2023-02-20
 11:47:00

Måndag...

 
 © Soffiloffis
 
 
Jag och min Gruppkollega skulle ha laborationsexamination idag kl 8. Vi kom på plats kvart i och satte oss och började förbereda. Ingen lärare var där men vi tänkte inte mer på det. Vi väntade bara på att vi skulle få provet så att vi kunde sätta igång. Det var ganska tajt om tid redan som det var så vi började bli lite stressade. 
 
Klockan tickade på och blev halv 9 och vi hade fortfarande inte fått provet. Ingen lärare hade kommit heller så vi hade ingen att fråga. Men till slut mejlade gruppkollegan den ansvariga läraren och frågade varför vi inte fick provet, sen skrev dom fram och tillbaka ett tag.
 
Hur som helst slutade det med att vi fick byta dag, så nu har vi prov på onsdag istället 😐 Det känns sådär för det hade verkligen varit skönt att bli av med det idag eftersom vi har en massa annat att göra den här veckan! 24-timmars labben i Java på torsdag, föreläsning på fredag och grupparbetet i den andra kursen resten av tiden. 
 
Och idag på eftermiddagen har vi föreläsning på plats, så det är ingen ide att åka hem. Vette sjutton vad jag ska hitta på nu då. Gruppkollegan fick huvudvärk och åkte hem. 
Jag har gått runt lite på kupolen och kikat iallafall. Men som sagt, nu vet jag inte vad jag ska göra... Det är lite småtråkigt att bara sitta och vänta...
 
Ah, hörs sen 
Kram 
 
2023-02-17
 11:44:55

Fredag...

 © Soffiloffis
 
 
 
Det är fullt upp som vanligt med skolan och allt.
Jag gjorde en omdugga i responsiv webbdesign här om veckan, men den gick åt skogen, så om några veckor är det dags igen, då är det sista chansen =/
 
På tisdag nästa vecka (om vi inte får ändra till måndag) ska vi ha examinations-laboration i Datakommunikation.
Jag och min gruppkompis var på laborationslektionen i skolan igår och inget funkade som det skulle, så till slut bad vi lärarna om en rejäl genomgång i hur vi ska koppla kablarna, så att vi verkligen vet hur vi ska göra under examinationen. Vi hade tydligen kopplat helt fel så det var därför inget fungerade. Men samtidigt har vi ju inte fått några instruktioner i hur vi ska göra tidigare så... Det har varit typ "Här har ni några kablar, koppla in dom i någon port på switchen och routern och lös resten så sitter vi här och surfar under tiden!".
Nu förstår vi iaf lite bättre, tror jag. Vi får väl se på måndag om vi har fattat rätt...
 
Sen på torsdag nästa vecka har vi omexamination i java också, 24-timmars igen. Det blev ju nåt knas förra gången. Hoppas det går bättre den här gången! Det skulle vara så skönt att bli klar med allt som släpar efter så att jag kan fokusera på de här och de kommande kurserna fullt ut!
 
Idag ska vi försöka läsa på alla konfigurations-kommandon så vi har stenkoll på i vilken ordning man ska utföra dem på måndag eller tisdag. Sen ska vi försöka utföra en labb i PacketTracer tillsammans under eftermiddagen.
 
Ah, hörs sen
Kram
 
2023-02-02
 19:14:00

Torsdag...


© Soffiloffis
 
 
 
Idag har jag varit i skolan och haft labb. Det funkar lite sådär med labbarna om jag ska vara ärlig... Vi får en uppgift med en massa övningar i sig, sen ska vi börja med övning 1 men inget fungerar även fast vi följer bruksanvisningarna till punkt och pricka. När vi till slut frågar lärarna om hjälp visar det sig att vi måste göra övning 2 och 3 för att kunna utföra övning 1. Och så skulle vi ha kopplat in olika sladdar till switchen innan vi börjar, det står inte heller med. Gaah! Både jag och min gruppkompis var helt slut i huvudet när vi var klara. Om typ två veckor har vi examination i det där och just nu känns det som jag inte fattar nånting!
 
Jag kom nyss hem. Ska väl strax börja med maten och sen ta det lite lugnt.
Idag kom iaf skolböckerna som jag beställde för två veckor sen så jag har kikat igenom dom :) Hoppas dom kommer vara till nytta nudå!
 
Imorron har vi grupparbete igen, vi börjar närma oss slutet på det första projektet :) Just nu håller vi på med genomförande-delen och nästa vecka ska vi börja med avslut och överlämning. Sen börjar ett nytt projekt när det är klart och då ska vi få lära oss lite mer ekonomiska delar av ett agilt projekt.
 
På tisdag har jag omdugga i responsiv webbdesign, hoppas det går bättre denna gång! Men jag måste läsa på lite mer tror jag. Särskilt enhetshanteringsdelen där man behöver räkna...
 
Båda tjejerna har sökt till gymnasiet nu iaf :) 
Håller tummarna hårt för att dom kommer in på det dom helst vill gå! <3
 
Hörs sen
Kram