2019-04-30
 19:06:26

Valborgsmässoafton :)

Bild från 2017
© Soffiloffis
 
 
Idag har jag haft matte igen, så barnen fick följa med farmor hem efter skolan.
Men dom hade precis kommit hem när jag kom hem.
 
Resten av kvällen blir vi bara hemma.
Vi hade tänkt åka på brasan i Saxdalen, men den är inställd pga torkan och vad jag vet finns det ingen annan brasa häromkring.
Så vi har köpt lite chips och ska se nån film istället :)
Det blir najs!
 
Hörs sen
Kram
 
 
2019-04-27
 14:55:06

Lördag :)

© Soffiloffis
 
 
I torsdags skulle jag ha haft matteprov men det blev framflyttat till på tisdag istället. Skönt, då kanske jag förhoppningsvis kan få ekvationerna att fastna...
Men vi redovisade våra dikter på svenskan under torsdagen iallafall och det gick rätt så bra. Vi var inte så många som kom, fem personer bara plus läraren.
 
Nästa vecka har vi inga svenskalektioner alls, vi ska förbereda oss för en essä vi ska skriva och en argumentation vi ska framföra veckan därpå. Jag är sjukt nervös inför argumentationen för jag vet inte hur jag ska skriva den än! Den ska handla om svenska språket, det är det enda jag vet, men hur sjutton argumenterar man för eller emot svenska språket?! Det måste vara den svåraste uppgiften hittills!
 
Aja...
Igår var vi i Borlänge och försökte handla skolavslutningskläder till barnen. Till Pontus var det inga problem, vi hittade en skjorta och sen har han skjorts här hemma redan. Men flickorna vill absolut inte ha klänning, och det slutade med att dom inte ville ha nånting. Så nu vet jag inte vad dom ska ha på sig då =/
Men men, det löser sig väl.
 
Nyss åkte Daniel och flickorna till Borlänge igen för Daniel behövde ha något på Biltema som han inte hann köpa igår. Jag o Pontus blev hemma.
 
Vi hade förresten utvecklingssamtal med Pontus igår och det verkar gå bra för honom i alla ämnen. Han är jätteduktig på att läsa och skriva, räkna och att prata engelska :) Jättekul!
 
Hörs sen
Kram
 
2019-04-24
 19:46:09

Onsdag!

En Magnoliaknopp jag hittade i mammas trädgård idag :)
© Soffiloffis
 
 
Idag hade jag mattelektion igen, och resten av dagen har jag varit såå himla trött.
Efter lektionen åkte jag ner till mamma, barnen var hos några grannbarn och lekte.
Sen fikade vi, kollade på Hemma igen och åt. Men nu har vi kommit hem igen.
Tjejerna ville gå och lägga sig direkt och Pontus sitter vid datorn.
 
Imorron har jag svenska och då ska vi analysera en varsin dikt inför resten av klassen. Jag valde låten En kungens man av Björn Afzelius, få se om jag har lyckats analysera den tillräckligt mycket... Det är skitsvårt ju!
 
Nu ska jag kolla på en serie och sen blir det läggdags för mig så fort barnen har somnat!
 
Hörs sen
Kram
 
 
 
 
 
2019-04-19
 14:36:12

Långfredag...

© Soffiloffis
 
 
Idag fick jag lite sovmorgon, det var verkligen välbehövligt :)
Barnen har spelat o tittat på youtube. Daniel spelar nåt riddarspel och jag har kollat på Znation.
Bra serie det där...
 
Annars har vi inte så mycket planerat under påsken. Barnen är ju sjuka så jag antar att vi mest kommer stanna inne. Jag har lite ont i halsen men det verkar inte riktigt vilja bryta ut ordentligt.
Det är väl både bra o dåligt... det hade varit skönt om det bröt ut så jag slapp skiten sen!
 
Aja
Hörs sen
Kram
 
 
2019-04-18
 15:00:07

I did it!

© Soffiloffis
 
 
Jag fick precis mail från matteläraren, jag klarade förra provet (det jag gjorde i tisdags) med Bråk och Potenser och fick B på det :D YES!!
Nu hoppas jag bara att jag får bra resultat på dagens prov också...
 
Jag och flickorna var ute för en stund sen, dom behövde lite frisk luft så...
Vi fotade lite, men det fanns inte särskilt mycket att ta kort på så mestadels gick vi runt och pratade :)
 
Hörs sen
Kram
 
 
2019-04-18
 12:09:10

Torsdag...

 
 
Jag har nyss haft prov i procent och just nu känns det som det gick åt skogen. I början fick jag inte använda miniräknare och min huvudräkning funkar inte för fem öre.
Men vi får väl se sen... 
 
Barnen är fortfarande jätteförkylda. Dom hostar alla tre och det låter jättehemskt. Jag önskar jag kunde byta med dom så dom slapp det här!
 
Ah hörs sen
Kram
 
 
 
© Soffiloffis
 
2019-04-17
 18:00:00

Onsdag...

© Soffiloffis
 
 
Idag hade jag matte igen och vi fortsatte med ekvationer. Jag fattar ingenting just nu.
I förmiddags när jag satt och räknade här hemma trodde jag att jag hade knäckt koden, men tydligen inte :(
Imorron har jag matteprov på förmiddan. Procent är det denna gång...
 
Nu är jag hemma och alla barnen är genomförkylda. Isabelle är nog på bättringsvägen men Julia och Pontus börjar få hennes hosta =/
Hoppas alla frisknar på sig snart...
 
Hörs sen
Kram
 
2019-04-16
 19:54:00

Trött tisdag...

© Soffiloffis
 
 
Idag hade jag prov i matte och jag vet faktiskt inte hur det gick. Det kändes inte helt kört, men det kändes inte som jag fick några maxpoäng heller... Vi får se! Jag håller tummarna att jag klarade det iallafall!
 
När provet var klart vid 11-tiden så hade jag rast fram till klockan 13. Sen mattelektion och då började vi med ekvationer. Antagligen kommer vi ha prov i det nästa torsdag!
Här går det undan...
 
Under lektionen på eftermiddan kände jag mig såå himla trött, jag ville bara lägga ner huvudet på bänken och sova. Det kändes som jag inte hade sovit på flera veckor, fy sjutton vad jobbigt det var... sen att behöva tänka uppe på det! Så när jag väl kom hem la jag mig och vilade en stund.
 
Nu börjar Julia bli förkyld, och jag misstänker att jag också har nån förkylning på G eftersom jag är så här trött. Vill inte!
 
Ah, hörs sen
Kram
 
 
2019-04-15
 11:44:25

Måndag...

© Soffiloffis
 
 
Idag har jag svenska klockan 13, sen ska jag hem o läsa på matte till provet imorron och skriva en debattartikel om något som handlar om svenska språket.
 
Just nu känns det totalt omöjligt att klara svenskan... det är så mycket krångliga uppgifter att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta. Matten känns för tillfället rätt okey, Daniel har förklarat på ett lättare sätt hur man ska tänka så... :)
 
Daniel fick ta ledigt idag så barnen inte behöver vara ensamma hemma. Och eftersom Isabelle är så förkyld så kände vi att det var bäst. Det blir lika imorron med eftersom jag går så lång dag då.
 
Hörs sen
Kram
 
 
 
2019-04-14
 16:42:04

Söndag...

© Soffiloffis
 
 
Här om dagen åkte vi till Borlänge, Daniel skulle göra en service på forden och behövde grejer till det. Sen köpte vi lite nya kläder till barnen också.
 
Resten av helgen har Isabelle varit jätteförkyld. Hon har feber, hostar och spyr.
Dom andra två har klarat sig ganska bra, dom hade lite feber i fredags men den har gett med sig.
 
Idag har vi bara varit hemma. Daniel har bytt däck på opeln, barnen har spelat fortnite och jag har plockat lite.
 
Snart är det vardag igen o dags för mig att gå tillbaks skolan och för Daniel att gå tillbaks till jobbet. Barnen har ju påsklov så vi får försöka lösa det så gott det går.
 
Hörs sen
Kram
 
2019-04-14
 15:22:00

Vill flytta härifrån :(

© Soffiloffis
 
 
 
Förut kunde vår granne komma förbi nån gång då och då och fråga lite snällt om jag kunde hjälpa henne att ta upp tvätt från tvättstugan, för hon skulle till lasarettet och inte hann.
Men nu förväntar hon sig att vi ska hålla koll på hennes dörr 24/7!
Hon börjar bli så himla dryg.
 
Det har blivit vardag att hon slår i väggar, kastar saker och skriker när hon blir arg. Det sker typ varje dag och är skitstörande.
 
Och nu vet jag inte om hon har blivit paranoid eller något, för hon har skrivit på facebook att någon har varit inne i hennes lägenhet och stulit saker. Och på grund av det har hon satt in ett larm.
 
Så hon skriver till mig flera gånger om dagen och frågar om jag har sett om någon har varit inne hos henne. Och eftersom jag inte har sett något så säger jag det.
 
Hon påstår att hennes larm har gått, men vi har inte hört ett pip. Inte en endaste gång.
Hon skickar bilder på folk och frågar om jag har sett dom, men jag har ingen aning om vilka de är. De enda jag har sett som har varit vid hennes lägenhet är henne, hennes mamma + väninna och hennes pappa.
 
Nu har tydligen Magda blivit vän med henne och berättat för henne att hon har sett folk nedanför grannens balkong för ett tag sen. Och grannen tycker det är sååå himla konstigt att vi inte har märkt eller sett något. Men det är liite lättare för nån som bor snett mittemot balkongen att se om någon står där, än för någon som bor vägg i vägg.
 
Det senaste hon skrev till mig var "Varför ska man ha grannar om dem aldrig kan se efter" och efter en stund kom nästa "Tycker det är väldigt misstänksamt. Jag har hasp och kedja på balkongen Ni måste väl för fan märka om det tjuter brevid er o ngn springer upp och ner för trappan." Men nej vi har inte hört något konstigt. Vad ska jag göra, säga att vi har hört något som vi inte har hört? Är det bättre?! Håll koll på din egna jävla dörr, kärringj**el!
 
Hon menar alltså på fullaste allvar att vi ska springa och kolla i kikhålet så fort vi hör minsta ljud i trappen. Vi bor ju liksom i ett flerfamiljshus och då räknar i alla fall jag med att det springer folk i trappen. Inte går man och tittar vem det är så fort det låter lite?!
 
Och eftersom hon för mer oväsen än någon annan av våra grannar så blir jag inte direkt förvånad när det låter därifrån. Oftast när hon kommer hem smäller hon i dörren så det ekar i hela trappen, och är hon på dåligt humör hör man ett brak innifrån lägenheten kort efter och eventuellt nån svordomsramsa. Men är hon inte hemma brukar det inte höras ett skit! Till och med dom som bor i porten längst bort har hört hennes utbrott! Då är det fan illa!
 
Gud vad jag vill flytta härifrån nu!
Detta börjar bli jävligt tröttsamt :((
 
Hon flyttade in för snart 3 år sedan och har låtit konstant från start! Sen åkte hon iväg under ett halvår ungefär (behandlingshem tror jag) och det var hur lugnt och skönt som helst. Men sedan hon kom hem därifrån i vintras någon gång, har kraven om att hålla koll på hennes lägenhet börjat.
 
 
2019-04-11
 22:05:29

Dagens lista :)

Veckodag: Torsdag
 
När vaknade du imorse? kl 6.30 typ
 
Dagens mående: Bra, trött bara!
 
Dagens vill: Vill få godkänt (minst) i ämnena jag läser nu...
 
Dagens tråkiga: Känner mig lite stressad
 
Dagens glädje: Mina älskade barn <3
 
Dagens humör: Okey
 
Dagens frisyr: Hästsvans
 
Dagens outfit; Svarta jeans, grått linne, svart tröja
 
(Morgon)Dagens planer; Inget planerat än så länge...
 
Dagens väder: Soligt o fint

Dagens köp: Ingenting
 
Dagens bild: Flower

Dagens
 klipp: The Chainsmokers & Coldplay - Something just like this
 
 
 
© Soffiloffis
 
 
 
2019-04-11
 16:57:43

Torsdag...

© Soffiloffis
 
 
Idag har jag varit jättetrött.
Jag har ju suttit uppe sent flera nätter i rad och jobbat med epok-uppgiften till svenskan, så det är väl därför. Men nu är den iallafall inskickad... äntligen!
 
Annars hade jag en svenskalektion idag där vi gick igenom hur man gör ett referat.
Efteråt åkte jag hem och väl hemma stack Daniel till jobbet.
 
Flickorna är ute och leker och Pontus sitter o tittar på youtube.
Nästa vecka har barnen påsklov, men det har inte jag =/  Det känns som det hade varit välbehövligt just nu med alla uppgifter som måste göras.
 
Jag fick förresten veta igår att jag kommer ha två matteprov nästa vecka.
Ett på tisdag och ett på torsdag. Shit!
 
Ah
Hörs sen
Kram
 
2019-04-10
 09:24:25

Onsdag...

© Soffiloffis
 
 
Jag publicerade ett blogginlägg igår men det vägrar komma upp, så jag gissar på att blogg.se har problem igen.
 
Idag har jag iallafall muntligt matteprov, men jag vet inte vad jag ska läsa på. Skitsvårt då ju!
Sen klockan 13 tror jag att vi har mattelektion som vanligt.
 
Flickorna ska till Kyrkskolan idag för att prova på olika språk, sen ska dom välja ett språk dom vill läsa i 6:an. Det lutar åt spanska just nu för båda tjejerna.
 
Ponuts har bad, och sen i eftermiddag blir dom hämtade av mormor igen. Jättesnällt!
 
Nu lär jag snart åka
Hörs sen
Kram
 
2019-04-09
 22:39:25

Tisdag...

I mormor o morfars trädgård idag :)
© Soffiloffis
 
 
Idag hade jag matte igen.
Det gick väl rätt bra, men jag fick veta att jag kommer ha muntligt prov imorron, och sen nästa vecka är det ett till prov, men då är det om bråkräkning och potenser. Det känns som jag nyss började med det och nu är det alltså tenta! Shit... det går så jäkla snabbt, jag hinner knappt med!
 
På eftermiddan var vi hos mormor och morfar. Där fikade vi lite, sen kollade vi på Hemma igen och så åt vi lite. Vi åkte väl hem strax efter 19 sen ville tjejerna kolla på gårdagens avsnitt av Hemma igen, så då gjorde vi det.
Nu ligger barnen o sover. Jag har nyss gjort läxan och snart blir det läggdags för mig med.
 
Hörs sen
Kram
 
2019-04-08
 17:29:11

Måndag :)

© Soffiloffis
 
 
 
Idag blev det en heldag i skolan.
Först klockan 9 hade vi genomgång om källhantering, sen blev det en håltimme för mig fram till klockan 13. Efter det hade jag en timmes svenskalektion och sen en timmes rast till nästa svenskalektion.
 
När jag var klar gick jag ner till mamma o Hans som hade hämtat barnen. Där fikade vi lite och sen åkte vi hem. Nu är Julia och Pontus ute och leker med Kevin, Isabelle sitter o spelar.
 
Snart är det dags o börja med maten också, undrar vad vi ska äta idag?
Isabelles telefon gick sönder när vi kom hem förresten, vi gick och pratade om något och sen gled den ur händerna på henne, så det har blivit en stor spricka i den =/
Förhoppningsvis har vi ett glas som passar den, isåfall får Daniel byta det sen.
 
Aja, hörs sen
Kram
 
2019-04-04
 11:24:39

Torsdag...

© Soffiloffis
 
 
Imorse åkte jag till skolan direkt när jag hade lämnat barnen.
Sen var det lite genomgång om hur man skriver en analys.
Och efter det hade jag matteprov.
Jag har ingen aning om hur det gick, men hoppas såklart att jag blev godkänd iallafall!
 
Nu är jag jättetrött så jag tror jag ska vila en stund innan barnen kommer hem.
Hörs sen
Kram
 
 
2019-04-02
 21:56:00

Tisdag kväll...

© Soffiloffis
 
 
Usch vad irriterad jag blir på att det knappt finns parkeringsplatser uppe vid skolan. 
För när man kör in på parkeringen ser det ut som det finns en ledig lucka, men så kommer man fram och ser att det står en pytte-pytteliten epatraktor där :(  Suck!
Det har hänt hur många gånger som helst den här veckan!
Jag fick parkera hemma hos mamma idag med och springa upp till skolan. Kom fram med lungorna halvägs upp ur munnen. Dålig kondis deluxe!
 
Sen fick jag veta att vi kommer ha matteprov på torsdag, egentligen har jag svenska då men jag har skrivit ett mail till läraren, få se om vi kan lösa det på något sätt.
Imorron har vi utvecklingssamtal med flickorna, men jag kan inte vara med på det. Jag försökte fixa så jag kunde räkna hemma istället, men läraren var rädd att jag skulle halka efter så mycket då så det gick inte.
 
Aja nu får det bli sovdax
Hörs sen
Kram
 
 
2019-04-02
 12:13:10

Tisdag...

© Soffiloffis
 
 
Snart är det dags för matte igen.
Jag räknade lite på förmiddan men nu har jag kommit till andra kapitlet så jag antar att vi ska ha genomgång på det... så jag fotsätter sen :)
Än så länge fattar jag vad jag håller på med iallafall haha
 
Idag kommer Isabelle troligtvis bli klar med sitt katthus som hon håller på o bygger på slöjden, så Daniel skulle hämta dom i skolan på eftermiddan :)
 
Hörs sen
Kram
 
2019-04-01
 08:22:40

Måndag morgon...

© Soffiloffis
 
 
Suck, imorse var tjejerna på riktigt dåligt humör! Jag trodde aldrig att jag skulle få med dom till skolan, men tillslut så.
 
Idag har jag svenska igen.
Först på förmiddan ska vi lyssna på en redovisning om källkritik, sen på eftermiddan ska vi gå igenom resten av epokerna.
 
Resten av dagen är rätt oplanerad.
Hörs sen
Kram