2022-11-28
 19:28:19

Måndag

Känner mig vissen...
© Soffiloffis
 
 
 
Igår eftermiddag började Daniel känna sig hängig och febrig som sjutton, så han knaprade alvedon och vilade större delen av dagen. Jag försökte dricka c-vitaminbrus och hoppas på att inte jag också skulle bli sjuk.
 
Men idag när jag och min gruppkompis satt och jobbade med java-uppgiften så kände jag mig helt vimsig, så till slut tog jag tempen som visade 38,2. Vilade lite efter det o då steg den till 38,9... Tog en treo så nu börjar den gå ner igen iaf...
Men alltså usch, jag kan inte bli sjuk denna vecka! Vi har massor att jobba ifatt och på fredag har vi en dugga som jag behöver plugga mer till, iofs online om inte något ändras där, men ändå!
 
Hörs sen
Kram
 
2022-11-17
 12:42:54

Torsdag...

Bild så ni ser vad jag menar... ovanför dom där små rutorna ska rubriken vara :'D
 
 
 
I skolan håller vi ju på med responsiv webbdesign och ska försöka få vår webbsida att se ut precis som lärarens. Det är tre delar: float, flexbox och css-grid och jag håller på med float-delen just nu. Men jag håller på att bli galen, allt hoppar runt som det vill oavsett vad jag gör, och sen helt plötsligt hoppade de andra delarna (flexbox och css-grid) upp till floatdelen och rubriken till flexbox försvann!! Så då tog jag bort allt i float-css och började om från början, allt hoppade tillbaks där det skulle vara, pjuh :D  Men flexbox-rubriken är fortfarande spårlöst försvunnen. Vad sjutton har jag gjort?! OMG...
 
Jag tog upp det med min grupp nu iaf så vi ska kika på det nån dag. Men alltså, den här kursen verkar vara tusen gånger svårare än vad jag nånsin hade kunnat föreställt mig! 
Jag har ju hållt på med webbdesign förut, men i och för sig aldrig med detta, men jag trodde att det skulle gå ganska smidigt, haha. Där bet jag mej själv i röven antar jag!
Java känns ju mer lättförståeligt än det här!
 
Aja, nu har jag strax lektion.
Hörs sen
Kram
 
2022-11-14
 23:45:29

Måndag...

© Soffiloffis
 
 
Nu har vi hållt på med Java och RWD i lite mer än en vecka så nu börjar vi komma in lite mer i de nya  kurserna :)
I Responsiv Webbdesign ska vi göra webbsidor som funkar lika bra på mobila enheter som på datorer med hjälp av flexbox och css-grid. Det känns svårt som sjutton, mycket nytt att lära sig. Och i Java gör vi olika program. Den här veckan ska vi göra BMI-uträknare men jag och min gruppkompis gjorde klart den i helgen så vi har tid på oss och lära oss den andra kursen också :) 
 
Pontus sa imorse att han hade ont i halsen, men det verkade ha gått över under dagen iaf. Sen på eftermiddan hade det kommit tillbaks. Hoppas det inte är förkylning på G igen... 
 
Hörs sen
Kram
 
 
2022-11-09
 22:24:08

Onsdag :)

© Soffiloffis
 
 
Idag hade vi laborations-lektion i Java i Borlänge och jag o min gruppkompis löste uppgiften tillslut, det känns skönt för då kan vi fokusera på resten av webbdesignuppgifterna den här veckan, jag har inte riktigt hunnit med allt som ska göras där än så... :)
 
På vägen hem från Borlänge hämtade jag tjejerna i skolan och sen gick vi in på Elgiganten en sväng innan vi fortsatte hemåt. Jag kontaktade min andra grupp när jag kom hem eftersom vi skulle lämna in frågor idag ifall vi hade några, men ingen verkade ha några så vi struntade i det.
 
Nu på kvällen har jag spelat lite wow. Men nu börjar jag bli trött så jag ska nog snart lägga mej.
Hörs sen
Kram
 
2022-11-08
 08:02:11

Tisdag...

© Soffiloffis
 
 
Igår hade jag en föreläsning och lektion på förmiddagen via Zoom, de handlade om Java. Och på eftermiddagen hade jag en föreläsning i Borlänge som handlade om webbdesign. Jag var såå himla trött när jag satt där i skolan. Sen på vägen hem hade det skett nån viltolycka i Gräsberg så det gick två personer med gevär efter vägen och sökte efter djuret.
Och när jag kom hem handlade jag lite, sen åt vi och så kollade jag på en inspelad föreläsning om HTML också. 
 
Tjejerna hann inte mer än att komma till skolan igår morse innan dom blev hemskickade och fick ha hemstudier istället. Jag blev jätteförvånad när dom kom hem runt halv 10 tiden. Det var nåt med ventilationen som gjorde att dom inte kunde vara där. Och idag har dom också hemstudier, men det har varit planerat sedan länge. Pontus har gått till skolan nu iaf och jag ska försöka väcka tjejerna igen :)
 
Jag lämnade blodprov här om dagen och igår ringde läkaren upp och berättade att mina värden såg bra ut, det känns ju skönt för dom har gått bananas tidigare. Men jag tog upp att jag typ inte har nån matlust och att jag har börjat tappa jättemycket hår, då svarade han bara att det inte har nåt med sköldkörteln att göra för att värderna ser bra ut. Aja, jag får väl lita på det då... Det kan ju säkert vara stressrelaterat antar jag...
 
Idag har jag iaf fler föreläsningar att titta på och så lär jag komma igång med projekten.
 
Hörs sen
Kram
 
 
 
 
Lite av det som ska göras denna veckan på ena kursen...
 
2022-11-06
 23:21:00

Söndag...

© Soffiloffis
 
 
Dom senaste två veckorna har vi hållit på med javascript programmering, det har varit krångligt som attan. Till slut började jag och en gruppmedlem från Webbprojektet skriva lite och sen började vi hjälpas åt :) 
Nu är det färdigt och inskickat, jag spelade nyss in en video där jag gick igenom vad jag hade gjort med programmet. Jag tror det blev typ 20 omtagningar innan jag blev halvnöjd :D Det får duga iaf.
 
Imorron börjar två nya kurser. Vi kommer vara i två grupparbeten samtidigt. I ena gruppen kommer jag vara med hon jag samarbetade med nu och i den andra gruppen kommer jag vara med tre personer jag knappt vet vilka de är. Hoppas det blir bra grupper utan en massa tjafs iaf, det var det tillräckligt mycket av i det förra grupparbetet :)
 
Barnen börjar skolan imorron efter ett litet höstlov. Tjejerna kommer börja med nationella prov också, hoppas det kommer gå bra. Och hoppas det går bra för Pontus också!
 
Hörs sen
Kram
 
2022-11-03
 19:40:47

Torsdag...

© Soffiloffis
 
 
 
Fy sjutton vad jag har kämpat med programmeringsuppgiften, jag var nära att ge upp där ett tag. Ingenting hände vad jag än gjorde, det blev bara mer fel. Men jag var med på lektionen via zoom idag också och det var lika som igår - läraren hjälpte bara dom som var i klassrummet så till slut lämnade jag. Sen på eftermiddan satte jag och en klasskamrat oss i discord och kollade lite på uppgiften och helt plötsligt hade vi löst den, vi blev lika förvånade båda två tror jag :D
 
Så jäkla skönt, jag trodde jag skulle få sitta hela helgen och krångla. Men det hade blivit fel i en bildlänk vi skulle lägga in, och när vi löste det så löste sig resten också. Så nu ska det bara spelas in en video och så ska det skickas in :)
 
Sen nästa vecka börjar som sagt två nya kurser. Det är både spännande och nervöst.
Det verkar vara väldigt mycket att göra första veckan så jag tänkte börja lite smått redan nu så det inte blir så stressigt då...
 
 
Hörs sen
Kram
 
 
 
 
2022-11-02
 23:42:09

Onsdag...

© Soffiloffis
 
 
Nu har barnen höstlov.
Jag har försökt hjälpa tjejerna med lite skoluppgifter dom måste lämna in.
 
Annars håller jag på med programmering men har fastnat och kommer inte vidare. Jag vet inte hur jag ska kunna lösa det, jag hittar typ ingenting när jag söker heller... det är lite smått frustrerande! Sen börjar det kännas stressigt också eftersom det ska vara klart och inskickat på söndag tillsammans med en inspelad video där jag ska förklara vad de olika delarna gör. Vi hade lektion idag men läraren hann typ inte gå igenom nånting med oss som satt på zoom, hoppas det går bättre imorron.
 
Nästa vecka börjar två nya kurser och vi har blivit indelade i nya grupper. Hoppas det är en bra grupp :)
Då börjar iaf Responsiv webbdesign och Objektorienterad programmering.
Nervöst som sjutton.
 
Hörs sen
Kram