2022-08-29
 16:03:00

Måndag...

© Soffiloffis
 
 
Nu har jag varit i Borlänge Folkets Hus (Galaxen) på välkomstceremoni :)
Det var tänkt att vi skulle gå till Campus efteråt och ha vår första programträff där, men vi är så många i vår klass så att dom hade svårt att hitta ett klassrum som var stort nog så vi fick sitta kvar i Galaxen och lyssna på det :)
Läraren gick igenom hur allt är upplagt osv. När det var klart gick vi till campus och så fick vi varsin macka o festis. Sen bokade jag tågbiljett och åkte hem, det fanns inte så mycket mer att göra där idag så...
 
Imorron har vi föreläsning mellan 9-12 och sen ska jag vara i Borlänge kl 13 för fotografering. Och på onsdag blir det först föreläsning kl 8-10 i Borlänge och sen kl 13 är det onlineföreläsning. 
 
På eftermiddagen skjutsade vi upp Pontus till kvarte och sen åkte vi in till stan och hämtade flickorna. Efter det blev det en sväng på DollarStore, men nu är vi hemma igen, eller Daniel och Isabelle åkte nyss upp och hämtade Pontus :)
 
Hörs sen
Kram
 
 
2022-08-28
 12:52:48

Söndag...

© Soffiloffis
 
 
 
Igår på eftermiddagen åkte hela familjen till ABB Hitachi och gick runt o kikade lite på deras öppna hus :)  När vi kom dit fick vi en varsin goodiebag, så vi fick ett varsitt paraply allihop, det var ju bra.
Det var riktigt varmt o kvavt när vi gick runt så både jag och Daniel höll på o svettas ihjäl :D
 
Sen när vi hade gått färdigt där åkte vi till Elgiganten så jag fick köpa en webbkamera. Så nu har jag kopplat in och testat den och den verkar funka fint :)
 
Idag tänkte jag köpa busskort, men sen kom vi fram till att jag ska köpa engångsbiljetter istället eftersom jag inte kommer vara på plats så mycket, det är väldigt mycket föreläsningar via nätet så det skulle vara lite bortkastat o köpa månadskort om jag inte behöver använda det hela månaden.
 
Annars lär jag skriva ut mig från AF idag och så ska vi åka och storhandla senare under dagen.
 
Hörs sen
Kram 
 
 
2022-08-26
 19:38:51

Fredag...

© Soffiloffis
 
 
Idag har vi äntligen fixat nycklar till barnen, vi köpte lite nyckelringar också så att dom lättare kan hålla reda på dom :)
Sen har jag beställt böcker också så dom kommer om några dagar...
 
Jag vilade på eftermiddagen och hade en såå härlig dröm, det kändes verkligen som att allt skulle lösa sig... men sen vaknade jag så vi får väl se :) 
 
Nu på kvällen har jag tittat på senaste avsnittet av Spökjakt, det var lite spännande även om det inte hände så jättemycket den här gången. Tråkigt att en person lämnade, vi får väl hoppas på att den kommer tillbaks i nästa avsnitt.
 
Ah hörs sen
Kram
 
 
2022-08-24
 18:19:00

Onsdag...

Gammal bild på Pontus :)
© Soffiloffis
 
 
Jag vilade lite på förmiddagen, jag var såå trött av nån anledning och från o med nästa vecka lär det väl inte bli så mycket vilande alls gissar jag på, så bäst o passa på. 
Vid 11-tiden ringde en tjej från trygghetsgruppen i skolan och pratade lite om vad som kommer hända framöver, så vi ska höra av oss om vi har några frågor eller funderingar :)
 
Sen när Pontus kom hem från skolan cyklade han iväg till lekparken, men han kom hem efter bara en liten stund. Efter ett tag gick vi ut på baksidan och spelade badminton istället, det var jättekul men svettigt, solen låg på som sjutton precis där vi stod :)
 
Nu är vi inne igen, Daniel och flickorna har kommit hem från skolan och jobbet. Daniel hade en massa möten idag så han var helt slut och ligger o vilar just nu. 
 
Hörs sen
Kram
 
 
2022-08-23
 15:01:00

Tisdag...

© Soffiloffis
 
 
Igår när Pontus kom hem från skolan ville han till kvarte. Alla hans kompisar var där sa han så han ville verkligen, verkligen dit :) Men eftersom Daniel jobbar eftermiddag och har bilen så kunde jag inte köra dit honom. Och varken jag eller Daniel känner oss trygga med att han ska cykla hela vägen dit helt själv heller, vi kanske är lite överbeskyddande jag vet inte. Flickorna hade huvudvärk så dom orkade inte följa med honom.
Daniel ringde iaf sin mamma o frågade om hon kunde köra honom, sen blev det så att Thomas hämtade honom och körde dit honom och Ketty körde hem honom. Jättesnällt, tack för hjälpen båda två! :)
 
 
Idag har jag haft möte med min jobbcoach på Clockwork, det var sista mötet för nästa vecka börjar jag ju skolan. Det gick bra, hon undrade vad jag tyckte om deras upplägg och ställde lite frågor kring det. Efter att det var klart åkte jag hem. Jag gick in på Klarabo och sa till om fler nycklar när jag ändå var i farten så förhoppningsvis får vi dom till slutet av veckan, en av deras fastighetsvärdar ringde nyss och pratade lite om det.
 
Nu har jag dammsugit lite, ska strax torka golven. Men jag blir svettig så fort jag rör mig så allt blir ju så segt :P  Pontus kom iaf hem från skolan för en stund sen, flickorna kommer hem om nån timme.
 
Hörs sen
Kram
 
 
2022-08-22
 13:45:28

Måndag...

© Soffiloffis
 
 
I torsdags var jag hem till Milla på Altanhäng, vi satt väl o pratade till ca 1 på natten :) Det var trevligt!
Annars har helgen bara flugit förbi som vanligt.
 
Den här veckan har jag en massa som måste göras innan skolstarten, så det är fullt upp... 
Idag har jag föreläsning med Clockwork på eftermiddagen, sen imorron ska jag dit för ett sista möte med min jobbcoach.
 
Helt ärligt tycker jag att Clockwork har varit mycket bättre än arbetsförmedlingen på att ta hand om arbetssökande personer. De är engagerade och försöker peppa en och ger tips och råd inför en intervju osv. Hos af är det mer "Om du inte gör som vi säger så ska du få se på fan!" typ... Jag tror pepp och trevligt bemötande ger mer än hot och sura kommentarer!
 
Aja, förrutom det så är jag fortfarande sjukt nervös inför skolstarten. Vi kommer väl vara ca 150-200 personer som börjar och ska läsa tillsammans det första året (Systemvetenskap, IT-säkerhet och mjukvarutestning och Grafisk design och webbutveckling). Det verkar som vi kommer börja med att göra hemsidor i grupp. Det var jättelängesen jag höll på med sånt så jag lär färska på minnet lite, hoppas det blir bra :) Sen ska vi skriva rapporter och opponera på varandras... 
 
Hörs sen
Kram
 
2022-08-17
 09:41:00

Onsdag...

 
© Soffiloffis
 
 
 
Igår började barnen skolan igen efter ett härligt sommarlov. Så det var lite tomt här hemma på dagen. Alla tre var helt slut när dom kom hem så dom vilade en stund på eftermiddagen :)
 
Jag registrerade mig på kursen häromdagen så nu har jag fått se upplägget vecka för vecka. Jag lär ha fullt upp kan man väl säga :D  Blir liiite stressad av att se allt man ska hinna med! 
Bara o hoppas på att jag hamnar i bra grupper :)
Jag blir bara mer o mer nervös desto mer det närmar sig...
Men jag har iaf installerat programmen vi kommer använda oss av, det enda som saknas nu är väl busskort, böcker och webbkamera. Men det ska inhandlas sen.
 
Idag har jag varit till tandläkaren med Pontus på morgonen. Jag tänkte först ändra tiden eftersom Daniel går förmiddag denna vecka och jag inte har nån bil, men sen kunde Daniel ta ledigt en stund så det löste sig. Det var en ny tandläkare vi inte har träffat förut och hon verkade vara bra :)
När vi var klara körde jag Pontus till skolan och sen åkte jag hem. Tjejerna hade redan stuckit när jag kom hem, jag var nästan säker på att dom skulle åka med Daniel när han skulle åka till jobbet men dom hade bråttom till skolan verkade det som :)
 
Nu ska jag greja lite här hemma och försöka spela in den där filmen till Clockwork så jag slipper ha det hängades över mig nåt mer.
Hörs sen
Kram
 
2022-08-15
 10:43:08

Måndag...

 
 
Usch inatt var det svårt att somna. 
Daniel kunde inte sova alls så han satt uppe tills det var dags att åka till jobbet =/  Och jag somnade inte förrän efter fyra nån gång, sen klev jag upp vid 9.30. 
 
Idag vid 14-tiden har jag föreläsning med Clockwork.
Men alltså den där hemuppgiften jag fick den här veckan gör mig sjukt stressad. Jag vill inte =/
Att svara på frågor i textform har jag inga problem med, men att spela in video där jag ska prata i 5-10 minuter om mig själv, alltså nej fy faan!
Men jag gissar på att jag får bestraffningar om jag inte gör det, så jag känner mig tvingad att göra det =/
 
Nu ska jag försöka väcka flickorna igen, det var helt omöjligt när jag försökte tidigare, hoppas det går bättre nu :)
Hörs sen
Kram
 
 
2022-08-14
 20:01:25

Söndag...

© Soffiloffis
 
 
Nu mår jag mycket bättre :) Skönt!
 
Igår tog hela familjen en biltur på kvällen genom skogarna o kikade lite :)
Vår lägenhet är jämt jättevarm även fast vi har fläktar igång hela dagarna så det var härligt o få lite AC...
Det var jättefin himmel när solen gick ner och lite senare kom månen fram och jag tror det är blodmåne nu för den var alldeles rödaktig.
 
I fredags fick jag nästa veckas uppgift av jobbcoachen och tydligen ska jag spela in en film där jag berättar om mig själv och om mina tidigare erfarenheter, mina intressen och sånt och låtsas att jag är med på en riktig videointervju med ett företag. Fy sjutton! Jag hatar verkligen o vara med på bild, särskilt rörlig bild... Okej att det är så i skolan sen, men det här känns ju bara värdelöst. Visst är det bra o kunna det men usch!
 
Aja, annars är det sista dagen på barnens sommarlov imorron. 
Sommaren har verkligen gått jättefort!
 
Hörs sen
Kram
 
 
2022-08-10
 12:21:00

Onsdag...

© Soffiloffis
 
 
Usch jag mår inget vidare, jag har ont i kroppen och har feber som kommer o går. Som tur är har jag ingen snuva eller hosta iaf, peppar peppar... Men hoppas det går över snart =/ 
 
Aja, annars har Daniel börjat jobba den här veckan. 
Och nästa vecka börjar barnen skolan.
 
Hörs sen
Kram
 
 
2022-08-09
 11:24:52

Tisdag...

© Soffiloffis
 
 
Idag har jag haft möte med min jobbcoach på Clockwork. Det gick bra, jag fick visa upp mina sökta jobb och sen pratade vi lite om jobbintervjuer, skolan m.m.
 
Nu sitter jag o dricker lite kaffe o surfar. Ska väl söka lite jobb strax... 
 
Usch det känns som jag har feber =/
Jag svettas och fryser omvartannat och känner mig allmänt slö. Men tempen visar 37,1 så jag vet inte... jag har iaf tagit en alvedon, hoppas det hjälper.
 
Hörs sen
Kram
 
2022-08-06
 19:26:20

Lördag

© Soffiloffis
 
 
Häromdagen åkte Daniel hem till Ylva, sen dagen därpå åkte vi dit igen och då följde jag med. Barnen ville stanna hemma så då fick dom göra det då :) 
 
Idag åkte Daniel och Pontus hem till Thomas för o skruva av en grej på en av hans bilar som han ska ha till Opeln. Jag o Isabelle var nyss iväg till Coop och pantade burkar, sen köpte hon lite nudlar. 
 
Annars har jag sökt Csn, skaffat användare på Högskolan Dalarnas lärplattform och lite sånt. Jag hittade även litteraturlistan och kursplanen för första kursen vi kommer läsa. 
 
På måndag börjar Daniel jobba igen och sen veckan därpå börjar barnen skolan efter sommarlovet. Sommaren har gått jättefort tycker jag!
 
Ah hörs sen
Kram
 
 
2022-08-01
 00:27:02

Söndag :)

© Soffiloffis
 
 
Helgen har gått lika fort som alltid :)
Jag har börjat kolla på en serie som heter Fartblinda på tv4, den verkar rätt bra hittills...
 
Annars har vi spelat lite WoW i helgen, det var rätt längesen nån av oss spelade det så det var lite ovant i början. Men snart kommer en ny expansion så vi ville levla upp några gubbar innan dess :)
 
Sen har hela familjen spelat Trivial Pursuit nu på kvällen, det var ganska kul men tillslut gav vi upp för ingen kom vidare och på slutet var ingen av oss särskilt roade längre :P
Men jag tror vi får ta bordsspelkvällar lite oftare, det är ju supermysigt :)
 
Hörs sen
Kram