt underbart :)
 
Men 24-timmars labben i Java gick åt skogen här om veckan. Så där har vi också bara ett tillfälle till på oss, klarar vi det inte då så är det lika där att vi får läsa om kursen i höst, och dessutom skulle vi inte få läsa kommande kurser, så det är lite bråttom att bli färdig med det... 
 
Annars hade barnen sportlov förra veckan :) Men först i början av veckan blev Julia förkyld, och sen Pontus och i slutet av veckan blev Isabelle sjuk. Nu börjar dom bli friska igen iaf, men tråkigt att dom alltid ska bli förkylda under loven.
 
Hörs sen
Kram