2020-03-31
 22:24:00

Jobbigt...

 
© Soffiloffis
 
 
 
 
I torsdags kväll var det livat i trappen igen. Det var några killar hos granntjejen som förde ett himla oväsen, dom smällde i dörren så det bara ekade i trappen och skrek åt varandra.
En vända hörde jag att dom skrek typ "Hon är här, stäng dörren! Stäng dörren!". Jag blev orolig och kollade i kikhålet och då såg jag en granntant som frågade killarna om allt var okej för hon hade hört rop på hjälp, dom svarade typ att allt var lugnt och sen smällde dom igen dörren än en gång.
 
Sequritas var här o kollade och efter en timme eller nåt kom granntjejen utvinglandes och fick hjälp ner för trappen av en av killarna och granntanten. Tjejen var jättehög och kände knappt igen varken granntanten eller killen. Sen åkte dom iallafall iväg med henne.
 
När allt hade lugnat sig gick jag och flickorna upp och pratade med granntanten, och hon berättade att killarna hade sagt till henne att granntjejen tydligen hade blivit misshandlad av någon så de var oroliga för att hon skulle ligga död i lägenheten och hade tagit sig in på något sätt. Men som tur var var det inte så, så dom bestämde sig för att köra hem henne till hennes mamma.
När vi stod där och pratade kom polisen och ambulansen och bankade på porten. Dock hade ju grannen som sagt åkt då så dom vände i dörren typ...
 
Jag tyckte det var rätt otäckt och barnen var jätteoroliga!
 
Kvällen efter denna händelse, på fredagen alltså, blev det livat igen. Då kom tjejen och knackade på, hon höll i ett dammsugarrör och var livrädd. Hon påstod att hon och hennes kompis hade sett två personer som gick runt med häcksax och knivar här utanför. Dessa hade även lyst med laser in genom hennes fönster och sedan gömt sig nere i källaren. Hon sa att hon hade ringt polisen men dom ville inte skicka ut någon patrull. Kompisen gick runt nere i trappuppgången med en hammare och letade efter knivbärarna och tjejen ryckte till vid minsta lilla ljud från nån av lägenheterna. Båda såg ganska påtända ut och var antagligen bara paranoida. Men dom skrämde upp våra barn ordentligt eftersom dom hörde vad hon sa. Tillslut stack hon och kompisen härifrån iallafall...
 
Det börjar bli sjukt jobbigt, jag fattar inte hur länge det ska få hålla på så här! :(
Hon har legat på behandlingshem i över ett halvår och jag trodde att det skulle bli bättre efter det, men det har snarare blivit tusen gånger värre! Hon verkar vara mer påtänd nu än hon var innan hon åkte iväg!
 
Edit: Justja, hon brukar kasta grus på rutan varje gång hon har tappat bort nyckeln och inte kommer in i porten, minst fyra gånger i veckan. Och på flickornas fönsterbräde ligger just nu en 10x4 cm stor sten! Hade den träffat rutan hade den väl spruckit :(
Suck!
 
 
2020-03-19
 10:54:51

Skönt o ha det gjort...

© Soffiloffis
 
 
 
Efter mycket om och men fick jag veta att det var regionsarkivet jag skulle kontakta för att få reda på vad det var för sorts betyg jag fick när jag gick ut gymnasiet. Tidigare hade jag fått information om att det var UHR jag skulle ringa till, men så var det inte, dom hade ingen aning...
Så nu har jag ringt arkivet och fått veta att det var ett slutbetyg jag fick =/
 
När jag hade pratat med dom ringde jag till administratören på VBU så hon ska skicka hem ett samlat 
betygsdokument till mig (eftersom man bara kan få ett slutbetyg en gång).
Skönt att det är gjort nu iallafall!
 
Annars händer inte så mycket.
Daniel är på jobbet och barnen är i skolan.
 
Hörs sen
Kram
 
 
2020-03-19
 08:36:27

Torsdag :)

© Soffiloffis
 
 
Barnen har varit hemma den här veckan för dom har haft lite förkylningssymptom, men idag fick dom gå tillbaks igen eftersom det har blivit bättre.
Det känns lite olustigt att skicka dit dom med tanke på Coronaviruset, det vill vi INTE ha!
Men samtidigt kan vi ju inte hålla dom hemma om dom är friska...
 
Isabelle har föresten fått antagningsbesked till Kyrkskolan, men vi har inte hört något om Julia än. Det borde väl förhoppningsvis komma snart...
 
Igår kväll när jag skulle sova kom jag o tänka på att det är 20 år sedan jag tog studenten i år!
Det känns helt sjukt... Var har åren tagit vägen?!
 
Ah, nu ska jag ta lite kaffe och ringa regionsarkivet.
Hörs sen
Kram
 
2020-03-13
 11:36:58

Fredag

 
Julia och Pontus spelar Fia med knuff medan Isabelle pratar med doktorn.
 
 
 
Igår var Isabelle och Julia i Säfsen med klassen och åkte pulka. Dom hade haft jättekul berättade dom när dom kom hem.
 
Och idag är vi i Falun. Den här gången är det Isabelles tur att ta blodprov och träffa läkaren. 
 
Hörs sen
Kram
 
 
2020-03-05
 09:04:24

Torsdag :)

© Soffiloffis
 
 
Sängen kom igår så det blev lite kaos...
Vi har ju ingen bil med drag just nu men som tur var fick vi låna Jannes bil, och släpkärran vi tänkte hyra var slut, så då fick vi låna farbror Thomas släpkärra.
Tack så mycket för lånet om nån av er läser här :)
 
Först hade vi tänkt åka till tippen med gamla sängen innan vi hämtade den nya, men vi bestämde oss sen för att göra tvärtom så vi inte skulle behöva sova på golvet inatt ifall Jysk skulle hinna stänga eller nåt :P
 
Så vi hämtade nya sängen strax efter fem och var klara typ vid 22-tiden med uppbärning, nerbärning och körning till tippen och sen ihopskruvning av ben.
Tvättiden blev ganska bortglömd kan man väl säga, men som tur var fanns det en ledig tid idag på förmiddan så jag kunde fortsätta torka det sista.
 
Sängen var helt underbar att sova i så jag är sjukt nöjd med köpet :)
Har inte hunnit prata med Daniel än men jag tror nog han är lika nöjd som jag.
 
Nu är barnen i skolan iallafall och jag ska söka lite jobb.
Hörs sen
Kram
 
2020-03-04
 08:58:53

Onsdag...

© Soffiloffis
 
 
Vi har beställt en ny säng på Jysk eftersom massa fjädrar i Daniels madrass har gått sönder, så han får jätteont i ryggen varje natt pga det.
Det ska bli så himla najs :)
Den beräknas komma den här veckan så vi bara väntar på att få åka o hämta den...
 
Annars är barnen i skolan som vanligt och Daniel är på jobbet.
Vi har tvättid idag så jag håller på o tvättar för fullt.
 
Sen i eftermiddag ska vi åka o handla...
 
Hörs sen
Kram
 
2020-03-01
 17:45:38

Söndag :)

Sista bilden jag tog på Text o BIld, mitt under flytten till Gruvkontoret...
© Soffiloffis
 
 
Nu har barnen haft en veckas sportlov och imorron är det dags för dom att gå tillbaks till skolan igen.
 
Vi skulle ha åkt till Borlänge igår men det blev inget med det. Men vi ska till Falun med Isabelle om några dagar så vi kanske passar på då... det visar sig väl :)
 
Jag drömde inatt att alla vi som jobbade på Text o Bild förut fick komma tillbaks dit. Det var en massa tjafs om vilket rum alla skulle sitta i men jag tror det löste sig tillslut :P 
Ah, det vore ju inte helt fel o få ett jobb igen, så det kanske var en önskedröm? :)
 
Hörs sen
Kram