2015-06-29
 22:53:25

Måndag kväll :)

 
 
Idag åkte vi in till stan en sväng. På vägen hem tog vi en omväg förbi Sörvik och Sunnansjö. Sen åkte vi bort till Kyrkviken så barnen fick leka lite.
Tjejerna åkte linbana så då passade jag på o ta kort på dom, sen fick dom sätta sej vid trädet som dom satt vid för några år sen, så tog jag lite nya bilder på dom där :)
 
Daniel åkte precis iväg till jobbet och barnen somnade för en liten stund sen.
Snart sovdags för mej med tror jag...
 
Kram
 
 
Hej vad det går :)
 
 
Isabelle i Linbanan
 
 
Pontus Spiderman :P
 
 
 Isabelle
 
 
Julia
2015-06-29
 17:29:00

En del av det som har hänt...

Jag...
 
Det är så mycket som har hänt....
 
Men när jag började på Cafeet jobbade en man där som var typ som en arbetsledare, Mats. Han var oftast på dåligt humör och nästan alla var rädda för honom. Frågade man honom något så fick man nedvärderande ord som svar, som typ "Fattar du inte det!?" Eller "Hur jävla dum får man vara?!" osv.
Det var mer än en gång som han fick någon att gråta på grund av allt han vräkte ur sig.
Han skällde ut kunder gång på gång. En gång frågade en kund om det var svamp i maten, då fick Mats värsta utbrottet och skrek "Vet du inte vad ugnsstekt falukorv är för nåt? Det är väl för fan ingen jävla svamp i det? Fattar du ingenting?".
Man fick skämmas många gånger för hur han betedde sig.
 
Bland arbetskamraterna var det också dålig stämning. Redan första dagen när jag började på arbetsplatsen så snackade de skit om Julia, alla varnade mig för henne och sa att hon snackar skit om alla osv. för att sedan vara jätte-trevlig mot henne när hon var på plats. Folk stack från arbetsplatsen hur som helst och när som helst för att de blev förbannade och fick inte ens en varning för det (verkade det som iaf).
 
Sen slutade Mats på cafeet och jag och Ronja kom varandra nära (trodde jag). Jag följde med henne ut när hon rökte och vi pratade om allt möjligt o hade kul.

Så kom julen och vi var lite lediga. Och när vi kom tillbaks efter julledigheten verkade hon plötsligt sur på mig och hade börjat hänga med Erika. Båda två betedde sig jättekonstigt, som att jag hade gjort dem något. Jag kunde inte förstå vad jag hade gjort?
Jonne var ledig lite längre och när han kom tillbaks var han också förändrad. Han började klaga på allt jag gjorde, pekade och la sig i saker som jag höll på med och gav mig skulden för saker som jag inte ens hade gjort. Ronja och Erika hakade på såklart och helt plötsligt slutade de hälsa när jag kom dit.
 

Så fort de hittade minsta lilla att gnälla om så högg de som ormar...

De stod och blängde på mig (nästan varje gång jag tittade dit så såg jag att nån av dem stod och stirrade hatiskt men vände bort blicken när de såg att jag såg), de gjorde sig löjliga på min bekostnad, upptäckte några gånger att de gjorde grimaser (!!) bakom min rygg, skällde ut mig för de mest löjliga grejerna, gav mig skulden för allt som hade gjorts fel, gav mig sarkastiska applåder om jag hade missat att göra något eller gjort något fel, snackade skit om mig, ignorerade mig när jag pratade...
Svarade irriterat de gånger jag frågade något.
När jag sa ifrån för orättvis behandling så skrattade de mig rakt upp i ansiktet.
De fick mig att känna mig i vägen var jag än stod.
Gick iväg om jag kom och satte mig vid dem.
De satt/stod oftast med ryggen vänd mot mig när de pratade med varann. Ställde sig precis framför mig vissa gånger som för att verkligen markera att jag inte var med i deras "gemenskap".

De höll på att driva mig till vansinne och de älskade det!

 

Vi hade en praktikant hos oss ett litet tag, Lisa hette hon. En dag stod vi o pratade om lite allt möjligt, lärde känna varann typ, men så kom Erika och Ronja in efter en rökpaus. Lisa stod och berättade något, men när hon såg dem så stelnade hon till, blev knäpptyst och gick därifrån. Det kändes lite halvmysko... och där stod jag som ett frågetecken.

 När jag kom till jobbet en dag så mötte jag mamma utanför, hon frågade hur det var med mig egentligen och tyckte jag såg jättedeppig ut. Då bröt jag ihop och berättade hur de håller på på jobbet. Några minuter senare kom Erica, hennes dotter och Ronja ut och skulle röka, de stod och kollade åt mitt håll flera gånger och viskade o fnissade (dom såg väl att jag grinade och tyckte det var skitkul).

 

Jag bävade inför de lördagar jag var tvungen att jobba själv med Erika eftersom hon alltid var sur. Jag bad chefen att flytta på mina lördagar så jag slapp jobba med henne, men det hände aldrig något :(

Det ironiska i allt detta är att Ronja skrev en lapp som hon satte upp på anslagstavlan i början av januari där hon påpekade att vi ska behandla varann med respekt och att vi ska tänka på hur vi bemöter varandra på arbetsplatsen. Sen beter hon sig så här bara några dagar senare! Här är lappen hon skrev...

 

Det syns lite dåligt, det står så här: Kära arbetare, på senaste tiden på cafeet har det inträffat mycket intriger och tjafs, detta är mycket otrevligt och stämningen hos oss kollegor är inte alls som den borde vara! Snälla tänk på vad ni säger, även om ni känner frustration välj era ord! För allas trivsel. Tycker ni att något är fel, påpeka men tryck inte ner någon! För att förbättra arbetsmiljön för oss arbetare kan alla tänka sig för.
Tips för att underlätta för varandra: Alla måste hjälpas åt, vi måste kunna diskutera med varandra och arbeta tillsammans för att få cafeet att funka! Allt är så enkelt bara man samarbetar. Alla individer är vi olika, kan olika mycket och är i olika stadier av självkänsla. Acceptera alla för de olika personer dem är. Behandla andra som du själv vill bli behandlad! Har du tid över, ta upp ur frys, gå igenom varorna och skriv upp vad som saknas för nästa veckas beställningar. Har man tid över kan man även göra något bakverk, till serveringen. Man kan även hjälpas åt att ta fram till lunchen dagen efter. Per-Ragnar har skrivit under lappen.
 

Julia var den enda som faktiskt var trevlig mot mig fortfarande, så efter ett tag började jag umgås mer och mer med henne. Vi tog lunch tillsammans och jag fattade faktiskt inte varför hon var så ogillad av alla de andra. Hon var ju hur snäll och trevlig som helst! Vi har fortfarande kontakt och det är jag glad över :)

En dag satt de andra i fönstret och pratade, jag höll mig lite på sidan om och lyssnade mest. Jag kände mig inte direkt välkommen i gruppen så jag tyckte det var lika bra. Då såg Annelie att jag stod alldeles ensam och bad mig komma och sätta mig vid dem. Så hon makade sig åt sidan för att göra plats åt mig och råkade häva omkull en full kaffekopp som stod där så Imad fick kaffe över hela byxbenet. Då blängde de andra surt på mig och gick därifrån, det verkade precis som om de tyckte att det var mitt fel, och kanske var det det? Hade jag inte nickat när Annelie frågade om jag ville sitta vid dem så hade ju det där aldrig hänt...

 En dag när jag kom till jobbet var de fyra personer som stod och gjorde mat. Jag ville helst inte umgås med någon av dem så jag gick in på kontoret och satte mig en stund. Det var rätt lugnt och fanns inget att göra så...

Senare på eftermiddan när Julia hade kommit, kom Ronja och sa nåt om att skinkmackorna var slut så jag var tvungen att göra såna. Men Julia sa att hon tänkte göra sallad och att jag skulle hjälpa henne skära tomat under tiden, så att nån annan fick göra skinkmackorna nu. Då blev Ronja skogstokig och började skrika och gapa. Hon tyckte att vi var två idioter som var tvungna att arbeta bredvid varandra(?), att det var löjligt att jag var tvungen att skära tomater precis just nu, att jag hade kunnat gjort det imorse istället för att sitta inne på kontoret. Då blev jag förbannad och sa åt henne att istället för att stå fyra personer och göra mat så kunde nån av dem ha skurit tomat eller bett mig göra det, för de visste antagligen att tomaterna var slut och det gjorde inte jag när jag kom dit.

Strax därpå försvann Ronja så jag trodde hon gick in på kontoret och satte sig, jag höll inte direkt koll på var hon tog vägen för jag var så förbannad att jag mådde illa! Då hade hon tydligen gått ut och grinat och ringt till chefen. Sen blev det möte mellan mig, Erika, Ronja och chefen. Men det ledde ingenstans tycker jag. Erika var bara sur på mig för att jag inte hade sett att Ronja hade grinat, varför skulle jag bry mig om det när hon precis hade stått och vrålat åt mig? Sen hade jag tydligen förändrats sedan jag började umgås med Julia, de tyckte att jag hälsade surt när jag kom på mornarna. Men de hälsar ju inte alls så de ska ju inte säga något!

Några dagar senare slutade Julia (hon fick sparken för att de andra hade hotat chefen med "oss eller henne"). Efter några veckor fick jag tid hos psykolog och han skickade mig till en läkare som sjukskrev mig. Så nu är jag sjukskriven för depression på grund av allt som har hänt på jobbet.

 

Fina Julia <3
 

 
Allt det här låter säkert fjuttigt för många, men det gör ont att alltid vara syndabocken för sånt man inte ens har gjort, att inte få vara en del av gemenskapen på jobbet, att veta att folk snackar skit om en när man inte hör osv.
Varje dag har jag ångest när jag måste åka och jobba tillsammans med dessa personer. Varje kväll när jag ska sova grubblar jag på vad jag kunde ha gjort annorlunda och oftast somnar jag med tårar i ögonen för att allt känns så hopplöst!
 
Jag kände att jag behövde skriva av mig lite... har varit på väg många gånger men har inte riktigt vågat.
 
2015-06-27
 22:05:00

Filmtips: Cinderella

 
Jag har nyss kolalt på filmen Cinderella :)
Den var jättebra och får 4 i betyg!
 
Handling: Den klassiska berättelsen om Ella, vars far gifter om sig efter att modern tragikt dött. Ella vill stötta sin pappa och välkomnar styvmodern Lady Tremaine och hennes döttrar Gabriella och Petronella in i familjen. Men när Ellas far oväntat dör befinner hon sig plötsligt i en grym och avundsjuk familj, och hon tvingas bli familjens tjänare.
 
 
2015-06-27
 19:47:00

Karusellåkning

 
 
Idag åkte vi in till LudvikaFesten så att barnen fick åka lite karusell :)
Dom fick åka två var så Pontus åkte flygplan och motorcykel och flickorna åkte virvelvinden två gånger :)
Vi träffade Lotta, Robert o Filippa där också så vi stod o pratade en liten stund. Det var kul o se dom igen, det blir så långt mellan gångerna.
 
Efteråt åkte vi hem till Trisse o hälsade på lite. Barnen lekte o bråkade omvartannat idag också.
Vid 18 åkte vi in till stan o köpte lördagsgodis o efter det bestämde vi oss för o åka till svansjön o mata fåglarna. Barnen tyckte det var jättekul :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2015-06-26
 21:39:20

Lek

 
 
Idag åkte vi in till stan på eftermiddan. Daniel skulle köpa färg till en av bilarna men det såg så dött ut så vi tar det en annan dag.
Senare ringde Trisse så då åkte vi dit.
Så har vi varit där under eftermiddan o kvällen :)
Efter att ha varit inne en stund gick vi ut. Barnen lekte o bråkade omvartannat.
På vägen hem åkte vi förbi vid svansjön (eller vad den heter) o tittade på lite änder :)
 
Imorron ska vi in till stan o gå på tivoli :)
LudvikaFesten håller ju på för fullt nu så då är tivolit där som vanligt...
Sen kanske vi skulle hem till Trisse imorron också, vi får se :)
 
 
Pontus o Novelia leker för fullt vid lekstugan :)
 
 
 Julia går promenad med dockan :)
 
 
 Isabelle för några dagar sen :)
 
 
 En and...
2015-06-26
 13:51:00

Torsdagsshopping!

 
 
Igår på eftermiddan åkte vi till Borlänge en sväng :)
Först gick vi in på Biltema, sen åt vi och så åkte vi bort till Lager 157 o köpte lite kläder :)
 
Det blev tre linnen, två klänningar, två toppar och ett varsitt par leggings o shorts till tjejerna. Ponus fick två t-shirts, två par byxor o en skjorta. Daniel köpte två t-shirts o en munkjacka och jag köpte ett par leggings o lite trosor :)
 
Idag fick jag lite sovmorron av Daniel, jättesnällt :)
 
Men jag drömde nåt helmysko. Mamma o Hans hade kommit hem från en resa så det var fest för dom i nåt stort hus, sen skulle jag gå iväg o köpa några partygrejer (?) men jag fick nåt konstigt virus som gjorde att jag tappade balansen o ramlade ihop hela tiden. På vägen till affären träffade jag Bingo Rimer o när han såg att jag hade kameran med mig frågade han om jag ville att han skulle ta kort på mej med den haha, men varje gång han skulle ta ett kort så ramlade jag ihop :D Sen när jag var på väg tillbaks till festen ringde dom o frågade var jag hade tagit vägen o berättade att festen var slut o alla hade gått hem! Sen vaknade jag :)
 
 
Isabelle 2013 :)
2015-06-23
 21:38:00

Tisdag kväll :)

 
 
Idag var vi lite lata o beställde lite pizza på kvällen.
Sen när jag åkte o hämtade maten var Ronja från jobbet där. Vi hälsade o sen gick hon fram till en av de hon var med o sa "där är hon som jag berättade om" och den andra tjejen började råstirra på mig... man kan ju undra vad hon har sagt om mig då?
 
Men men, skitsamma...
Annars har vi inte gjort så mycket idag... Tjejerna har varit ute större delen av dagen o lekt :)
Jag o Pontus har städat lite på deras rum, men det blev så varmt så jag höll på o tuppa av. Jag tror vi får fortsätta imorron med det :)
 
Nu ligger barnen o sover så sött :)
Daniel ska snart åka o jobba igen... näst sista skiftet för denna vecka :)
 
 
 
 Fina Julia i trädet :)
 
 
2015-06-22
 01:16:42

Utelek...

 
 
Nu har vi varit i stan...
Vi åkte hem till mamma o var där i några timmar. Barnen hoppade studsmatta hos grannen o cyklade runt på gården :)
Vid åtta kom vi hem så då var det läggdags för kidsen.
 
Jag sitter o grejar med lite bilder o lyssnar på musik nu, men det är väl snart dags för mej med o sova antar jag... 
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© Soffiloffis
2015-06-21
 15:34:30

Söndag!

 
 
På midsommarafton var vi hemma hos Ketty o Sören och firade.
Vi kom dit vid 15-tiden och började grilla strax efteråt.
 
Sen på kvällen åkte vi hem till Trisse o flyttade lite bilar, och så kollade vi in hans nya husvagn. Åh, vad jag önskar att vi också hade en husvagn eller husbil!
 
Igår var jag o barnen vid lekparken medan Daniel var hos Trisse o fixade med saaben.
 
Idag ska Daniel hoppa på nattskiftet igen, och jag o barnen ska in till stan en sväng, jag måste fixa en grej... Tjejerna är ute o leker just nu o Pontus kollar på youtube-klipp på wiiet :)
 
 
 
Barnen vid lekparken här om dagen :)
© Soffiloffis
 
2015-06-18
 13:27:00

Torsdag

En trött men glad Pontus igår i lekparken :)
 
 
Igår var vi ute en stund på eftermiddan.
Vi gick till lekparken direkt den här gången och barnen hade jättekul :)
Men efter ett tag började det regna så då gick vi in igen.
 
Fåse om vi går ut nånting idag?
Daniel ligger o sover nu så vi kanske går ut när han vaknar sen... det ser ut o vara så himla gråtrist ute bara =/
 
Imorron är det midsommar... få se vad vi ska hitta på då?
 
Kram
 
 
 
2015-06-17
 00:35:00

Tisdag!

 
 
Idag har vi varit ute större delen av dagen :)
Först var vi bara på baksidan, sen ville barnen ta fram cyklarna så då gjorde vi det och strax därefter gick/cyklade vi bort till lekparken. När barnen hade lekt en stund såg dom farbror Thomas svänga in vid Ica-parkeringen så då gick vi dit.
 
Då bestämde vi att vi skulle åka hem till dom en stund senare. Så vi har varit där hela eftermiddan.
Barnen har lekt så dom blev alldeles utmattade :) 
Dom somnade då direkt dom hade lagt ner huvudena på kuddarna :)
 
Daniel åkte till jobbet för en stund sen och jag ska strax gå o lägga mej!
Få se vad vi ska hitta på imorron då? Får hoppas på finväder iaf så vi kan vara ute lite :)
 
 
 
 
 
 
 
© Soffiloffis
 
 
 
2015-06-15
 21:29:06

Måndag!

 
 
Idag på eftermiddan när Daniel hade vaknat gick vi ut en sväng.
Först var vi bara på baksidan, sen satte sej Julia med Daniel o tittade när han skruvade bil, och jag, Isabelle o Pontus gick ner till garagen och fotade blommor. Jag tog fram en kompaktkamera så fick dom turas om o fota lite dom med, det tyckte dom var jättekul :)
 
Efter en stund gick vi tillbaks till Daniel o Julia igen, så då fick hon också fota lite grann :)
Jag åkte bort till affären på kvällen, och utanför träffade jag Ylva så vi blev ståendes där o pratade en stund :)
 
Men nu är jag hemma igen, barnen ska snart sova, och jag tror det blir tidigt i säng för mej också idag. Jag känner mej som en zombie just nu :P
Daniel ska iväg o jobba vid 22-tiden så jag väntar tills han har åkt iaf...
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
© Soffiloffis
2015-06-12
 22:40:24

Fredagen...

 
 
Idag på eftermiddan åkte vi in till stan en sväng, först blev det Dollarstore och sen Rusta. Efter det åkte vi runt lite på stan innan vi åkte tillbaks till Grängesberg igen. Åkte förbi vid Trisse o kollade om han var hemma men det var han inte så då åkte vi upp till Ketty o Sören o hälsade på lite.
 
Barnen sparkade boll o lekte en massa. Sen kom Trisse också dit o så fikade vi, och några timmar senare åkte vi hem till honom.
Jag fotade blommor o bin och barnen förstås :)
 
Men nu är vi hemma och har ätit lite, och nu sover barnen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© Soffiloffis
2015-06-12
 14:54:32

Fredag!

 
© Soffiloffis
 
 
Vi ska snart åka hem till farbror Thomas :)
Barnen håller på o klär på sej bara...
 
Ah, har inte så mycket mer o skriva just nu...
Kram
2015-06-11
 23:42:00

Skolavslutning

 
 
Idag hade flickorna skolavslutning uppe vid Cassels :)
Dom var så duktiga på o sjunga alla barnen!
 
När vi var klara där träffade vi Per-Ragnar o Pia och Ylva o Janne med deras barn, så då försökte vi fota alla kusinerna men det var svårt för alla barnen sprang åt varsitt håll :D
Men några av dem blev med på bild iallafall :)
 
Sen åkte vi hem, Daniel jobbade ju natt så  han la sej o sov så fort vi kom in och jag o barnen gick till lekparken. Men tillslut ville Pontus gå hem så då packade vi ihop oss och gjorde det.
Resten av dagen har bara rullat på som vanligt...
 
 
 
 
 
 Ella, Johannes, Linus, Amadeus, Lukas, Pontus, Nova och Anakin :)
© Soffiloffis
2015-06-11
 23:25:11

Nyklippta :)

 
 
Igår (onsdag) när jag hade hämtat barnen gick vi bort till lekparken :)
Milla och Alice var också där så vi pratade lite grann, men efter ett tag blev mina barn lite väl busiga så då gick vi hem till Daniel som hade vaknat.
 
Sen en timme senare åkte vi hem till farmor så hon fick klippa barnen :)
Tjejerna har nu axellångt hår och Pontus har tuppkam igen, dom blev så fina så!
 
 
Isabelle
 
Julia
 
Pontus
2015-06-10
 10:01:04

Onsdag

 
 
Det är sista dagen för kidsen i skolan o på dagis idag, sen får dom sommarlov. Imorron ska vi till Cassels o titta på tjejernas skolavslutning :)
 
Nu på förmiddan ska jag till MVC och ta cellprov... Det ska bli skönt o få det överstökat, jag har fått ändra tid säkert fem gånger nu så...
 
Sen när jag kommer tillbaks till Grängesberg ska jag hämta barnen och förhoppningsvis går det o vara ute en stund på eftermiddan.
 
Och när Daniel vaknar ska vi kanske iväg o klippa tjejerna, det beror på om farmor kan idag :)
Få se om Pontus också går med på o klippa sej i så fall? Det känns som det börjar bli dax för honom med...
 
 
Pontus igår hemma hos farbror Thomas
© Soffiloffis
 
2015-06-09
 21:53:00

Veckan som gick...

 
Nån slags skalbagge tror jag
 
 En spindel som käkar upp en insekt...
Jag såg inte förrän jag kollade på datorskärmen vad det var jag hade fotat :)
© Soffiloffis
 
 
Torsdag
I torsdags var vi in till stan en sväng. Jag skulle in på banken o sätta in pengar, men då fick jag veta att dom inte tar emot kontanter där (sjukt att en bank inte tar emot pengar!!), så då fick jag gå till spelstallet o göra det istället!
Sen på vägen hem började bilen krångla, helt plötsligt la den bara av vid kyrkbacken typ, som tur var startade den igen så vi kunde köra hem den, men den sjunger nog på sista versen nu =/
 
Fredag
I fredags hämtade vi Saaben som vi köpte av Ylva o Janne tidigare i vintras och körde ner den till Trisse, sen var vi där o drack lite kaffe på eftermiddan.
 
Lördag
Daniel skruvade bil, Trisse var ute och jag var inne med barnen.
Ketty kom förbi så vi pratade lite grann :)
 
Söndag
I Söndags åkte Daniel och Pontus ner till Trisse igen, jag o flickorna var hemma o tog det lugnt bara :)
Sen på eftermiddagen sov Daniel några timmar innan han skulle gå på nattskiftet.
 
Måndag
När jag hade lämnat flickorna i skolan igår morse gick jag och Pontus in till Text o Bild och tog lite kopior på läkarintyget o skickade iväg det till försäkringskassan. Sen gick vi bort till Ica och handlade innan vi åkte hem.
 
Tisdag (idag)
Idag var jag till läkaren på eftermiddagen, sen åkte jag hem till mamma när jag ändå var i stan. Fotade lite blommor i hennes trädgård och sen åkte jag hem. En halvtimme senare åkte vi till Trisse :)
Vi drack lite kaffe innan Daniel gick ut o fixade med bilen.
Men nu är vi hemma och barnen sover, Daniel ska snart iväg o jobba igen.
 
 
2015-06-05
 14:58:00

Fredag!

 
 
I tisdags var jag till läkaren o blev sjukskriven till den 2 juli.
 
Daniel har börjat jobba igen, HN hörde av sej o skulle in på ABB, så han går ständig natt där... idag var dom iväg på kurs och fick truck-kort, traverskort och nåt mer :)
 
Idag ska flickorna på kalas hos en klasskompis, hoppas dom får roligt :)
 
Annars har vi sålt vårat Playstation 3, vi spelade nästan aldrig så det var lika bra...
 
 
© Soffiloffis